ροή ειδήσεων

Αυτό είναι το πλωτό ανάκτορο του Ερντογάν! Πήρε το σκάφος του Κεμάλ


Πλωτό ανάκτορo με ιστορία θα έχει στην διάθεσή του ο <<νέος Σουλτάνος>> της Τουρκίας, κ. Ταγιπ Ερντογάν που ορκίζεται Πρόεδρος... της γειτονικής χώρας τις επόμενες μέρες.Αυτό είναι η θρυλική θαλαμηγός Savarona του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Ατατούρκ, η ανακαίνιση της οποίας ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, λες και όλα είχαν σχεδιαστεί να συμπέσουν: Ολοκλήρωση εργασιών και ανάληψη καθηκόντων από τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο:Το τι το προορίζει ο κ Ερντογάν αποκαλύπτεται από την κεντρική φράση στην σχετική είδηση της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης <<η θαλαμηγός "Savarona" ανακαινίστηκε και είναι έτοιμη να φιλοξενήσει συναντήσεις της πολιτειακής ηγεσίας>>...Πλωτά μεγαλεία...


Πριν ωστόσο 4 χρόνια, η 83 ετών Savarona, ήταν ένας πλωτός οίκος ανοχής!Τότε είχε προκαλέσει σάλο στη Τουρκία η είδηση ότι το ιστορικό τους σκάφος και εθνικό σύμβολο,που είχε ενοικιαστεί σε επιχειρηματία από το Υπουργείο Οικονομικών, εντοπίστηκε να λειτουργούσε με αυτή την μορφή...

Για την ιστορία τον Σεπτέμβριο του 2010 η τουρκική κυβέρνηση προχώρησε στην...κατάσχεση του πολυτελούς ιστιοπλοϊκού σκάφους που κάποτε ανήκε στον ιδρυτή της Τουρκίας, Κεμάλ Ατατούρκ, ύστερα από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «σκάνδαλο πορνείας>> και ότι το σκάφος χρησιμοποιήθηκε για πάρτι με εκδιδόμενες νεαρές γυναίκες από την Ουκρανία και τη Ρωσία. Οχτώ γυναίκες και δύο ανήλικα κορίτσια οδηγήθηκαν σε νοσοκομεία για εξετάσεις, ύστερα από την κατάσχεση του σκάφους στην Αττάλεια. Οχτώ άτομα-μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες-τέθηκαν υπό κράτηση.Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε όταν άνδρες της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής το είδαν αγκυροβολημένο στα Μούγλα και αποφάσισαν να κάνουν έλεγχο.Μόλις μπήκαν στο εσωτερικό, φέρεται να είδαν κοπέλες από την Ουκρανία και τη Ρωσία ακόμα και ανήλικα κορίτσια να έχουν μετατρέψει το ιστορικό γιοτ που είχε ζήσει ένα μικρό διάστημα εκεί ο Ατατούρκ , σε ένα μοντέρνο πλωτό οίκο ανοχής.

«Έδωσα τις απαραίτητες οδηγίες για την ακύρωση της συμφωνίας ενοικίασης», είχε πει τότε στο πρακτορείο Ανατολή ο υπουργός Οικονομικών για το μήκους 136 μέτρων σκάφος. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κυριότητα του πλοίου περνά πλέον στο Υπουργείο Πολιτισμού: «Αν ωστόσο η εταιρία δεν συμφωνεί με την ακύρωση της συμφωνίας, θα πάμε την υπόθεση στο δικαστήριο και θα προσπαθήσουμε να την ακυρώσουμε δικαστικά».Σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα , οι πελάτες του δικτύου πορνείας χρεώνονταν από 3.000-10.000 δολάρια τη βραδιά.Το θέμα προχώρησε - άλλωστε στην Τουρκία η προσβολή της μνήμης του Ατατούρκ επισύρει ποινή φυλάκισης.

Το τουρκικό κράτος είχε αγοράσει το σκάφος το 1938-την ίδια χρονιά ο Ατατούρκ πέρασε εκεί μερικές εβδομάδες.


Μετά τις ...αταξίες, το Υπουργείο Πολιτισμού ανέθεσε το 2013,σε ναυπηγείο την ανακαίνιση και την συντήρηση της θαλαμηγού "Savarona" και τώρα θα φιλοξενεί <<σημαντικές κρατικές συναντήσεις και δεξιώσεις>> με οικοδεσπότη τον κ Ερντογάν. Ηδη ολοκλήρωσε με επιτυχία το «δοκιμαστικό ταξίδι», την τελευταία φάση των δοκιμασιών μετά την ολοκλήρωση της 10μηνης ανακαίνισης και συντήρησης προτού αρχίσει, όπως είπε η κρατική TV, να φιλοξενεί τις ιστορικές συναντήσεις της πολιτειακής ηγεσίας καθώς και σημαντικούς καλεσμένους.Ανακαινίστηκε με μεγάλη επιμέλεια το δωμάτιο του Atatürk καθώς και τα υπόλοιπα δωμάτια και οι χώροι. Η θαλαμηγός έχει προετοιμαστεί με τρόπο που να εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες, ενώ έχει εφοδιαστεί με την τελευταία τεχνολογία..

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *