ροή ειδήσεων

Και ο... ΕΟΤ διερευνά τις καταγγελίες για τις δηλητηριάσεις στη Ρόδο


Σάλος στα ξένα ΜΜΕ
Εκατοντάδες Γάλλοι αλλά και Ρώσοι που έκαναν διακοπές στο πολυτελές ξενοδοχείο... Lindos Imperial στη Ρόδο, έπαθαν βαριάς μορφής τροφική δηλητηρίαση

Και ο... ΕΟΤ διερευνά τις καταγγελίες για τις δηλητηριάσεις εκατοντάδων τουριστών στη Ρόδο, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε στα διεθνή ΜΜΕ με την αποκάλυψη της είδησης.

Στη Ρόδο αναμένεται να μεταβεί σήμερα ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΤ, προκειμένου να ερευνήσει τις καταγγελίες αναφορικά με προβλήματα υγείας που αντιμετώπισαν οι τουρίστες, κατά την παραμονή τους σε ξενοδοχείο του νησιού.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού αναφέρεται χαρακτηριστά ότι, «το υπουργείο ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΤ να διερευνήσουν τις καταγγελίες αναφορικά με προβλήματα υγείας που αντιμετώπισαν ξένοι τουρίστες, κατά την παραμονή τους σε ξενοδοχείο της Ρόδου. Για το σκοπό αυτό μεταβαίνει σήμερα στο νησί ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΤ».

Όπως έγινε γνωστό, εκατοντάδες Γάλλοι αλλά και Ρώσοι που έκαναν διακοπές στο πολυτελές ξενοδοχείο Lindos Imperial στη Ρόδο, έπαθαν βαριάς μορφής τροφική δηλητηρίαση την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, μια είδηση που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του κόσμου, εις βάρος της χώρας μας.

Γάλλοι που επέστρεψαν στη χώρα τους μίλησαν σε δημοσιογράφους, ενώ και η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Εποπτεία της Προστασίας των Καταναλωτών ανακοίνωσε ότι στις 11 Αυγούστου 94 Ρώσοι τουρίστες χρειάσθηκαν γιατρό μετά από δείπνο, που είχαν σε ξενοδοχείο της Ρόδου.

Μάλιστα, πολλοί από τους τουρίστες καταγελούν ότι από το ξενοδοχείο τους υποχρέωναν να καταβάλλουν σημαντικά ποσά για την ιατρική τους περίθαλψη.

Από την πλευρά του ξενοδοχείου, δημοσιεύθηκε -εκ μέρους της διεύθυνσης- επίσημη απάντηση σε ένα από τα δεκάδες σχόλια πελατών που κατέκλυσαν την ιστοσελίδα tripadvisor.

Εκφράζοντας θλίψη για την περιπέτεια που πέρασαν οι επισκέπτες, τονίζεται πως πλέον τα αποτελέσματα των εξετάσεων και των αναλύσεων είναι διαθέσιμα για όλους τους ενδιαφερόμενους: «Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που διενεργήθησαν από ανεξάρτητα ιδιωτικά εργαστήρια στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο έδειξαν πως δεν υπήρξε κάποιος γαστρεντερολογικός ιός στο φαγητό, το νερό ή άλλη πηγή στο ξενοδοχείο. Οδηγούμαστε έτσι στο συμπέρασμα πως πιθανότατα όλα ξεκίνησαν από κάποιον επισκέπτη μας, που μετέδωσε τον ιό και στους υπολοίπους».

«Σήμερα (σσ 20/8) δεν παρουσιάστηκε κανένα κρούσμα στο ξενοδοχείο μας» συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Πήραμε όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού και προσθέσαμε έξτρα βάρδιες στο προσωπικό καθαρισμού», ενώ επισημαίνεται ακόμα πως δεν αρρώστησαν όλοι όσοι βρίσκονταν στο ξενοδοχείο και πως ένας μεγάλος αριθμός των επισκεπτών ευχαριστήθηκε τις διακοπές του.
protothema.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/8/14 17:10

    Θα τρελαθούμε στο τέλος σε αυτό το κράτος της παράνοιας. Μήπως θα πρέπει να το εξετάσει και το Λιμενικό? Τι δουλειά έχει ο ΕΟΤ σε θέματα υγιεινής? Αυτοί που πρέπει να επιληφθούν της κατάστασης είναι οι Υγιειονομικές αρχές και ο Εισαγγελέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *