ροή ειδήσεων

Ένωση Στρατιωτικών: Ζητά άμεση προσαγωγή σε δίκη του Υπουργού Οικονομικών


Μηνυτήρια αναφορά κατά του Υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και... του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα κατέθεσε σήμερα η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και της μη συμμόρφωσης με δικαστική απόφαση.

Παράλληλα οι στρατιωτικοί ζητούν από τις αστυνομικές αρχές να προσάγουν άμεσα τον υπουργό Οικονομικών στο ακροατήριο του αρμοδίου Δικαστηρίου ώστε να δικαστεί!

Η ανακοίνωση της αναφέρει: «Αντιπροσωπεία μας μετέβη σήμερα, Παρασκευή 22α Αυγούστου 2014 και περί ώρα 16.00΄, στο ΑΤ Συντάγματος και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ζητώντας από τα αστυνομικά όργανα του οικείου Τμήματος να προβούν σε όλες εκείνες τις δικονομικές και Συνταγματικές ενέργειές τους, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων τους, ώστε ο αναφερόμενος να προσαχθεί άμεσα στο ακροατήριο του αρμοδίου Δικαστηρίου και να δικαστεί για τις αξιόποινες πράξεις της παράβασης καθήκοντος και της μη συμμόρφωσης σε δικαστική απόφαση που φέρεται ότι τέλεσε σε βάρος όλων των Ελλήνων στρατιωτικών».



Τι έρχεται μετά από τις μηνύσεις στρατιωτικών σε Χαρδούβελη-Σταϊκούρα



Με "επιχειρησιακό σχέδιο" λειτουργούν οι στρατιωτικοί στην προσπάθεια να υποχρεώσουν την κυβέρνηση να απαντήσει όχι μόνο στο αν θα τους επιστρέψει τα χρήματα που παράνομα τους πήρε. Η απάντηση που η κυβέρνηση καλείται να δώσει πλέον είναι αν η Ελλάδα είναι ακόμη κράτος στο οποίο η Δικαιοσύνη λειτουργεί! Και είμαι μια απάντηση την οποία θέλουν να ακούσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες κι όχι μόνο οι στρατιωτικοί.

Κανείς από τους στρατιωτικούς που κατέθεσαν την μήνυση για παράβαση καθήκοντος κατά της ηγεσίας του υπουργού Οικονομικών δεν ανέμενε ότι οι αστυνομικές αρχές θα προχωρούσαν στην αυτόφωρη σύλληψη του υπουργού Γκίκα Χαρδούβελη . Για τον κ. Σταϊκούρα υπάρχει και η βουλευτική ασυλία. Ωστόσο η μήνυση κατατέθηκε,υπάρχει και η διαδικασία θα προχωρήσει. Το που θα καταλήξει θα το δούμε και θα 'χει ενδιαφέρον.

Αυτό που θέλουν οι στρατιωτικοί είναι μια σαφή απάντηση από την κυβέρνηση. Πρέπει κάποιος επιτέλους να πει επίσημα και δημόσια αν είναι στις προθέσεις να συμμορφωθεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ή αν θα την αγνοήσει επιδεικτικά. Αν επιλέξει το δεύτερο θα έχουμε μία ακόμη απόδειξη ότι η χώρα δεν πάει καθόλου καλά και όχι μόνο οικονομικά.

Τι θα γίνει από δω και πέρα;

Η μήνυση όπως είπαμε θα πάρει το δρόμο της. Οι στρατιωτικοί αναμένουν την 5η Σεπτεμβρίου όπου η τριμελής επιτροπή συμμόρφωσης του ΣτΕ έχει καλέσει την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να εξηγήσει γιατί δεν εφαρμόζει την απόφαση ακύρωσης των περικοπών. Υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί το πολύ δίμηνη παράταση για συμμορφωθεί η κυβέρνηση. Διαφορετικά θα επιβληθούν πρόστιμα. ...

Και όπως έχουν προαναγγείλει οι στρατιωτικοί θα ακολουθήσουν ακόμη και κατασχέσεις προσωπικών περιουσιών!

Οι στρατιωτικοί για να προλάβουμε την "κυβερνητική υπεράσπιση" λειτουργούν απολύτως θεσμικά και αυστηρά μέσα στο πλαίσιο των νόμων και του Συντάγματος. Καιρός να καταλάβει και η κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να λειτουργεί εκτός αυτών των ορίων.

Οι στρατιωτικοί δείχνουν ένα τρόπο αντίδρασης που μπορεί να χρειάζεται υπομονή μεγάλη. Το βέβαιο είναι ότι αν έχουν και επιμονή ενδέχεται να φέρουν την κυβέρνηση σε πολύ δύσκολη θέση. Όσο οι "σύμβουλοι" και οι "παρατρεχάμενοι" εξακολουθούν να υποτιμούν την δυναμική των αντιδράσεων των στρατιωτικών αλλά και του εκρηκτικού κλίματος που επικρατεί στις ΕΔ η κατάσταση θα γίνεται όλο και πιο περίπλοκη.

onalert

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/8/14 18:40

    ελληνες ξυπνάτε σηκώστε κεφάλι.....οπού νάνε θα σημάνουν οι καμπάνες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/8/14 19:07

    .....για τα λεφτα τα κανεις ολα....http://diktiospartakos.blogspot.gr/2014/04/blog-post_872.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/8/14 23:01

    άνδρες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
    Οι τελευταίοι Υπουργοί των Οικονομικών είναι τσιράκια του Τσεν Χουϊ Μπαχατζιάν.
    του Κινέζου. Τι περιμένετε μετά το μεγάλο φαγοπότι των αρχιλύσταρχων πολιτικών έμεινε κάτι?.
    Αμα θέλετε τα αποφάγια τους να σας δώσουν Ναι. Δηλαδής τα κοκκαλάκια από τα ψάρια και από τα γουρούνια, αυτά που τα πετάνε στις αυλές για να τα φαν οι γάτες, Ετσι κατάντησαν τις Ε.Δ. της Ελλάδας μας της πολυαγαπημένης μας Πατρίδας.
    Στη κηδεία της Δ.Π. δεν υπήρχε παπουτσι σε καλή κατάσταση και της έβαλαν τα τρύπια.
    Γιατί? γιατί αγαπούσαν την Ελλάδα και η αγάπη αυτή δεν επέτρεπε στη συνήδεισή τους να
    κλέψουν το Δημόσιο χρήμα. Γιατί? γιατι, απλά Ήταν ΤΙΜΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *