ροή ειδήσεων

Σύλληψη παράνομων μεταναστών και διακινητή στη Ρόδο


Ενημερώθηκε χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, για ύπαρξη ακυβέρνητου φουσκωτού... Τ/Χ σκάφους, άνευ επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή, “ΣΟΡΩΝΗΣ” βορειοδυτικά της νήσου.
Άμεσα προς παροχή συνδρομής, απέπλευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου εντόπισαν το Ι/Φ “ESCAPANDA” σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, το πλήρωμα του οποίου, είχε περισυλλέξει από τη θάλασσα δύο (02) παράνομους μετανάστες.
Οι ανωτέρω, παρελήφθησαν από το πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και αφού μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα “ΜΑΝΔΡΑΚΙΟΥ”, συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ κατόπιν ερευνών που διεξήχθησαν στην ξηρά από δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, εντοπίστηκε και συνελήφθη στην παραλία “ΘΟΛΟΥ” και τρίτος παράνομος μετανάστης, οποίος επέβαινε μαζί με τους δύο (02) διασωθέντες στο φουσκωτό Τ/Χ σκάφος.
Στη συνέχεια, κατόπιν ενημέρωσης από το πλήρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” Ν.Ρ. 06, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΛΑΒΑΡΔΩΝ” Ρόδου, σχετικά με τον εντοπισμό ανθρώπου στη θάλασσα, απέπλευσαν άμεσα για την εν λόγω θαλάσσια περιοχή, πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, ενώ στις έρευνες συνέδραμαν τα Φ/Γ “SIRIOS CEMENT III” σημαίας Μάλτας και “ATLANTIC CLOVER” σημαίας Παναμά. Ο εν λόγω μετανάστης περισυνελέγη με ασφάλεια από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου νοσηλεύεται, ενώ αναγνωρίστηκε από τους τρεις συλληφθέντες, ως ο υπεύθυνος για την παράνομη μεταφορά τους στη χώρα.
Προανάκριση, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ το χρησιμοποιηθέν σκάφος κατασχέθηκε.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *