ροή ειδήσεων

Ανοδος των βάσεων - Ολα τα αποτελέσματα



Άνοδος των βάσεων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ παρατηρείται από την ανάλυση των βαθμολογικών στοιχείων...


O συνολικός αριθμός των υποψηφίων οι οποίοι υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο φέτος ανήλθε σε 99.958 (75.251 με το 90%, 12.239 με το 10%, 12.468 με τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄), ενώ πέρυσι ο αριθμός των υποψηφίων ήταν 104.988.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε αναλυτικά τις βάσεις εισαγωγής από τα Ημερήσια και Επαγγελματικά Λύκεια 90%

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε αναλυτικά τις βάσεις εισαγωγής από τα Εσπερινά Λύκεια 90%

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ των βάσεων για τα Ημερήσια Λύκεια σε σχέση με την περσινή χρονιά

Οι βάσεις σε Ημερήσια και Επαγγελματικά Λύκεια 10% για αυτούς που έδωσαν πρώτη φορά Πανελλήνιες το 2012

Οι βάσεις σε Ημερήσια και Επαγγελματικά Λύκεια 10% για αυτούς που έδωσαν πρώτη φορά Πανελλήνιες το 2013

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε τις βάσεις εισαγωγής 2014 για ΕΠΑΛΑ και Ημερήσια Λύκεια

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε τις βάσεις εισαγωγής 2014 για ΕΠΑΛΑ και Εσπερινά Λύκεια

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε τις βάσεις εισαγωγής του 2014 με επιλογή 10% ΕΠΑΛΑ 2012

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε τις βάσεις εισαγωγής του 2014 με επιλογή 10% ΕΠΑΛΑ 2013

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε τον συγκριτικό πίνακα των βάσεων εισαγωγής 2014-2013 για επιλογή ΕΠΑΛΑ

Ενδεικτικά παρατηρείται αύξηση στα περιφερειακά ιδρύματα σε σύγκριση με την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Στη Νομική Αθήνας παρατηρείται άνοδος 143 μορίων και η βάση της φέτος είναι τα 18.714 μόρια. Στη Νομική Θεσσαλονίκης η βάση φέτος είναι 18.615 μόρια αυξημένη κατά 215 μόρια σε σύγκριση με το 2013. Η Νομική της Κομοτηνής έχει φέτος βάση τα 18.303 μόρια αυξημένη κατά 389. Πρωταθλήτρια σχολή είναι η Ιατρική σχολή Αθήνα με τη βάση της 19233 μόρια.

Η σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου βλέπει τη βάση της να διαμορφώνεται στα 19.072.Η μεγαλύτερη αύξηση στα μόρια παρατηρείται στο τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Ιονίου νήσου όπου η βάση αυξήθηκε κατά 5683 μόρια και διαμορφώθηκε στα 12599.Στα Γενικά Λύκεια η μεγαλύτερη πρώτη παρατηρείται στο τμήμα μουσικών σπουδών του ΑΠΘ όπου η πτώση έφτασε τα 7.919 μόρια και από τα 14.287 μόρια του 2013 έφτασε 6.368.

Οδηγίες για τους επιτυχόντες

Οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. θα γίνουν από τη Δευτέρα 15 μέχρι και την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται από τις Γραμματείες των Τμημάτων.

Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες με νεότερο Δελτίο Τύπου και αναλυτική εγκύκλιο.

Επισημαίνεται ότι όλοι οι επιτυχόντες στα Τ.Ε.Ι. εισάγονται στο Α΄ εξάμηνο.

Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές. Οι ιδιώτες επιτυχόντες στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα εγγραφούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Β. Τέλος, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε μη ελληνικής καταγωγής. Οι εγγραφές αυτών των εισαγόμενων στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα Τεχνολογικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν την ίδια περίοδο, δηλαδή από τη Δευτέρα 15 μέχρι και την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, με την προϋπόθεση ότι πέραν των δικαιολογητικών που απαιτούνται θα προσκομίζουν και τη βεβαίωση των Πανεπιστημίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης ή πιστοποιητικό τουλάχιστον επιπέδου Β2 (Γ’) του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας ότι γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα.

Όσοι δεν κατέχουν την ανωτέρω βεβαίωση ή το πιστοποιητικό γνώσης της ελληνικής γλώσσας ολοκληρώνουν την εγγραφή τους μετά από την προσκόμιση αυτών μέχρι και το επόμενο της εισαγωγής ακαδημαϊκό έτος, σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι αυτά που έχουν ανακοινωθεί με τις Οδηγίες για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας των κατηγοριών:

α) αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων λυκείων εκτός Ε.Ε.) και β) αποφοίτων λυκείων ή αντιστοίχων σχολείων κρατών –μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής και θα κατατεθούν από τους ίδιους τους υποψηφίους ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους στη γραμματεία της σχολής επιτυχίας, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος τους για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους.

Οι Σχολές και τα Τμήματα εισαγωγής μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών εκδίδουν βεβαίωση εισαγωγής προκειμένου οι εισαχθέντες να την προσκομίσουν στις αρμόδιες αρχές για τη χορήγηση άδειας παραμονής για την πραγματοποίηση των σπουδών τους.

Οι ανακοινώσεις του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θανάσης Κυριαζής, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων ανήλθε σε 99.958, από 104.998. Στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα εισήχθησαν 72.763 υποψήφιοι από 71.761 πέρυσι. Οι κενές θέσεις είναι 1.164, από 836 το 2014. Στα πανεπιστήμια εισάγονται 47.053 υποψήφιοι, στα ΤΕΙ 23797 και στις υπόλοιπες σχολές (αστυνομικές, στρατιωτικές κλπ) 1913. Το ποσοστό επιτυχίας ανήλθε σε 81,05%.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *