ροή ειδήσεων

Kitesurf, η ελληνική αετοσανίδα



Το kitesurf είναι ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο θαλάσσιο άθλημα, με εξάπλωση... σε όλο τον κόσμο ακόμα και από λαούς χωρίς θάλασσα, οι οποίοι ταξιδεύουν για διακοπές σε σποτ με αέρα ανά τον κόσμο, κάνοντας ταυτόχρονα και το αγαπημένο τους σπορ.

Ταχύτατα αναπτυσσόμενο γιατί και αυτό υπάγεται στα αθλήματα που έχουν airtime, δηλαδή αρκετό χρόνο στον αέρα (μεγάλα άλματα), όπως πλέον τα πιο πολλά extreme sports που έχουν λάτρεις ανά την υφήλιο, π.χ. αλεξίπτωτα, πτώση με λάστιχο, super cross κ.λπ., και που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη.



Σε πολλά μέρη, αλλά και στην Ελλάδα, υπάρχουν σχολές kite όπου μπορεί κάποιος να μάθει ή να κάνει με ασφάλεια αετοσανίδα, όπως στην Πούντα της Πάρου, τη Μύκονο, τη Ρόδο, την Κρήτη, την Κάρπαθο, το όμορφο Κέρος της Λήμνου, το Ναύπλιο, την Πάτρα, τη Λούτσα, στον Κάλαμο και το Σχοινιά στην Αθήνα, και αλλού.

Εδώ στη Μυτιλήνη, καλές τοποθεσίες με συχνή πνοή ανέμων είναι η Κάτια μετά το αεροδρόμιο, όπου ήδη δραστηριοποιούνται τα μέλη τού ΛΟΙΑΘ που κάνουν kite, και η Σκάλα Καλλονής (υπήρχε παλαιότερα και surf club γερμανικό). Επίσης σχολές σερφ υπάρχουν στο Σίγρι και στην Ερεσό της Λέσβου.

Ήδη τον τελευταίο καιρό, σε συνεννόηση με το Λιμεναρχείο και σε εφαρμογή του Κανονισμού Λιμενικού Κώδικα, προσπαθούμε να οριοθετήσουμε τα μέρη αυτά για τη διενέργεια του σπορ, με ασφάλεια και αποφυγή οχλήσεων λουομένων.



Με άλλα λόγια, υπάρχουν μέρη που αποτελούν ήδη βιομηχανία διακοπών-αναψυχής σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα, για τόνωση των νησιών μας. Παράδειγμα: Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, από το κλαμπ στο Κέρος Λήμνου, που ιδρύθηκε τότε με τη χορηγία του Οργανισμού Αθλητισμού της Νομαρχίας Λέσβου, πέρασαν 700 τουρίστες.



Σήμερα ο αριθμός υπερβαίνει κάθε χρόνο τους 3.000 επισκέπτες, ειδικά από τη βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια, την Πολωνία και τη Ρωσία.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *