ροή ειδήσεων

Ανάστατοι οι ξενοδόχοι από το "κανόνι" του ρωσικού Labirint

Κεραυνός εν αιθρία ήταν η χρεοκοπία του ρωσικού ταξιδιωτικού οργανισμού Labirint το Σάββατο, προκαλώντας αναστάτωση σε 8-10.000 Ρώσους τουρίστες, που έκαναν τις διακοπές τους σε Κρήτη, Ρόδο, Κω και Χαλκιδική, σε ξενοδόχους και ταξιδιωτικούς πράκτορες... Το "κανόνι" του Labirint "βάρεσε" δυνατά, αφήνοντας ξεκρέμαστους 25.000 Ρώσους τουρίστες σε διεθνείς προορισμούς. Οι Έλληνες ξενοδόχοι υποστηρίζουν ότι ο Labirint ήταν από τους καλύτερους συνεργάτες τους και πως τους προκάλεσε έκπληξη η χρεοκοπία, η οποία είναι η τέταρτη από τις 16 Ιουλίου για ρωσικό ταξιδιωτικό οργανισμό.


Τέταρτη πτώχευση ρωσικού ταξιδιωτικού πρακτορείου από τις 16 Ιουλίου

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΕΤΕ, που το βράδυ του Σαββάτου κάλεσε τα ελληνικά τουριστικά καταλύματα, τα οποία συνεργάζονται με το συγκεκριμένο γραφείο ή με τους τοπικούς αντιπροσώπους του στην Ελλάδα, να συνεχίσουν να φροντίζουν για την απρόσκοπτη φιλοξενία των Ρώσων επισκεπτών οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε αυτά. Αντίστοιχα, το υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συνεργάζονται με το υπουργείο Εξωτερικών, τις ρωσικές αρχές και τον ρωσικό οργανισμό Turpormosch για να διευκολυνθεί η επιστροφή των Ρώσων τουριστών που έχει ξεκινήσει από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.


Ποιος θα πληρώσει την ασφάλεια;

Κι ενώ οι ξενοδόχοι αποφάσισαν να φιλοξενήσουν τους Ρώσους επισκέπτες, μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε ξεκαθαριστεί ποιος θα πληρώσει την "ασφάλεια" στην περίπτωση της πτώχευσης. Μιλώντας με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρ. Τάσσιο, μας πληροφόρησε ότι για τα 800 άτομα που έμεναν σε ξενοδοχεία της περιοχής αποφασίστηκε η παραμονή τους μέχρι να βρεθεί πτήση αναχώρησης. "Η αναχώρηση θα ολοκληρωθεί μέσα σε 10 μέρες και τότε θα κάνουμε ταμείο", είπε εξηγώντας ότι οι ξενοδόχοι θα διεκδικήσουν την αποζημίωση που προβλέπεται από τον Έλληνα αντιπρόσωπο. Εκτίμησε ότι η χρεοκοπία της Labirint οφείλεται στο κακό οικονομικό κλίμα που επικρατεί στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ε.Ε. Σημείωσε, όμως ότι στα 10 χρόνια συνεργασίας με τον ταξιδιωτικό οργανισμό "δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα". Αντίστοιχη γνώμη εξέφρασε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου. Ο ίδιος, πάντως, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το ποιος θα πληρώσει την ασφάλεια, καθώς όπως μας πληροφόρησε "το ελληνικό πρακτορείο που συνεργαζόταν με τη Labirint δεν είχε ξεκαθαρίσει εάν θα καταβάλει το ποσόν ή όχι".

Κι όσο επικρατεί η αναστάτωση και αναζητούνται πτήσεις αναχώρησης, η Aegean Airlines ανακοίνωσε ότι θα εξυπηρετήσει τις πτήσεις που είχαν κλειστεί μέσω του Labirint και πως οι ταξιδιώτες "θα επιστρέψουν κανονικά πίσω, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως επίπτωση σε αυτούς λόγω της πτώχευσης του Labirint".

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *