ροή ειδήσεων

Από τις 06.00 ώρα Ελλάδος η Γη θα δεχθεί το μέγιστο των επιπτώσεων της Γεωμαγνητικής Καταιγίδας


Η επίδραση της πρόσφατης δραστηριότητας στην ήλιο, όπως σας...
ενημερώσαμε με προηγούμενες αναρτήσεις μας εδώ και εδώ θα αρχίζει τις πρώτες πρωινές ώρες (περίπου λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμερα Παρασκευή προς Σάββατο) με γεωμαγνητική καταιγίδα μεγέθους G2 θα κορυφωθεί κατά τις ώρες 06.00-09.00 και σιγά σιγά το φαινόμενο θα φθίνει μέχρι και το βράδυ της Κυριακής που θα ολοκληρωθεί.

Οι πραγματικές επιπτώσεις μια γεωμαγνητικής καταιγίδας είναι ουσιαστικά άγνωστες για το σημερινό ηλεκτρονικό κόσμο και οι επιστήμονες σε όλον τον πλανήτη είναι σε κατάσταση συναγερμού, προσπαθώντας να προφυλάξουν τα ηλεκτρονικά κυκλώματα, είτε ενισχύοντας τις μονώσεις τους ή θέτοντας τα εκτός λειτουργίας. Πάντως είναι η πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια που η Γη θα δεχθεί ηλιακή έκλαμψη και την συνακόλουθη ηλεκτρομαγνητική καταιγίδα. Με τη διαφορά ότι 50 χρόνια πριν η τεχνολογία ήταν σε νηπιακή μορφή σε σχέση με σήμερα, όπως επίσης η εξάρτηση του ανθρώπου από την ηλεκτρική ενέργεια. Ανεξάρτητα από τις εκλάμψεις αυτές, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο (άνω του 40%) τις επόμενες ώρες (περίπου μέχρι το ξημέρωμα της Κυριακής) το μητρικό μας άστρο να κάνει νέες εκλάμψεις ίσως και ισχυρότερες και αυτές να βλέπουν και πάλι απευθείας τη Γή.


Οι επιστήμονες στις κεντρικές περιοχές του πλανήτη (μεταξύ αυτών και της χώρας) είναι καθησυχαστικοί καθόσον τα όποια προβλήματα πιθανόν να περιορισθούν στις βόρειες και νότιες χώρες και ιδιαίτερα αυτές που βρίσκονται κοντά στους πόλους.

Το θέαμα της ηλεκτρομαγνητικά καταιγίδας είναι εκπληκτικό. Ενδεικτικά φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία που λήφθηκε στην πόλη Αλμπέρτα του Καναδά πριν από λίγη ώρα (περίπου στις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδας)


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *