ροή ειδήσεων

Τα 10 ακριβότερα σκάφη και οι δισεκατομμυριούχοι ιδιοκτήτες τους -Διαθέτουν ελικοδρόμια, σουίτες ακόμα και υποβρύχια [εικόνες]



Μόλις πιάσουν λιμάνι αμέσως γίνονται το νούμερο ένα αξιοθέατο. Διαθέτουν...
ελικοδρόμια, σουίτες, πισίνες, γυμναστήρια, τζετ σκι ακόμα και υποβρύχια για να περνούν ευχάριστα την ώρα τους οι ιδιοκτήτες τους και οι καλεσμένοι τους. Πρόκειται για τα 10 πιο ακριβά και χλιδάτα σκάφη που οργώνουν τις θάλασσες και φυσικά ανήκουν στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

10. Το Al Mirqab αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων




Ανήκει στον Hamad bin Jassim bin Jaber bin Muhammad Al Thani του Qatar. Το μήκος του είναι 133 μέτρα και κατασκευάστηκε το 2008. έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 24 καλεσμένους στις 12 σουίτες που διαθέτει. Κάθε μία διαθέτει δικό της υπνοδωμάτιο και μπάνιο. Εχει ακόμα σινεμά, πισίνα, ελικοδρόμιο και δωμάτια για τα 55 μέλη του πληρώματος.

9. Το Pelorus αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων



Το συγκεκριμένο σκάφος κατασκευάστηκε για τον Roman Abramovich το 2004. Ωστόσο το έδωσε στην πρώην σύζυγο του βάσει της συμφωνίας που έκαναν όταν χώρισαν. Από εκέινη το αγόρασε ο μεγιστάνας του Χόλιγουντ David για 300 εκατομμύρια το 2011. Εχει μήκος 115 μέτρα, διαθέτει δύο ελικοδρόμια και το γκαράζ του είναι γεμάτο τζετ σκι..

8. Το Al Said αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων




Το Al Said κατασκευάστηκε για τον Qaboos bin Said Al Said,τον δισεκατομμυριούχο Σουλτάνο του Ομάν. Εχει μήκος 155 μέτρα και τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 70 καλεσμένους. Στο σκάφος εργάζονται 154 άτομα πληρώματος. Διαθέτει ελικοδρόμιο, ασανσέρ και αίθουσα συναυλιών που μπορεί να φιλοξενήσει 50μελή ορχήστρα.

7. Το Dubai αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων



Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάφη που οργώνουν τις θάλασσες. Το μήκος του φτάνει τα 162 μέτρα. Το είχε ο πρίγκιπας Jefri Bolkiah of Brunei για μία δεκαετία και πλέον ανήκει στον Sheikh Mohammed Rashid al-Maktoum, τον εμίρη του Ντουμπάι. Το σκάφος έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 115 καλεσμένους και πλήρωμα, έχει επτά καταστρώματα, πισίνα, αίθουσα σκουός, ελικοδρόμιο και ένα μικρό υποβρύχιο

6. Το Radiant αξίας 320 εκατομμυρίων δολαρίων




Ηταν ιδιοκτησίας του Ρώσου ολιγάρχη Boris Berezovsky, ο οποίος το πούλησε στον Abdulla Al Futtaim, ένα δισεκατομμυριούχο από Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το μήκους 110 μέτρων σκάφος θα μπορούσε να ανήκει και στον James Bond, αφού διαθέτει όπλα τα οποία έχουν τη δυνατότητα να βυθίσουν όποιο σκάφος πλησιάσει στις 100 γιάρδες. Μάλιστα διαθέτει και ένα μικρότερο ταχύπλοο, το οποίο χρησιμεύει σε περίπτωση που απαιτηθεί άμεση διαφυγή. Διαθέτει τζακούζι, γυμναστήριο και γκαράζ για τα βοηθητικά σκάφη. Μπορεί να φιλοξενήσει 20 καλεσμένους.

5. Το Serene αξίας 330 εκατομμυρίων δολαρίων




Ανήκει στον Ρώσο Yuri Scheffler. Διαθέτει επτά καταστρώματα με εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, 12 δωμάτια. Το αγόρασε το 2011.

4. Το A αξίας 390 εκατομμυρίων ευρώ




Αυτό το σούπερ γιοτ ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Andrey Melnichenko. Εξοπλισμένο με τρεις υπέροχες πισίνες και μέσα στην χλιδή. Το σκάφος μοιάζει περισσότερο με υποβρύχιο παρά με γιοτ 390 εκατομμυρίων δολαρίων.

3. Το Topaz αξίας 520 εκατομμυρίων δολαρίων




Το 147 μέτρων Topaz κατασκευάστηκε το 2012 . Διαθέτει τζακούζι, ελικοδρόμιο, γκαράζ για τα βοηθητικά σκάφη και γυμναστήριο. Ανήκει στον Mansour Bin Zayed Al Nahyan, του αναπληρωτή πρωθυπουργού των Αραβικών Εμιράτων.

2. Το Azzam αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων




Το Azzam που είναι μεγαλύτερο και από ορισμένα εμπορικά πλοία, το μήκος του φτάνει τα 180 μέτρα και ανήκει στον Sheikh Khalifa bin Zayed al-Nahyan, πρόεδρο των Αραβικών Εμιράτων. Το σκάφος διαθέτει 50 ιδιωτικές σουίτες.

1. Το Eclipse αξίας ενός δισ. δολαρίων



Το Eclipse ανήκει στον Roman Abramovich από το 2010 και έχει μήκος 164 μέτρα. Διαθέτει δύο ελικοδρόμια, ντίσκο, σινεμά, κομμωτήριο, εστιατόριο. Λέγεται πως είναι εξοπλισμένο με ειδικό σύστημα λέιζερ που δεν επιτρέπει στους paparazzi να απαθανατίσουν τους καλεσμένους του Ρσου ολιγάρχη.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *