ροή ειδήσεων

Οι ταξιδιωτικές προτιμήσεις των Ελλήνων το καλοκαίρι του 2014



Το καλοκαίρι έφτασε επίσημα στη λήξη του, και η Travelplanet24 παρουσιάζει... μέσα από τα δεδομένα της, την ταξιδιωτική τάση των Ελλήνων για την καλοκαιρινή περίοδο του 2014.

Μέσα από ένα ενδιαφέρον infographic η εταιρεία παρουσιάζει τις ταξιδιωτικές προτιμήσεις και τις κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων για το καλοκαίρι του 2014!

Που παρουσιάζεται αύξηση

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν 29% περισσότεροι ταξιδιώτες επέλεξαν φέτος να μετακινηθούν με αεροπλάνο στους καλοκαιρινούς τους προορισμούς.

Επιπλέον οι κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων το φετινό καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν κατά 85% από υπολογιστή και κατά 15% από φορητές συσκευές.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι σημειώνεται αύξηση 18% σε σχέση με το 2013 στις κρατήσεις που πραγματοποιούνται μέσω κινητών συσκευών όπως tablets και smartphones.

Ταξιδιωτική περίοδος

Οι περισσότερες αναχωρήσεις πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα 21 έως 27 Ιουλίου 2014, ενώ αντίστοιχα την καλοκαιρινή περίοδο του 2013 οι περισσότερες αναχωρήσεις έγιναν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Σε σύγκριση με τα δεδομένα της Travelplanet24 σε Τουρκία, Πολωνία, Ρουμανία και Ρωσία οι Έλληνες έχουν την μικρότερη διάρκεια διαμονής, που υπολογίζεται σχεδόν στις 12 ημέρες και πραγματοποίησαν τις κρατήσεις τους κατά μέσο όρο 37 ημέρες πριν από την αναχώρηση.

Δημοφιλείς προορισμοί

Ως δημοφιλέστεροι προορισμοί αναδείχθηκαν η Ρόδος, το Ηράκλειο, τα Χανιά, η Κέρκυρα και η Μυτιλήνη.

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν οι Έλληνες ταξιδιώτες και σε ευρωπαϊκές πόλεις την περίοδο αυτή με τις περισσότερες πτήσεις να έχουν προορισμό την Λάρνακα, τις Βρυξέλλες, την Κωνσταντινούπολη, την Σόφια και το Άμστερνταμ.

Κατά την διάρκεια των διακοπών τους οι Έλληνες έκλεισαν τα εισιτήρια τους για να ταξιδέψουν προς την Λάρνακα, την Ρόδο, το Ηράκλειο, τα Χανιά και την Μυτιλήνη με τις τιμές να κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 247€.

Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από την Τravelplanet24 αφορούν εισιτήρια που κλείστηκαν για την ταξιδιωτική περίοδο από 01/06-31/08 2014 και για την ταξιδιωτική περίοδο 01/06-31/08 2013.

Η Travelplanet24.com, μία από τις 20 μεγαλύτερες e-commerce εταιρείες στην Ελλάδα, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2005, παρέχοντας και αναπτύσσοντας υψηλής ποιότητας διαδικτυακά συστήματα κράτησης εισιτηρίων και πρωτοποριακές web εφαρμογές με στόχο την εδραίωση ενός πρωταγωνιστικού ρόλου στον χώρο της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.

Σήμερα, η εταιρεία συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 3 μεγαλύτερα online travel agencies της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα της Ευρώπης. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 36 αγορές και έχει γραφεία στο Σύνταγμα , το Βουκουρέστι και στο Σάο Πάολο.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *