ροή ειδήσεων

Ψητοπωλείο εξέδωσε "μαϊμού" αποδείξεις 217.000 ευρώ!



Για μη έκδοση παραστατικών συνελήφθησαν χθες το πρωί από τη... Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, δύο διαχειριστές εταιρείας στο Χαλάνδρι. Όπως προέκυψε από την έρευνα, σε ψητοπωλείο που διατηρούσαν, εξέδιδαν μέσω ειδικά διαμορφωμένου ηλεκτρονικού υπολογιστή εικονικές αποδείξεις λιανικών συναλλαγών τις οποίες και παρέδιδαν στους πελάτες. Σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους δεν εξέδωσαν τουλάχιστον 373 παραστατικά στοιχεία, συνολικής αξίας που ξεπερνά τις 217.000 ευρώ.

Σε βάρος των δύο διαχειριστών της εταιρείας (41χρονος και 38χρονη) σχηματίστηκε δικογραφία για ποινικές και διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα για μη έκδοση μεγάλου αριθμού αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της εταιρείας στο Χαλάνδρι Αττικής, από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, εντοπίστηκε σε λειτουργία εντός του καταστήματος ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, που εξέδιδε παράνομες - εικονικές αποδείξεις, οι οποίες προσομοίαζαν με τις προβλεπόμενες.

Ως προς τον τρόπο έκδοσης τους, διαπιστώθηκε ότι με τη χρήση κατάλληλα διαμορφωμένου λογισμικού στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, καταχωρούνταν οι ληφθείσες παραγγελίες και στη συνέχεια εκτυπώνονταν οι παράνομες αποδείξεις σε θερμικό χαρτί, όμοιο με αυτό των προβλεπόμενων αποδείξεων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο πελάτης που λάμβανε την συγκεκριμένη απόδειξη να πείθεται ότι έλαβε τη νόμιμη-προβλεπόμενη απόδειξη.

Από τους αστυνομικούς εξήχθησαν αντίγραφα των αρχείων του ηλεκτρονικού υπολογιστή, τα οποία εστάλησαν για περαιτέρω εξέτασή τους στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Από την αντιπαραβολή στοιχείων που διενεργήθηκε μεταξύ των ολοκληρωμένων παραγγελιών και των νόμιμων αποδείξεων που είχαν εκδοθεί, για την χρονική περίοδο από 08/05/2012 έως και 22/06/2013, προέκυψε φοροδιαφυγή μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων.

Συγκεκριμένα προέκυψε η μη έκδοση τουλάχιστον 373 παραστατικών στοιχείων, συνολικής αξίας 217.247 ευρώ ενώ παράλληλα η εταιρεία απέφυγε την απόδοση ΦΠΑ, ύψους 40.585 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *