ροή ειδήσεων

Περισσότερες από 250 οι παραβάσεις οδηγών σχολικών λεωφορείων



Eντατικούς ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία πραγματοποίησαν αστυνομικοί με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε όλη τη χώρα...

Ειδικότερα την ημέρα έναρξης της νέας σχολικής περιόδου (11/9) πραγματοποιήθηκαν 1.377 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 128 παραβάσεις, ενώ το διάστημα 11-19 Σεπτεμβρίου, ελέγχθηκαν συνολικά 5.920 σχολικά λεωφορεία και βεβαιώθηκαν 253 παραβάσεις.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι κυριότερες παραβάσεις αφορούν στα φθαρμένα ελαστικά, στην παραβίαση του ορίου ταχύτητας και στη μη χρήση ζωνών ασφαλείας.
Πιο αναλυτικά από τις 253 παραβάσεις οι 16 ήταν για φθαρμένα ελαστικά, 16 για παραβίαση ορίου ταχύτητας, 14 για μη χρήση ζωνών ασφαλείας, 11 για μη τήρηση βιβλίου ρεπό, 15 για ταχογράφο, 9 για έλλειψη φαρμακείου, 9 για έλλειψη πυροσβεστήρα, 6 για μη αναγραφή ορίων ταχύτητας, 5 για στέρηση προβλεπόμενης άδειας οδήγησης, 4 για έλλειψη ζωνών ασφαλείας, 4 για παραβίαση σημάνσεων, 3 για στέρηση δελτίου τεχνικού ελέγχου, 2 για κίνηση σε μονόδρομο, 2 για έλλειψη συνοδού, 1 για μεταφορά υπεράριθμων μαθητών, 1 για κίνηση σε αντίθετο ρεύμα και 135 για άλλες παραβάσεις.
Η Τροχαία θα συνεχίσει να εφαρμόζει μια σειρά μέτρων για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών όπως τη διάθεση τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε οδικούς κόμβους κοντά σε σχολικά συγκροτήματα, την πραγματοποίηση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία, την ενημέρωση των αρμόδιων φορέων σε περιπτώσεις εντοπισμού προβλημάτων που σχετίζονται με το οδικό περιβάλλον των σχολείων (οριζόντια και κάθετη σήμανση, προστατευτικά κιγκλιδώματα κ.λπ.), για την αποκατάστασή τους και την εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *