ροή ειδήσεων

Το έχουν χάσει οι τρισάθλιοι Σκοπιανοί: Τώρα βρήκαν μειόνοτητα 6 εκ. "Μακεδόνων" στην Τουρκία"!!!



Μετά τους Αλβανούς που βλέπουν εκατομμύρια Αλβανούς να βρίσκονται στην Τουρκία, τώρα και οι Σκοπιανοί «βλέπουν» περίπου έξι εκατομμύρια Σλάβους…
να υπάρχουν στην Τουρκία!

«Οι περισσότεροι από αυτούς κατοικούν στις παράκτιες περιοχές, στην Προύσα, Σμύρνη, Αϊδίνιο αλλά και στην …Κωνσταντινούπολη.

Ιδιαίτερα στο Αϊδίνιο, ο δήμαρχος Τουλζντάι Ολγκούν είναι σλαβικής καταγωγής από την περιοχή των Σκοπίων, το ίδιο και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, ισχυρίζεται ο Σένολ Μέμις, πρόεδρος της Τουρκο-Σκοπιανής Ένωσης «Κεμάλ Ατατούρκ» στην Μπίτολα (Μοναστήρι), γράφει η εφημερίδα Βέτσερ που μεταφράζει το echedoros-a.gr.

«Στην Τουρκία ζουν 5 με 6 εκατομμύρια σλαβικής καταγωγής. Υπάρχουν σε όλα τα μέρη της χώρας, μεγάλη συνάθροιση Σλάβων παρατηρείται στις παράκτιες πόλεις του Αιγαίου.

Αν και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν γεννηθεί στην Τουρκία, οι πρόγονοί τους είναι από την περιοχή των Σκοπίων που μετανάστευσαν πριν από έναν αιώνα και δεν ξεχνούν την καταγωγή τους.

Τιμούν τις παραδόσεις, τα έθιμα, ακόμη μιλούν λίγα σλαβικά και με χαρά επισκέπτονται την προγονική πατρίδα τους», δηλώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Σλάβων ισλαμικής θρησκείας, Ισμαήλ Μπόιντα, ο ίδιος θα προσθέσει ότι 100 χιλιάδες είναι μόνο αυτοί που ζουν στην Κωνσταντινούπολη.

Ο ίδιος θα τονίσει ότι η μεγαλύτερη μετανάστευση από την περιοχή των Σκοπίων έγινε μεταξύ του 1950 με 1970 και στη συνέχεια ολόκληρα χωριά μετανάστευσαν στην Τουρκία.

Το σύνολο αυτών των μεταναστών ήταν μουσουλμάνοι και κατέφυγαν εκεί για προστασία, αφού τα Βαλκάνια έκλιναν στο να είναι χριστιανικά κράτη.

Τελευταία άρχισαν να γίνονται και μαθήματα στη σλαβο-σκοπιανή γλώσσα σε όσους θέλουν να μάθουν την ‘μητρική’ τους γλώσσα.

Αυτή η καινοτομία εισήχθη με πρωτοβουλία του πρέσβη των Σκοπίων στην Τουρκία, Γκοράν Τασκόφσκι κατόπιν εισήγησης της κυβέρνησης των Σκοπίων.

Μάλιστα, όπως τονίζει και η πρόεδρος της εταιρείας για τη συνεργασία των δύο χωρών με την επωνυμία «Μακεδονία-Αιγαίο», «τα μαθήματα της σλαβικής γλώσσας θα εισαχθούν και στην Κωνσταντινούπολη, με σκοπό όλοι αυτοί να εργασθούν με περισσότερο ενθουσιασμό για τα συμφέροντα της χώρα μας».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *