ροή ειδήσεων

Έχασε χωρίς να παίξει! (Σερβία-Ελλάδα 72-90)



Με κάκιστη άμυνα σ” όλη τη διάρκεια του ματς και απαράδεκτες... (έως και παιδαριώδεις) επιθετικές επιλογές στο δεύτερο ημίχρονο, η εθνική μας ηττήθηκε δίκαια απ” τους Σέρβους και αποχαιρετά νωρίτερα απ” όσο θα θέλαμε (και θα μπορούσε) τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το ματς ξεκίνησε ισορροπημένα, αν και η έλλειψη αμυντικής διάθεσης ήταν φανερή απ” την αρχή. Ωστόσο επιθετικά η ομάδα λειτουργούσε, ο Μάτζαρης κάλυψε επαρκώς το κενό του Καλάθη (φορτώθηκε νωρίς με 2 φάουλ), και το ματς πήγαινε με μικρές διαφορές, για να κλείσει τελικά (ύστερα από αστεία λάθη της ομάδας στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου) με 42-46 υπέρ των Σέρβων.

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο επήλθε… Βατερλό! Η άμυνα της Σερβίας έσφιξε, πνίγοντας τις ελληνικές επιθέσεις που ήταν μονοδιάστατες, η Ελλάδα έκανε σωρεία λαθών με τα γκαρντ της να μη μπαίνουν ουσιαστικά ποτέ εντός αγώνα (κυρίως τον Σλούκα, αλλά και τον Καλάθη που τελείωσε το ματς με 14 πόντους όμως δεν καθοδήγησε ποτέ την ομάδα) και κάπως έτσι το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με τη διαφορά στο +11 για τους Σέρβους.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, όλοι περίμεναν μια προσπάθεια ανατροπής απ” αυτές που μας έχει συνηθίσει η γαλανόλευκη, όμως αντί γι” αυτό, τα πράγματα χειροτέρεψαν. Οι Έλληνες παίκτες δεν έκαναν τίποτα σωστά μέσα στο παρκέ, ενώ η ελληνική άμυνα εξαφανίστηκε εντελώς, παραδίδοντας σώμα και πνεύμα απ” το 45′ κιόλας. Το τελικό 90-72 ήταν απόλυτα φυσικό, δεν παύει όμως να είναι άδικο για τη συνολική εικόνα της ομάδας στη διοργάνωση.

Σημείο κλειδί του ματς, η εκπληκτικά ώριμη εμφάνιση του Μίλος Τεόντοσιτς, που απέφυγε τα πολλά λάθη και τις αψυχολόγητες ενέργειες, σκόραρε 13 πόντους, εκμεταλλεύτηκε πλήρως τον Ραντούλιτσα και έκανε μια ηγετική εμφάνιση κόντρα στην ελληνική περιφέρεια που ήταν σκιά του εαυτού της (χαρακτηριστικές οι 3 χαμένες επαναφορές απ” έξω).

Υ.Γ. Και τώρα το να ρίξουμε χολή είναι εύκολο. Το να στηρίξουμε την ομάδα είναι το δύσκολο. Ο καθείς διαλέγει το δρόμο του…

Υ.Γ. 2 Να “χεις την πίκρα σου, να “χεις και τον Ισπανό σκηνοθέτη να βγάζει τα καλλιτεχνικά του απωθημένα δείχνοντάς σου το μισό ματς σε πανοραμικά πλάνα. Σιγά ρε Αλμοδοβάρ!

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 42-46, 55-64, 72-90

Σερβία: Τεόντοσιτς 13(2), Σιμόνοβιτς 5(1), Γιόβιτς 2, Μπογκντάνοβιτς 21(4), Μπιέλιτσα 8, Μάρκοβιτς 3(1), Κάλινιτς 12(1), Μπίρτσεβιτς, Κρστιτς 10, Ραντούλιτσα 16, Στίματς

Ελλάδα: Μάντζαρης 5(1), Μπουρούσης 9(1), Ζήσης 12(3), Βασιλειάδης 6(1), Καλάθης 14(2), Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου 1, Σλούκας, Καϊμακόγλου 6, Αντετοκούνμπο 7(1), Βουγιούκας, Πρίντεζης 12

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *