ροή ειδήσεων

Τα "έψαλλαν" στο ΓΓ Αιγαίου στους Αιγαιοπελαγίτικους στην Κω



Τα «άκουσε» ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Νίκος Ζωϊδης... κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του στο Αθλητικό Στάδιο της Κω «Ανταγόρας» στα πλαίσια των 27ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αθλητής από τη Λέσβο -από την κερκίδα όπου βρισκόταν εκείνη την ώρα- έθεσε στο Γενικό Γραμματέα το ζήτημα της μετακίνησης των αθλητών από Λέσβο και Χίο μέσω Τουρκίας, αφού δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας.

Συνέχεια πήραν παράγοντες και προπονητές σωματείων που βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο όπου μετέφεραν στον Κώτη στην καταγωγή κ. Ζωϊδη τα προβλήματα που υπάρχουν με τη μετακίνηση.

Επισήμαναν δε ότι Χιώτες και Μυτιληνιοί μπορεί να είναι τυχεροί που μπορούσαν να ταξιδέψουν μέσω Τουρκίας, γιατί από τη Λήμνο μπορούσαν να πάρουν μέρος στους αγώνες όσοι είχαν να πληρώσουν αεροπορικό εισιτήριο.

«Λάδι στη φωτιά» έριξε το μέλος ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, Μιχάλης Παυλούς από τη Ρόδο που τόνισε ότι μέσω Τουρκίας ήρθαν οι παραπανίσιοι αθλητές των σωματείων που δεν καλύπτονται από το ΣΕΓΑΣ.

Το θέμα αυτό διέψευσε ο προπονητής του Εφήβου Γιάννης Τζήκας, που επισήμανε ότι 3 τουλάχιστον σωματεία από τη Χίο (ΦΟΒ, Ολυμπιάδα και Ιωνες) ταξίδεψαν μέσω Τουρκίας λόγω κόστους και πολύωρου ταξιδιού μέσω Πειραιά.

«Δεν πήγαν αθλητές που δεν είχαν ταυτότητα- διαβατήριο και στρατιωτικοί που έπρεπε να πάρουν ειδική άδεια», μας είπε ο κ. Τζήκας χαρακτηρίζοντας τεράστιο σφάλμα το ότι δεν προβλέφθηκε το θέμα της μετακίνησης των αθλητών. Μας θύμισε εξάλλου το ιστορικό των αιγαιοπελαγίτικων αγώνων, που έγιναν πέρα από την αθλητική σκοπιά και για πολιτικούς λόγους.

Τα όσα είπε ο Γιάννης Τζήκας, φαίνεται πως τα άκουσε με προσοχή ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, που μάλιστα του πρότεινε να είναι στην οργανωτική Επιτροπή των 28ων αιγαιοπελαγίτικων αγώνων.

Το ζήτημα είναι βέβαια να λυθεί το πρόβλημα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση ώστε οι νησιώτες του ανατολικού αιγαίου να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς να χρειάζεται να ταξιδεύουν μέσω Πειραιά ή οδικώς από τα αντικρινά λιμάνια της Τουρκίας.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *