ροή ειδήσεων

Ξενοδόχοι: Κλείνει ο κύκλος ύφεσης, κίνδυνος όμως ο αφελληνισμός των ελληνικών ξενοδοχείων



Η εφετινή περίοδος δείχνει ότι κλείνει ένας κύκλος ύφεσης, κρίσης και μεγάλων απωλειών,.. χωρίς, όμως, ταυτόχρονα να διασφαλίζεται η αποτελεσματική αντιμετώπιση των δυσκολιών και των προβλημάτων που απασχολούν τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ούτε η αποτροπή νέων κινδύνων, όπως ο αφελληνισμός της ξενοδοχειακής επιχειρηματικότητας.

Αυτό αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στις 27 Σεπτεμβρίου 2014, ενώ από την πλευρά της, η υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι η άνοδος του 2013 σε αφίξεις και έσοδα συνεχίζεται το 2014 και “δουλεύουμε για την περαιτέρω ανάπτυξη του 2015. Η Αθήνα, πρωταγωνιστεί και πάλι στις τουριστικές πρωτεύουσες. Θέλουμε η ερχόμενη χρονιά να είναι ακόμα καλύτερη, δεδομένου ότι η αύξηση των επισκεπτών μας τιμά, ταυτόχρονα όμως, αυξάνει τις ευθύνες μας και δημιουργεί διαρκώς νέες απαιτήσεις”.

Με αφορμή επίσης την παγκόσμια ημέρα του Τουρισμού, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Α. Ανδρεάδης εκτίμησε ότι η συνολική συμμετοχή του ελληνικού τουρισμού στο ΑΕΠ της χώρας θα ανέβει σημαντικά και θα κυμανθεί, για το 2014, κοντά στο 20%, δεδομένου ότι ο ελληνικός τουρισμός, έχει υπεραποδώσει στόχων και προσδοκιών σημειώνοντας αύξηση πάνω από 15% στις αφίξεις, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και έχει κερδίσει σημαντικό μερίδιο αγοράς έναντι των βασικών μας ανταγωνιστών. Παράλληλα,σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, φαίνεται πως και η μέση κατά κεφαλή δαπάνη ανά διανυκτέρευση θα κινηθεί και φέτος σε αυξητικά επίπεδα.

Πηγή: newmoney.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/9/14 14:56

    ΤΙ μας λετε ρε??? Ελευθερη αγορα δεν υπαρχει μια ζωη να πηδατε το προσωπικο δεν σκεφτεστε για να κονοματε , 25-30 δωματια η καμαριερα αλητες ? εξτρα ωρες απληρωτες και απληρωτο προσωπικο? ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ να χασετε τα ξενοδοχεια σας να τα παρουν οι ξενοι καλυτεροι εργοδοτες απο εσας ειναι σιγουρα αι στα τσακιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/9/14 19:39

    Φυσικα να δουλευει ο κοσμος να θρεψει την οικογένεια του κ ισα ισα για τα βασικα του έξοδα για να φέρνετε εσείς τουριστες που τους ξεφτιλιζουν κσι να είναι κ απληρωτο απο πέρυσι κ προπερσυ το προσωπικο ολων των νησιών! ψαξτε πρώτα το τι συμβαίνει πραγματικά στο ξενοδοχειακο τομεα και μετα να τους επιβραβευετε αν εχετε το θρασος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/9/14 23:29

    Οταν ένας ξενοδόχος χτίζει ένα ξενοδοχείο με δάνεια..... το πρώτο πράγμα που αγοράζει για να "δείξει" ότι είναι επιχειρηματίας καλός είναι μια κουρσάρα 10 μέτρα, ένα γιότ, πολυτελή βίλα (για να δείξει ότι αξίζει το τομάρι του κάτι παραπάνω από τους άλλους) και αστακούς και χαβιάρι κάθε λίγο και λιγάκι.... και όλα αυτά βέβαια από το "δάνειο" που όταν δεν βγαίνουν οι δόσεις... τα κόβει από τους μισθούς του προσωπικού............ Μια απέραντη Μανωλάδα το Ελλαδιστάν.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/9/14 23:21

    Καντε μια βολτουλα στα ξενοδοχεία της Ροδου να δειτε τι συμβαίνει πραγματικά κ μετα επιβραβευετε τους ξενοδοχους! Ξυπνηστε επιτέλους κ βοηθηστε τους ανθρώπους να επιβιωσουν (γιατι φεν εχουν αναγκη κατι παραπάνω πλεον!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *