ροή ειδήσεων

Δέκα τροφές-λιχουδιές που μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και το θάνατο [εικόνες]


Yπάρχουν κάποιες τροφές, που για τις τοπικές κοινωνίες αποτελούν την καλύτερή της λιχουδιά... οι οποίες, όμως, έχουν συνδεθεί ακόμη και με την πρόκληση θανάτων.

Πρόκειται για τροφές που δεν μπορούν να καταναλωθούν πριν επεξεργαστούν ειδικά και σε καμία περίπτωση δεν συνίσταται να τις τρώει κανείς αν δεν τις έχει αγοράσει από εγκεκριμένες αγορές ή αφού έχουν μαγειρευτεί από σεφ που ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν για να μην κινδυνέψει η υγεία αυτού που θα τα καταναλώσει.

Φρούτο Ακ-Τζαμάικα

Το Ακ είναι το δημοφιλέστερο φρούτο της Τζαμάικα. Ωστόσο, κανείς δεν πρέπει να καταναλώνει όσα δεν έχουν περάσει από τον απαραίτητο έλεγχο, καθώς η αγαπημένη αυτή λιχουδιά, αν είναι χαλασμένη μπορεί να προκαλέσει εμετούς και να ρίξει αυτόν που θα την φάει ακόμη και σε κώμα και να τον σκοτώσει.


Γιούκα -Καραϊβική

Η Γιούκα ή Κάσαβα είναι μια ρίζα από την οποία μάλιστα στην Κούβα φτιάχνουν και την αντίστοιχη σκορδαλιά. Ομως, αυτή η ρίζα δεν πρέπει να τρώγεται ποτέ ωμή και πριν υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία, καθώς περιέχει κυανιούχες ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και το θάνατο.


Φούγκου -Ιαπωνία

Αυτό το ψάρι που φαίνεται... αθώο μπορεί να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο. Καλό είναι να μην το μαγειρεύουν όσοι δεν γνωρίζουν να αφαιρούν καλά τα όργανά του τα οποία περιέχουν το δηλητήριο τετροδοτοξίνη. Μπορεί να καταναλωθεί μόνο αφότου έχουν αφαιρεθεί με απόλυτη προσοχή προκειμένου να μην μολυνθεί το κρέας του. Πάντως, στην Ιαπωνία υπάρχουν εξειδικευμένοι σεφ που γνωρίζουν πώς να το καθαρίζουν καλά.

Δηλητηριώδη μανιτάρια

Πάνω από 32 ποικιλίες μανιταριών θεωρούνται θανατηφόρες, ενώ απάνω από 50 θεωρούνται ότι περιέχουν δηλητηριώδεις ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές. Για αυτό πρέπει πάντα να προτιμώνται τα μανιτάρια που πωλούνται σε μανάβικα-σούπερ μάρκετ και λοιπές αγορές και να μην καταναλώνονται όσα τυχαίνει να βρει κανείς στο... δρόμου του.

Βάτραχοι της Αφρικής

Τα βατράχια είναι μια τέλεια λιχουδιά. Ωστόσο, ένα είδος που ζει στην Αφρική έχει δηλητήριο το οποίο αν δεν μαγειρευτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξουδετερωθεί μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια.

Μύδια -Κίνα

Στην Κίνα υπάρχει μια ποικιλία μυδιού με αίμα. Αποτελεί εξαιρετική λιχουδιά, ωστόσο έχει βρεθεί ότι συνδέονται με την πρόκληση ηπατίτιδας Α και Ε αλλά και τύφου. Αν και από το 1988 έχον απαγορευτεί γίνονται ακόμη παράνομες εξαγωγές.

Σαμπούκο -Ευρώπη

Το φρούτο αυτό με το εντυπωσιακό μπλε χρώμα έχει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες. Παράλληλα, πολλές τροφές και ποτά παρασκευάζονται από αυτό, κυρίως σε Γερμανία, Σουηδία και Γαλλία. Εφόσον έχουν επεξεργαστεί και μαγειρευτεί προσεκτικά είναι ασφαλή προς κατανάλωση. Ωστόσο, ωμά προκαλούν δηλητηριάσεις.

Κεράσια

Τα κουκούτσια των κερασιών περιέχουν κυάνιο. Η κατάποση ενός ή δυο κουκουτσιών μπορεί να μην προκαλέσει πρόβλημα, αλλά σίγουρα η κατάποση περισσοτέρων μπορεί να προκαλέσει αδυναμία, σύγχυση και μια σειρά από άλλες σοβαρές παρενέργειες.


Ραβέντι -Μεγάλη Βρετανία

Το βρετανικό ραβέντι έχει συνδεθεί με πλήθος δηλητηριάσεων.

Φιστίκια -Αμερική

Τα φιστίκια είναι ένας αγαπημένος ξηρός καρπός σε όλη την υφήλιο. Ωστόσο, ειδικά στην Αμερική οι άνθρωποι υποφέρουν από αλλεργίες που έχουν συνδεθεί με την κατανάλωση φιστικιών.
Πηγή: .iefimerida.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *