ροή ειδήσεων

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη μητροκτονία στη Ρόδο: Μιλάει η αδερφή του δράστη


Αποκλειστική συνέντευξη
Η αδερφή του μητροκτόνου με την αδικοχαμένη μητέρα τους...
Η κοπέλα υποψιάζεται και τρίτο άτομο - Τι δήλωσε στο protothema.grΛίγο μετά την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας στη Ρόδο που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα, όταν ο 26χρονος Νικόλαος Μπατζακάκης σκότωσε τη μητέρα του με 14 μαχαιριές, η αδερφή του, Μελίνα Μπατζακάκη λύνει τη σιωπή της και μιλάει αποκλειστικά στο protothema.gr.


«Η αλήθεια είναι πως δεν νιώθω δικαιωμένη ακόμα, αφού δεν ξέρω αν έχουν τιμωρηθεί όλοι οι δράστες, μιας και με τον ετεροθαλή αδερφό μου, υποψιαζόμαστε πως υπάρχει και άλλο πρόσωπο που εμπλέκεται στη δολοφονία» ανέφερε χαρακτηριστικά η 29χρονη κόρη της άτυχης γυναίκας.

Η Μελίνα Μπατζακάκη, η οποία πριν από περίπου δυο χρόνια είχε ισχυριστεί δημόσια πως ο δολοφόνος προέρχεται από το στενό περιβάλλον της μητέρας της, τόνισε πως δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο αδερφός της Νίκος οδηγήθηκε στο έγκλημα μόνος του αφού οι σχέσεις του με τη μητέρα τους ήταν καλές.

«Ο Νίκος αποκλείεται να πήρε αυτήν την απόφαση για ένα τέτοιο έγκλημα μόνος του...πολλές φορές στο παρελθόν τσακωνόταν με την μητέρα μου, και μπροστά μου, αλλά ποτέ δεν την είχε ακουμπήσει, ούτε της φώναζε».


Η μάνα που δολοφονήθηκε από τον ίδιο της το γιο

Η κοπέλα δηλώνει:«Ο πατέρας μου ήξερε δυο χρόνια (για το έγκλημα). Οπως ισχυρίζεται ο πατέρας μου, του το είχε εκμυστηρευτεί ο Νίκος στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Πώς το κρατούσαν μυστικό; Μου κάνει εντύπωση που το έκρυβε».

«Νιώθω απαίσια και μεγάλη ντροπή που συνέβη αυτό στη δική μου οικογένεια. Το ίδιο το αίμα της, της αφαίρεσε τη ζωή.»

Ολοκληρώνοντας η Μελίνα Μπατζακάκη ανέφερε πως ευχαριστεί τις Αρχές για την εξιχνίαση της δολοφονίας αλλά πιστεύει ότι υπάρχει και συνέχεια αφού υποψιάζεται μαζί με τον ετεροθαλή αδερφό της ότι εμπλέκεται και άλλο άτομο στην ιστορία.

Το χρονικό της αποκάλυψης της στυγερής δολοφονίας

Δύο χρόνια κρύβονταν από τις αρχές της Ρόδου ο 26χρονος Νικόλαος Μπατζακάκης και η 36χρονη Ειρήνη Ιακούλεβα οι οποίοι τον Ιούνιο του 2012 σκότωσαν την μητέρα του, την 61χρονη Ευαγγελία Ιεροβασίλη, με 14 μαχαιριές επειδή δεν ενέκρινε στην απόφαση του γιου της στο να παντρευτεί την κατά δέκα χρόνια μεγαλύτερη σύντροφό του.


Ο 26χρονός γιος της Νικόλαος Μπατζάκακης, ήταν ο στυγερός δολοφόνος που με 14 μαχαιριές σκότωσε την μητέρα του, Ευαγγελία Ιεροβασίλη στο Γεννάδι της Ρόδου, τον Ιούνιο του 2012, αφού η άτυχη γυναίκα δεν ενέκρινε τον γάμο του γιου της, με την κατά δέκα χρόνια μεγαλύτερη του, Ειρήνη Ιακούλεβα γεννημένη στη Ρωσία και μητέρα δύο παιδιών.

Η υπόθεση της δολοφονίας της 61χρονης δεν είχε κλείσει και το Τμήμα Ανθρωποκτονιών συνέχιζε και μελετούσε τα στοιχεία ώσπου την περασμένη Πέμπτη συνέβη κάτι που βοήθησε στην εξιχνίαση του εγκλήματος.


Ο τόπος του εγκλήματος

Ο πατέρας του δράστη (Νικόλαου Μπατζακάκη), πρώην σύζυγος του θύματος, οποίος είχε βρει την πρώην γυναίκα του δολοφονημένη, παρέα με την νέα σύζυγο του, παρουσιάστηκαν αυτοβούλως ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου κ. Μαρίνα Κρανίτη και κατέθεσαν. Σύμφωνα με την κατάθεση του πατέρα του 26χρονού δολοφόνου, υπογράμμισε πως ο γιος του, τους είχε ομολογήσει το έγκλημα και ότι ήταν προμελετημένο.


Αξίζει να τονίσουμε πως δύο χρόνια τώρα οι αρχές δεν είχαν κατορθώσει να βρουν στοιχεία που να τους φανερώνουν κάποιον δράστη αλλά ούτε μπορούσαν να κλείσουν την υπόθεση αφού υπήρχε από την αρχή υποψία ότι η ώρα που είχε προσδιοριστεί ο φόνος δεν ήταν ακριβής για αυτό συνέχιζαν και ερευνούσαν την υπόθεση.


Ο τόπος του εγκλήματος

Μετά και την κατάθεση του πατέρα του Νικολάου Μπατζάκακη, οι άντρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου με την συνδρομή αξιωματικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Αθήνας και με την συνεχή ενημέρωση ανακριτή και εισαγγελέα δεν άργησαν να εντοπίσουν τους δύο δράστες και να τους συλλάβουν. Οι δύο κατηγορούμενοι δεν άργησαν να ομολογήσουν.


Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν ήταν της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τον Νικόλαο Μπατζακάκη και της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία για την Ειρήνη Ιακούλεβα.

«Η μητερα μου δεν ήθελε τον γάμο και μίλησε απαξιωτικά στην σύντροφό μου»

Σύμφωνα με την απολογία του ο μητροκτόνος, υποστήριξε πως είχαν μεταβεί στην οικία της μητέρας του, για να την ενημερώσουν με τη σύντροφό του, για απόφαση τους να παντρευτούν. Η μητέρα του όμως του μίλησε απαξιωτικά, προσέβαλε τη σύντροφό του και τα δύο της παιδιά και δεν αποδέχτηκε τη σχέση τους. Τότε ξεκίνησε η λεκτική αντιπαράθεση και δεν άργησε η στιγμή που ο 26χρονός θόλωσε και έπιασε το μαχαίρι. Μάλιστα ανέφερε πως η πρώην σύντροφός του ήταν μαζί του και ότι όταν τη σκότωσε εκείνη τον προέτρεψε να σκηνοθετήσει μια ληστεία.


Ο τόπος του εγκλήματος

«Ήμουν μαζί...Αλλά δεν συμμετείχα»

Η Ειρήνη Ιακούλεβα αρνείται ότι βοήθησε στον φόνο της 61χρονης Ευαγγελίας Ιεροβασίλη αποδεχόμενη μόνο την παρουσία της στο συμβάν, αλλά η σύντροφος του πατέρα του δράστη, στην κατάθεση που είχε δώσει την διαψεύδει, ενισχύοντας τον ισχυρισμό του 26χρονου, λέγοντας μάλιστα ότι τον συνέδραμε ψυχικά, παροτρύνοντας την να σκοτώσει τη μητέρα του, που ψυχορραγούσε.

Τα αδέρφια του μητροκτόνου...

Η κόρη της αδικοχαμένης Ευαγγελίας Ιεροβασίλη, όπως αναφέρθηκε από την πρώτη στιγμή θεωρούσε ύποπτο τον αδελφό της αφού είχε ισχυριστεί δημόσια ότι ο δολοφόνος προέρχεται από το στενό περιβάλλον της μητέρας της.

Μαζί με τον ετεροθαλή αδερφό της από την Αυστραλία Τσαμπίκο Κουφάδη, είχαν κατονομάσει δύο άτομα ως ύποπτους για τη διάπραξη του αδικήματος. Τα αδέρφια επίσης υποστήριζαν μεταξύ άλλων ότι η μητέρα τους είχε καταφέρει να δημιουργήσει με τα χρόνια μια αξιόλογη περιουσία. Είχε στην ιδιοκτησία της συγκεκριμένα περίπου 10 ακίνητα και διαμερίσματα. διατηρούσε επιπλέον θυρίδα σε τράπεζα και λογαριασμό με αρκετά χρήματα.

Οι φωτογραφίες απο τον τόπο του εγκλήματος, είναι απο την ηλεκτρονική εφημερίδα dimokratiki.gr.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *