ροή ειδήσεων

ΑΝΑΤΡΟΠΗ!! Ξέχνα ότι πίστευες για τα μωρά και τα κατοικίδια!! - ΔΕΣ τι ΔΕΝ γνώριζες και ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΣ!!!



Πίστευες ότι τα νεογέννητα είναι καλό να μην είναι κοντά με τα κατοικίδια; Ξέχνα το! Διαβασε γιατί....


Ο ύπνος πάνω σε τρίχωμα ή σε δέρμα ζώου κατά τους πρώτους τρεις μήνες της ζωής μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης άσθματος στην μετέπειτα παιδική ζωή σύμφωνα με τα στοιχεία μιας νέας έρευνας που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας στο Μόναχο. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η έκθεση στο μικροβιακό περιβάλλον του δέρματος ή του τριχωτού ενός ζώου έχει προστατευτική επίδραση κατά του άσθματος και των αλλεργιών.
Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι η έκθεση από μικρή ηλικία σε ένα ευρύτερο περιβαλλοντικό φάσμα μπορεί να προστατεύσει από το άσθμα και τις αλλεργίες. Αυτά τα ευρήματα δεν έχουν επιβεβαιωθεί οριστικά όσον αφορά τα αστικά περιβάλλοντα. Σε αυτή τη νέα μελέτη οι ερευνητές μελέτησαν παιδιά από το περιβάλλον μιας πόλης τα οποία είχαν εκτεθεί στο δέρμα του ζώου κοιμούμενα πάνω σε αυτό αμέσως μετά τη γέννησή τους.
Χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα τα οποία συγκεντρώθηκαν κυρίως το 1998 από τη γερμανική ομάδα Lisaplus που περιλάμβανε 3000 υγιή νεογέννητα. Οι ερευνητές συνέλεξαν πληροφορίες σχετικά με την έκθεση σε δέρμα ζώου κατά τους πρώτους τρεις μήνες της ζωής μαζί με πληροφορίες για την υγεία των παιδιών μέχρι την ηλικία των 10 ετών. Σε αυτή την μελέτη χρησιμοποιήθηκαν πληροφορίες από 2.441 παιδιά εκ των οποίων το 55% είχε κοιμηθεί πάνω σε δέρμα ζώου κατά τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο ύπνος πάνω σε δέρμα ζώου σχετίζεται με την μείωση κινδύνου από έναν αριθμό παραγόντων που σχετίζονται με το άσθμα. Η πιθανότητα να έχουν άσθμα στην ηλικία των 6 ετών ήταν 79% χαμηλότερη στα παιδιά που είχαν κοιμηθεί πάνω σε δέρμα ζώου σε σύγκριση με αυτά που δεν είχαν εκτεθεί σε δέρμα ζώου. Παρατηρήθηκε ότι ο κίνδυνος αυτός μειώθηκε στο 41% στην ηλικία των δέκα ετών.
Η δρ Christina Tischer από το ερευνητικό κέντρο Helmholts Zentrum του Μονάχου ανέφερε ότι προηγούμενες μελέτες έδειξαν ότι τα μικρόβια που βρίσκονται στα αγροτικά περιβάλλοντα μπορούν να προστατεύσουν από άσθμα. «Το δέρμα ενός ζώου μπορεί επίσης να αποτελέσει μια δεξαμενή από διάφορα ήδη μικροβίων ακολουθώντας τους ίδιους μηχανισμούς που παρατηρήθηκαν σε αγροτικά περιβάλλοντα. Τα ευρήματά μας έχουν επιβεβαιώσει ότι είναι ζωτικής σημασίας να γίνει περαιτέρω μελέτη του πραγματικού μικροβιακού περιβάλλοντος μέσα στο τρίχωμα του ζώου ώστε να επιβεβαιωθούν αυτές τις συσχετίσεις» πρόσθεσε η δρ Tischer.
gkourou


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *