ροή ειδήσεων

Εθελοντές ιατροί της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» στην Κάσο και την Κάρπαθο



Να διευκολύνει την καθημερινή ηλεκτρονική καταγραφή και παρακολούθηση...
των φορολογικών οφειλών, αλλά και των προς επιστροφή φόρων επιδιώκει η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου και προς την κατεύθυνση αυτή έδωσε ειδικές εντολές στις ΔΟΥ για την τήρηση ειδικών βιβλίων καταχώρισης εισπρακτέων και επιστρεπτέων ποσών.

Το ειδικό ηλεκτρονικό βιβλίο καταχώρισης εισπρακτέων και επιστρεπτέων ποσών θα ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για τα φορολογικά έσοδα, για τους καθυστερημένους οφειλέτες, αλλά και για τις υποθέσεις που η φορολογική διοίκηση είναι υπερήμερη έναντι φορολογουμένων στους οποίους πρέπει να επιστρέψει φόρους. Ειδικά στην τελευταία αυτή περίπτωση επιδίωξη της ΓΓΔΕ είναι να αποφύγει την επιβάρυνση του Δημοσίου από τόκους υπερημερίας.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Εκστρατεία Προληπτικής Ιατρικής της ομάδας εθελοντών ιατρών και νοσηλευτών «Ανοιχτή Αγκαλιά» στην Κάρπαθο και την Κάσο, η οποία διήρκεσε από τις 7 έως και τις 14 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής στα δύο νησιά εξετάστηκαν δωρεάν παιδιά και ενήλικες και υπήρξε καταγραφή των αναγκών που προκύπτουν στον χώρο της Υγείας. Εξαιρετική ήταν η υποδοχή και η υποστήριξη τόσο από την Εκπαιδευτική Κοινότητα, όσο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους οποίους η «Ανοιχτή Αγκαλιά» ευχαριστεί θερμά για τις υπηρεσίες και τη βοήθεια που παρείχαν στην ιατρική ομάδα.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου ένα έκτακτο περιστατικό (πρόωρος τοκετός) αντιμετωπίστηκε από τη γυναικολόγο, την εντατικολόγο και την υπόλοιπη ομάδα της «Ανοιχτής Αγκαλιάς», ενώ σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ έγινε αεροδιακομιδή στο Νοσοκομείο της Ρόδου για τα περαιτέρω.

Στην Κάρπαθο και την Κάσο, εκτός των ιατρικών εξετάσεων, πραγματοποιήθηκαν βιοχημικές εξετάσεις, απαιτούμενοι εμβολιασμοί στα παιδιά και εντοπίστηκαν δύο σοβαρά αδιάγνωστα περιστατικά. Όπως πάντα και στα δύο νησιά, οι υπεύθυνοι Ομάδας Ψυχαγωγίας χάρισαν στιγμές χαράς σε όλα τα παιδιά.

Επίσης, συνεπής με την υπόσχεση που είχε δώσει η «Ανοιχτή Αγκαλιά» στα παιδιά του Νηπιαγωγείου της Κάσου, τους παρέδωσε εξοπλισμό και εποπτικά μέσα.

Β.Μ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *