ροή ειδήσεων

Φωτογραφίες μετά την καταδίωξη του Λιμενικού με πυροβολισμούς στην Κάλυμνο



Στη σύλληψη δύο διακινητών που μετέφεραν δώδεκα 12 παράνομους μετανάστες, προχώρησαν.... τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλύμνου – Ψερίμου, μετά από άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς!


Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, οι συλλήψεις έγιναν μετά από επεισοδιακή καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας οι διακινητές επιχείρησαν να εμβολίσουν το σκάφος του Λιμενικού, με αποτέλεσμα τoν τραυματισμό ενός εκ των δύο στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που μετείχαν στην επιχείρηση, καθώς και δύο παράνομων μεταναστών.
Click4more: Κάλυμνος: Καταδίωξη του Λιμενικού με πυροβολισμούς και τραυματίες
Ειδικότερα, το φουσκωτό περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας, εντόπισε σήμερα ύποπτο ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος 7 μέτρων, να εισέρχεται σε όρμο της Ψερίμου και μετά από λίγα λεπτά να εξέρχεται με κατεύθυνση τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Τα στελέχη του Λιμενικού, κατευθύνθηκαν κοντά του, σπεύδοντας να ακινητοποιήσουν το σκάφος με συνεχείς προειδοποιήσεις και συριγμούς προς τον χειριστή του, που αποτελούσε και τον μόνο ορατό επιβαίνοντα.


"Κενές" προειδοποιήσεις και... καταδίωξη!

Όπως αναφέρει το Λιμενικό, ο διακινητής αγνόησε τις οδηγίες και τράπηκε σε φυγή, επιχειρώντας να διαφύγει τη σύλληψη. Οι άνδρες του Λιμενικού ξεκίνησαν άμεσα την καταδίωξή του, με το διακινητή να αλλάζει διαρκώς κατευθύνσεις και να επιχειρεί επικίνδυνους ελιγμούς. Κατά τη διάρκεια ενός ελιγμού, μάλιστα, ο διακινητής βρέθηκε στη δεξιά πλευρά του σκάφους του Λιμενικού, επιχειρώντας από το σημείο εκείνο και μετά διαρκείς προσπάθειες εμβολισμού και βύθισής του, με συνέπεια τον τραυματισμό ενός εκ των δύο στελεχών και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του δεύτερου.


ΦΩΤΟ - Λιμενικό Σώμα

Τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., συνέχισαν την καταδίωξη του διακινητή, προσπαθώντας αυτή τη φορά να ακινητοποιήσουν το ταχύπλοο σκάφος με προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, όπως επιτάσσουν οι κανόνες εμπλοκής σε τέτοιες περιπτώσεις.

Στη συνέχεια και καθώς το καταδιωκόμενο σκάφος συνέχιζε τις προσπάθειες βύθισης του φουσκωτού του Λιμενικού, τα δύο στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έρριψαν στοχευμένες βολές προς τη μηχανή του Τ/Χ με σκοπό την ακινητοποίησή του. Μόλις το σκάφος του διακινητή ακινητοποιήθηκε, οι άνδρες του Λιμενικού επιβιβάστηκαν και συνέλαβαν το διακινητή του. Μετά από έρευνα σε όλους τους χώρους του, διαπίστωσαν ότι ο διακινητής μετέφερε επιπλέον 13 άτομα (ένας εκ των οποίων συνεργός του), που τους είχε κρύψει σε μη ορατά σημεία, ορισμένους στην καμπίνα και άλλους ξαπλωμένους στο κατάστρωμα, καλυπτόμενους από την υπερκατασκευή του ταχυπλόου.


Τρεις τραυματισμοί από την ανταλλαγή πυροβολισμών

Η επιχείρηση καταδίωξης είχε ως αποτέλεσμα, εκτός από τον τραυματισμό ενός εκ των δύο βαθμοφόρων Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. που μετείχαν στην επιχείρηση, τον τραυματισμό δύο εκ των δώδεκα παράνομων μεταναστών και τη σύλληψη των δύο επικίνδυνων διακινητών, οι οποίοι, κατά δήλωσή τους, είναι Τουρκικής Υπηκοότητας.


ΦΩΤΟ - Λιμενικό Σώμα

Οι τραυματίες διακομίστηκαν άμεσα με σκάφος του Λιμενικού στο νοσοκομείο της Καλύμνου για παροχή πρώτων βοηθειών. Στο στέλεχος του Λιμενικού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εξήλθε του νοσοκομείου , ενώ από τους δύο πιο βαριά τραυματισμένους παράνομους μετανάστες, ο ένας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Super-Puma στη Ρόδο και ο άλλος με C-130 στο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Για το συμβάν η Λιμενική Αρχή Καλύμνου ενημέρωσε άμεσα τον αρμόδιο Εισαγγελέα της Κω, ενώ έχει ήδη ενημερωθεί και ο Εισαγγελέας του Ναυτοδικείου Πειραιά.


ΦΩΤΟ - Λιμενικό Σώμα

Κατόπιν εντολής του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Αντιναυάρχου Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. Αθανάσιου Αθανασόπουλου, στο σημείο έσπευσε ο Περιφερειάρχης της 8ης ΠΕΔΙΛΣ , Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. Ιωάννης Αργυρίου, προκειμένου να συνδράμει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ενώ διετάχθη και Ένορκη Διοικητική Εξέταση, όπως προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Πηγή: Λιμενικό Σώμα

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *