ροή ειδήσεων

Κινητοποίηση για το ελληνικό χωριό Λιβίσσι που δημοπρατεί η Αγκυρα



Ενέργειες του υπουργού Πολιτισμού σε συνέχεια της επιστολής Γ. Νικητιάδη...

Την ανταπόκριση της κυβέρνησης και του γραφείου του Πρωθυπουργού, σε συνέχεια της επιστολής του για το ελληνικό χωριό Λιβίσσι, το οποίο επιδιώκουν να δημοπρατήσουν για τουριστική ανάπτυξη οι Τούρκοι, επισημαίνει του ο τ. υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης.

«Εκφράζω τη χαρά και την ικανοποίηση μου που πιστεύω ότι αποτελεί και ικανοποίηση όλων, για την ανταπόκριση που υπήρξε από πλευράς κυβέρνησης στην επιστολή που απέστειλα προκειμένου να κινητοποιηθούμε ως χώρα, ώστε να προστατεύσουμε την επικείμενη απόλυτη τουριστικοποίηση και συνάμα εξαφάνιση κάθε ελληνικότητας και κάθε στοιχείου μοναδικής αρχιτεκτονικής και πολεοδομίας του ελληνικού χωριού Λιβίσσι που βρίσκεται στα απέναντι από τη Ρόδο και το Καστελόριζο τουρκικά παράλια», τονίζει.

Ο κ. Νικητιάδης σημειώνει ότι σε συνέχεια της επιστολής του, δέχθηκε επικοινωνία από συνεργάτη του Πρωθυπουργού, καθώς και από τον υπουργό Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει και θα γίνουν στο μέλλον για το Λιβίσσι και την προστασία του.

Ο κ. Τασούλας ανέφερε ότι στο Τορίνο, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε άτυπη σύνοδο των υπουργών Πολιτισμού της Ε.Ε., έθεσε το ζήτημα στην αρμόδια επίτροπο για θέματα πολιτισμού της Ε.Ε. κυρία Ανδρούλλα Βασιλείου, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε τον αρμόδιο επίτροπο για τις υπο ένταξη στη Ε.Ε. χώρες κ. Hans.

Παράλληλα, ο υπουργός Πολιτισμού έθεσε το ζήτημα στον Τούρκο Πρέσβη, ενώ έχει καλέσει στο γραφείο του και την εκπρόσωπο της UNESCO στην Ελλάδα και πρόκειται να το συζητήσει με τον Τούρκο υπουργό Πολιτισμού κατά την προσεχή συνάντησή τους τον Οκτώβριο.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/9/14 00:09

    Κύριε Νικητιάδη, έχεις χάσει μου φαίνεται το μέτρο της σοβαρότητας. Εδώ οι Ελληνες χάνονται στην Ελλάδα και εσύ το βιολί σου!!! Οι Ελληνες εδώ χάνουν τα σπίτια τους και εσύ ζεις σε άλλο κόσμο φαντάζομαι μέσα στην χλιδή και δεν διαβάζεις τα στατιστικά φτωχοποίησης των Ελλήνων στην ΕΛΛΑΔΑ. Σε λίγο θα μας πεις να αγοράσουμε και κανένα παλιό Ελληνικό αρχοντικό στην Συρία ή στην Αίγυπτο!!!! Εσείς οι πολιτικοί που καταστρέψατε αυτόν τον τόπο, έρχεστε τώρα και μας λέτε να αγοράσουμε ένα ερειπωμένο χωριό στην Τουρκία για να το κάνετε ΤΙ??????? Οταν στα παραμεθόρια νησάκια δεν στέλλετε καν δασκάλους και γιατρούς και δεν σκέπτεστε για τους εκεί ΕΛΛΗΝΕΣ, νοιάζεστε για ένα ερειπωμένο χωριό στην ΤΟΥΡΚΙΑ????? Σοβαρέψου λίγο και λίγο περισσότερο σεβασμό στους Ελληνες που υποφέρουν τα πάνδεινα εξαιτίας σας........
    Ορφανίδης Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *