ροή ειδήσεων

ΦΡΙΚΗ: Οι δολοφόνοι τζιχατζιστές αποκεφάλισαν και τρίτο όμηρο [ΒΙΝΤΕΟ]


Νέο φρικιαστικό βίντεο με τον αποκεφαλισμό αυτή τη φορά του 44χρονου... Βρετανού Ντέιβιντ Χέινς που είχε απαχθεί το 2013 κυκλοφόρησαν οι τζιχαντιστές.

Το βίντεο με τίτλο “Ένα μήνυμα προς τους συμμάχους της Αμερικής” ένας άνδρας με βρετανική προφορά που φορά μαύρα ρούχα κι έχει καλυμμένο το πρόσωπό του δηλώνει: «αυτός ο Βρετανός πρέπει να πληρώσει το τίμημα τις υπόσχεσής σου, Κάμερον, να προετοιμάσεις για μάχη τους Πεσμεργκά κατά του Ισλαμικού Κράτους».


Ο μαυροντυμένος άνδρας στέκεται πάνω από τον Χέινς, ο οποίος είναι γονατισμένος και φορά πορτοκαλί φόρμα. Το σκηνικό είναι ολόιδιο με τα δύο προηγούμενα βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές και στα οποία φαίνεται να αποκεφαλίζουν τους Τζ. Φόλει και Στίβεν Σότλοφ.

Στο βίντεο ο ίδιος ο Ντέιβντ Χέινς αναγκάζεται να πει πως για τη δολοφονία του είναι υπεύθυνος ο Ντειβιντ Κάμερον και η πολιτική του απέναντι στους Ισλαμιστές.

Στο τέλος, ο μασκοφόρος παρουσιάζει έναν άλλον άνδρα λέγοντας ότι πρόκειται να θανατωθεί εάν ο Κάμερον συνεχίσει να υποστηρίζει τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Χέινς, πατέρας δύο παιδιών, απήχθη στη Συρία τον Μάρτιο του 2013, ενώ εργαζόταν για λογαριασμό της γαλλικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Acted, για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας.Ηταν υπεύθυνος διαχείρισης υλικού στον προσφυγικό καταυλισμό του Ατμεχ, ενός συριακού χωριού κοντά στα τουρκικά σύνορα. Η οικογένειά του είχε απευθύνει έκκληση στους απαγωγείς του να τον απελευθερώσουν.

Ο αδελφός του, ο Μάικ Χέινς, απέτισε φόρο τιμής στον "καλό αδελφό ... που πρόσφατα δολοφονήθηκε εν ψυχρώ. Αγαπιόταν και αγαπιέται από όλη την οικογένειά του, θα μας λείψει τρομερά", αναφέρει σε ανακοίνωση.

'Εντονη ήταν η αντίδραση του Κάμερον λίγο μετά τη μετάδοση του βιντεοσκοπημένου μηνύματος, με τον βρετανό πρωθυπουργό να καταγγέλλει την "αποτρόπαια δολοφονία".

"Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταδιώξουμε τους δολοφόνους και να διασφαλίσουμε ότι θα λογοδοτήσουν για τις ενέργειές τους, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό θα πάρει αυτό", πρόσθεσε σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Ντάουνινγκ Στριτ. Ο Κάμερον αναμένεται να προεδρεύσει σήμερα της συνεδρίασης της επιτροπής κρίσης Cobra που θα εξετάσει την κατάσταση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, καταδίκασε σε έντονο ύφος τη «βάρβαρη δολοφονία» του Βρετανού Ντέιβιντ Χέινς.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται σήμερα δίπλα στο στενό μας φίλο και σύμμαχο σε αυτή τη θλιβερή στιγμή», δήλωσε ο Ομπάμα σε ανακοίνωσή του. «Θα συνεργαστούμε με το Ηνωμένο Βασίλειο και με μια ευρεία συμμαχία εθνών από την περιοχή και από όλο τον κόσμο, ώστε να φέρουμε τους δράστες αυτής της αποτρόπαιης πράξης ενώπιον της δικαιοσύνης και να καταστρέψουμε αυτή την απειλή προς τους λαούς των χωρών μας, την περιοχή και όλο τον κόσμο».

Ο Ομπάμα έχει κάνει έκκληση για τη δημιουργία μιας συμμαχίας μεταξύ των χωρών της Δύσης και της Μέσης Ανατολής για την αντιμετώπιση της απειλής που προβάλει το ΙΚ. Τον περασμένο μήνα η οργάνωση ανάρτησε δύο βίντεο όπου μέλη του ΙΚ αποκεφαλίζουν εν ψυχρώ δύο Αμερικανούς δημοσιογράφους.



πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *