ροή ειδήσεων

Ρόδος: Άλλα λέει ο μητροκτόνος άλλα η φίλη του για το έγκλημα



Κόβουν την ανάσα τα όσα ανατριχιαστικά αναφέρουν στις απολογίες τους οι δύο δράστες... της στυγερής δολοφονίας της Ευαγγελίας Ιεροβασίλη, τον Ιούνιο του 2012, στο Γεννάδι Ρόδου, που εξιχνιάστηκε την περασμένη εβδομάδα. Ο 26χρονος μητροκτόνος Νίκος Μ. κατά τη διάρκεια της απολογίας του ομολόγησε τη δολοφονία της μητέρας του, στην οποία, όπως είπε, ήταν παρούσα και η 36χρονη Ρωσίδα πρώην φίλη του Irini I. Ο ίδιος ξεδίπλωσε καρέ καρέ όλα όσα -κατά τους ισχυρισμούς του- έγιναν το μοιραίο απόγευμα της 19ης Ιουνίου 2012. Μάλιστα και οι δύο εμπλέκουν και τρίτο πρόσωπο στο έγκλημα, ο ρόλος του οποίου όμως δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί!

«Θόλωσα και έγινε ότι έγινε»

«Με τη μητέρα μου δεν είχαμε ποτέ καλές σχέσεις και όταν ήμουν μικρός με έδερνε. Οταν πήγαμε, ήταν έξω στον κήπο και πότιζε. Οταν μας είδε, νευρίασε, γιατί δεν συμπαθούσε την Irini, ίσως επειδή ήταν μεγαλύτερη από εμένα, ήταν ξένη και είχε και παιδιά. Μπήκαμε στο σπίτι και της έλεγα ότι την αγαπάω την Irini και ότι θέλουμε να παντρευτούμε. Τότε μου απάντησε "να πάτε να γ...". Της ζήτησα να μιλάει πιο καλά μπροστά στην κοπέλα και μου είπε "βρε, δεν πας στο διάολο;". Η Irini καθόταν στην καρέκλα και είπε η μαμά μου με σιγανή φωνή: "Εχει δύο μπαστάρδια", πιστεύω όμως ότι το άκουσε η κοπέλα. Μετά εγώ θόλωσα κι έγινε ό,τι έγινε».

Ο 26χρονος εξήγησε ότι το μαχαίρι το πήρε από την κουζίνα και τη χτύπησε πολλές φορές, επειδή είχε πάθει αμόκ: «Μόλις έκανα τις πρώτες μαχαιριές έπαθα αμόκ και δεν καταλάβαινα, συνέχισα να τη χτυπάω και γι' αυτό και αυτοτραυματίστηκα στο αριστερό μου πόδι». Είπε επίσης: «Παρά τα μαχαιρώματα, η μητέρα μου ήταν ζωντανή και βογκούσε και η Irini μού είπε να την αποτελειώσω, γιατί δεν μπορούσε να την ακούει»! Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις παροτρύνσεις της ο μητροκτόνος κατάφερε άλλη μία μαχαιριά στον λαιμό της 61χρονης!

«Εγώ πήγα να φύγω κατευθείαν και μου είπε "πού να φύγουμε, θα το καταλάβουν ότι το έκανες εσύ και θα μας βάλουν φυλακή". Μου είπε να κάνουμε το σπίτι άνω κάτω, για να φανεί σαν ληστεία! Ετσι, όπως είχα πάθει αμόκ, άνοιγα τα ντουλάπια και πετούσαμε κάτω ρούχα. Το αίμα το καθάρισε η φίλη μου κι εγώ ανακάτευα τα δωμάτια όλα, όσο αυτή καθάριζε. Βγάλαμε τα ρούχα, και τα δικά μου και τα δικά της, γιατί είχε και αυτή λερωθεί, και τα πήρε η φίλη μου και τα πέταξε σε κάδους της Ρόδου».

Συνεχίζοντας την απολογία του, ο 26χρονος ισχυρίστηκε ότι την αμέσως επόμενη μέρα εκμυστηρεύθηκε στον πατέρα του το κακό που είχε κάνει και πως εκείνος τον επικρότησε, καθώς δεν είχε καλές σχέσεις με τη μητέρα του! Σε ό,τι αφορά τη μητριά του, ο ίδιος δήλωσε πως το έμαθε όταν βρισκόταν στο νοσοκομείο στην Κρήτη με σοβαρά προβλήματα.

«Νίκο, είσαι παιδί μου, τι είναι αυτά που κάνεις;»

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ εκδοχή παρουσίασε στην απολογία της η 36χρονη Ρωσίδα, που περιγράφει ακόμη πιο σκληρά τη στιγμή της δολοφονίας και κατηγορεί τον μητροκτόνο πως την απείλησε, για να μην αποκαλύψει το φρικτό έγκλημα: «Οταν φτάσαμε, αφήσαμε τη μηχανή μπροστά στο σπίτι και η μητέρα του ήταν έξω στον κήπο. Μας προσκάλεσε να μας κεράσει κάτι μέσα στο σπίτι και μπήκαν μέσα αυτοί πρώτοι κι εγώ τους ακολούθησα. Οταν αυτή πήγε να πάρει το νερό από το ψυγείο, βλέπω τον φίλο μου να είναι πίσω της με το μαχαίρι και είδα ότι τη χτύπησε δύο φορές στην πλάτη κι εγώ φοβήθηκα κι έκλεισα τα μάτια μου.

»Ημουν σχετικά μακριά, γιατί το σαλόνι είναι μεγάλο και είναι ένας χώρος με την κουζίνα και αυτοί ήταν στην κουζίνα. Τότε άκουσα που αυτή φώναζε "Νίκο, Νίκο, είσαι παιδί μου, τι είναι αυτά που κάνεις;" και άκουσα που έπεσε κάτω, αλλά ακόμη μιλούσε! (...) Σκέφτηκα να φωνάξω, αλλά φοβήθηκα μήπως σκοτώσει κι εμένα. Μετά που βγήκε έξω, δεν μπορώ να υπολογίσω μετά από πόση ώρα, του είπα "καταλαβαίνεις τι έχεις κάνει;" και μου είπε "εσύ τι φοβάσαι; Εχω ρίξει παντού χλωρίνη, εσύ είσαι δεμένη μαζί μου τώρα για μια ζωή και αν μιλήσεις σε κάποιον, θα πω ότι εσύ το έκανες αυτό"»!

Οι δύο δράστες εμπλέκουν και τρίτο συγγενικό πρόσωπο

ΤΡΙΤΟ πρόσωπο του συγγενικού περιβάλλοντος εμπλέκει στην υπόθεση του στυγερού εγκλήματος στο Γεννάδι, τον Ιούνιο του 2012, τόσο ο 26χρονος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία όσο και η 36χρονη Ρωσίδα, κατηγορούμενη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Μέσα από τη δικογραφία αλλά και από τα όσα είπε στον δικηγόρο της Στέλιο Αλεξανδρή η Ρωσίδα κατηγορούμενη προκύπτει ότι κάποιο πρόσωπο του στενού συγγενικού περιβάλλοντος φέρεται να έχει άμεση σχέση με την υπόθεση. Μιλώντας στην «Espresso» ο κ. Αλεξανδρής, αποκάλυψε ότι σήμερα η 36χρονη θα κάνει αίτηση στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για άρση της προσωρινής κράτησής της: «Εχουμε λόγους ικανούς να την κρατήσουν προσωρινά ελεύθερη, όπως το γεγονός ότι είναι μόνιμη κάτοικος Ελλάδας και από το 2012 δεν έχει προβεί σε κανένα αδίκημα, ούτε έχει φύγει στο εξωτερικό. Επίσης, έχει δύο κορούλες, ηλικίας 11 και 9 ετών, που είναι χωρίς πατέρα και πηγαινοέρχονται από συγγενή σε συγγενή».
Espressonews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *