ροή ειδήσεων

Τα χιουμοριστικά συνθήματα των ελληνικών γηπέδων



Όσο περνούν τα χρόνια οι Έλληνες οπαδοί χάνουν την ευρηματικότητά τους, αφού τα συνθήματα που αφορούν τους αντιπάλους ...

έχουν σχεδόν πάντα σεξουαλικό περιεχόμενο. Μια φορά κι ένα καιρό όμως, ήταν πιο κόσμιοι, προκαλώντας γέλιο ακόμα και στους αθλητές με αυτά τα ωραία που ξεστόμιζαν.

Θυμηθείτε μερικά χιουμοριστικά συνθήματα που ακούστηκαν στα ελληνικά γήπεδα και είχαν αποδέκτη αντιπάλους παίκτες ή οπαδούς, διαιτητές, ακόμα και μέλη της ίδιας τους της ομάδας.

Το story: Ο Σικαμπάλα ήρθε με "συστάσεις" στον ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο 2005, λίγους μήνες μετά από την άφιξη του μεγάλου Ριβάλντο για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Τελικά, ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός δεν δικαίωσε τους οπαδούς του "δικεφάλου", αφού αγωνίστηκε σε λίγα ματς, υπέπεσε σε ουκ ολίγα πειθαρχικά παραπτώματα κι έφερε στο αμήν τον τότε τεχνικό Ίλιε Ντουμιτρέσκου.

To σύνθημα: "Μάθε στον Ριβάλντο λίγη μπάλα, Σικαμπάλα-Σικαμπάλα"
Το story: Πριν από 12 χρόνια οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν άφησαν σε χλωρό κλαρί τους ομολόγους τους του Ολυμπιακού μετά τον ευρω-αποκλεισμό, σε μία περίοδο που οι αναφορές σε καναπέδες και τηλεοπτικά κανάλια είχαν την τιμητική τους. Στην προκειμένη, οι "πράσινοι" απευθύνθηκαν στην Βέφα Αλεξιάδου, η οποία συμμετείχε σε πρωινή εκπομπή και μάθαινε στο κοινό συνταγές μαγειρικής!

To σύνθημα: "Ούτε MEGA ούτε UEFA, στον ΑΝΤ1 για να βλέπετε την Βέφα"
Το story: Μέσω ενός συμμετέχοντα σε reality, του Λορέντζο Καριέρε, οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν άφησαν ασχολίαστη την παρουσία του Παναθηναϊκού στο, υποδεέστερο, Κύπελλο UEFA. Κι αυτό γιατί ο παίκτης του "Bar" φώναζε σαν τρελός "τι λες τώρα" στο γκολ του Μιχάλη Κωνσταντίνου με την Μπαρτσελόνα στο "Καμπ Νόου".

To σύνθημα: "Ρε Λορέντζο, τι λες τώρα, που θα παίζετε στις τέσσερις η ώρα, κάθε Πέμπτη μεσημέρι, τον αντίπαλο κανείς δεν θα τον ξέρει"

Το story: Στις 24 Ιανουαρίου 2001 ο Ολυμπιακός συνέτριβε την ελλιπέστατη ΑΕΚ με 6-1 σε αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδας και οι οπαδοί του αποφάσισαν να ασχοληθούν με τον άνθρωπο που μάζευε την μπάλα από τα δίχτυα του, τον Ηλία Ατματζίδη.

To σύνθημα: "Βάλτε τον Ηλία στο ρολόι, να μετράει πόσα τρώει"
Το story: Η, όχι και τόσο πλούσια κώμη, του Σταύρου Ελληνιάδη αποτελούσε στόχο των αντιπάλων οπαδών.

Το σύνθημα: "Είναι παρθένα του Ελληνιάδη η χτένα"
Το story: Ανέκαθεν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού καμάρωναν για την παρουσία της ομάδας τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και, βέβαια, εν έτει 1996, δεν παρέλειψαν να κάνουν τις σχετικές... γεωγραφικές συγκρίσεις.

Το σύνθημα: "Πάτε στην Πάτρα, πάτε στην Κρήτη και με το ζόρι ως την Θεσσαλονίκη κι εμείς Παρίσι και Ολλανδία, θα συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία".
Το story: Δεν είναι λίγες οι φορές που οι οπαδοί του ΠΑΟΚ προκαλούν απορίες ή, κατά τα κοινώς λεγόμενα, θέλουν να "πουλήσουν τρέλα". Το παρακάτω σύνθημα κρατάει από τη δεκαετία του 1980.

Το σύνθημα: "ΠΑΟΚ ξέρω 'γω, ξέρω 'γω εντάξει, βασικά και δηλαδή ΠΑΟΚ μ' έχεις φτιάξει"
Το story: Με αφορμή τη διαφήμιση για το σνακ "Eurobasket '87", στην οποία συμμετείχε ο Φάνης Χριστοδούλου, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ φώναξαν το παρακάτω σύνθημα, προκαλώντας το γέλωτα στον ίδιο τον άσο του Πανιωνίου!

Το σύνθημα: "Φάνη σ' αγαπούν όλα τα παιδάκια, γιατί βγαίνεις στο γυαλί και τρως τα γαριδάκια"

Το story: Τη σεζόν 1996-97 ο Παναθηναϊκός δεν πλησίασε καν τις επιτυχίες της προηγούμενης περιόδου σε Ελλάδα κι Ευρώπη, με συνέπεια οι οπαδοί του να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Το σύνθημα: "Τριφυλλάρα παίξε λίγη μπάλα, θα σε περάσει κι η Καβάλα"
Το story: Την άνοιξη του 1993 χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ κατέβηκαν στην Αθήνα για το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας στην Γλυφάδα, σε μία περίοδο που η πρωτεύουσα μαστιζόταν από λειψυδρία. Το παράκαναν όμως, γιατί ορισμένοι εξ αυτών άφησαν ανοικτές τις βρύσες των ξενοδοχείων που διέμεναν...

Το σύνθημα: "Νo no no, no νερό στον Μόρνο"
Το story: Αξίζει να γίνει αναφορά στο παρακάτω σύνθημα των οπαδών του ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι δεν ακούστηκε σε κάποιο γήπεδο. Συγκεκριμένα σκαρώθηκε σε ένα σουβλατζίδικο της Θεσσαλονίκης από θαμώνες-υποστηρικτές του "δικεφάλου" και είχε αποδέκτη τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Το σύνθημα: "Δώσε στο Φρατζέσκο γύρο φρέσκο, γύρο φρέσκο, γύρο φρέσκο"

Το story: Την 1η Ιουνίου 1930 ο Παναθηναϊκός συνέτριψε 8-2 τον Ολυμπιακό, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα η Εθνική Ελλάδας που ως επί το πλείστον αποτελείτο από "ερυθρόλευκους", είχε ηττηθεί 8-1 από την αντίστοιχη της Ρουμανίας.

Το σύνθημα: "Οκτώ στην Ρουμανία με χόρτο και με λάσπη, οκτώ και στην Αθήνα με γήπεδο εντάξει" (σ.σ. το "γήπεδο εντάξει" εκείνη την εποχή ήταν αυτό που είχε χώμα)
Το story: Τον Μάιο του 2005 οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ήθελαν να χάσει η ομάδα τους από τον Απόλλωνα στην Καλαμαριά, προκειμένου να επικυρωθεί ο υποβιβασμός του Άρη στη Β' Εθνική. Το σύνθημα εμπεριείχε και μία νότα αυτοσαρκασμού, καθώς στο ξεκίνημα της σεζόν είχε προηγηθεί η αντικανονική συμμετοχή του Λιάσου Λουκά στην προκριματική φάση του Champions League με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Το σύνθημα: "Βάλε μέσα τιμωρημένο, δεν μπορώ να περιμένω"
Το story: Το καλοκαίρι του 2003 ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Ζοέλ Επαλέ και λίγους μήνες αργότερα τα μέλη της Θύρας 13 "τοποθετήθηκαν" με χιούμορ για το ζήτημα.

Το σύνθημα: "Επαλέ, Επαλέ, να 'χαμε έναν ναργιλέ, να την πίναμε όλη μέρα, να σε βλέπαμε Πελέ".
Το story: Οι οπαδοί της ΑΕΚ θέλησαν να συνδυάσουν την καταγωγή του Νίκου Γεωργέα με τη... γεωργική παραγωγή της.

Το σύνθημα: "Γεωργέα, Γεωργέα, τα φυτά στην Καλαμάτα είν' ωραία"
Το story: Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 είχε κυκλοφορήσει το παρακάτω σύνθημα από την ΚΚΕ εσωτερικού, προφανώς για να δείξει ότι τότε ήταν κάτι "εναλλακτικό" να είσαι αριστερός και υποστηρικτής του συλλόγου της Νέας Σμύρνης.

Το σύνθημα: "Κάθε σέξι νέος, είναι Πανιώνιος κι ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος"
Το story: Η λατρεία των οπαδών της ΑΕΚ για τον Ντέμη Νικολαΐδη την περίοδο που αγωνιζόταν με τη φανέλα της ήταν γνωστή, καθώς συν τοις άλλοις σκόραρε συχνά κατά του Ολυμπιακού.

Το σύνθημα: "Σε βλέπει ο Ελευθερόπουλος και τρέμει, γεια σου Ντέμη, γεια σου Ντέμη"
To story: Περίπου μία δεκαετία αργότερα, πάντως, η Original "στόλισε" με αρκετά συνθήματα τον Ντέμη Νικολαΐδη για τον κατήφορο της ΑΕΚ. Η κατάσταση φαινόταν μη αναστρέψιμη, αλλά το χιούμορ δεν εγκατέλειψε τους οπαδούς της Ένωσης.

Το σύνθημα: "Σε βλέπει ο Αμπράμοβιτς και τρέμει, γεια σου Ντέμη, γεια σου Ντέμη"
Το story: Ο Παναθηναϊκός προηγείτο 4-0 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ τη σεζόν 2006-07, με συνέπεια οι οπαδοί της Ένωσης να "εναποθέσουν" τις ελπίδες τους στον Παντελή Καπετάνο.

Το σύνθημα: "Βάλε ένα γκολ και ας πεθάνω, Καπετάνο, Καπετάνο" (σ.σ. τελικά το έβαλε στο 89ο λεπτό!)

Το story: Παραμονές αγώνα της Εθνικής ομάδας στην Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Μύρτσος το είχε σκάσει από το ξενοδοχείο για να απολαύσει τον Βασίλη Καρρά στο νυχτερινό κέντρο που εμφανιζόταν.

Το σύνθημα: "Μύρτσο γερά, το βράδυ στον Καρρά"
Το story: Ο Δημήτρης Ποντίκης είχε ακούσει τα μύρια όσα από οπαδούς που δεν έμεναν ικανοποιημένοι με τη διαιτησία του.

Το σύνθημα: "Ποντίκη, ζούμε στη φάκα να σε δούμε"
Το story: Σε ένα παραδοσιακό ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης, οι οπαδοί των δύο ομάδων αντάλλαζαν συνεχώς "φιλοφρονήσεις", με συνέπεια οι διαιτητές να απειλήσουν ότι το ματς θα διακοπεί. Ως εκ τούτου, οι αθυρόστομοι φίλαθλοι έπρεπε να αποδείξουν ότι δεν είναι... κακά παιδιά.

Το σύνθημα: "Γκούφι, Μίκι, τραλαλά, τραλαλά, είμαστε καλά παιδιά"

Το story: Στις 4 Φεβρουαρίου 2009, σε ένα ματς Κυπέλλου μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, ο Σωτήρης Μπαλάφας δέχθηκε κίτρινη κάρτα από τον Τάσο Κάκκο, ενώ έκανε ζέσταμα πίσω από τη μια εστία επειδή του φώναξε "Κόρνερ είναι ρε, δεν το βλέπεις;"

Το σύνθημα: "ΠΑΟΚ σ' αγαπώ, ΠΑΟΚ είσαι ένας, κίτρινη στο ζέσταμα δεν έφαγε κανένας"
Το story: Την τετραετία 2002-2006 ο Λευτέρης Πανταζής διετέλεσε πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θέλησαν να πικάρουν τους "κυανέρυθρους" οπαδούς με ένα άσμα του ΛεΠα.

Το σύνθημα: "Πανιωνάρα, απάνω σε χαλιά, σε μαγικά χαλιά, θα σε πάρω" (σ.σ. επιπλέον, οι οπαδοί του "τριφυλλιού" φώναζαν ρυθμικά "τζουτζουκάκια-τζουτζουκάκια" εκείνους του Πανιωνίου λόγω του τραγουδιού "Τζουτζούκα" που ερμήνευε ο πρόεδρός τους)

Το story: Προτροπές των οπαδών της ΑΕΚ στους αντιπάλους τη σεζόν 1996-97.

Το σύνθημα: "Θα πάρετε του χρόνου τον Ραβούση, τον Βαμβακά καινούργιο γυμναστή, θα βάλετε και κίτρινες φανέλες μήπως και δείτε προκοπή"
Το story: Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού απηύδησαν με τις καιρικές συνθήκες σε ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (1997-98) κι αξίωσαν από το διαιτητή να τους... λυτρώσει.

Το σύνθημα: "Σφύριξε τη λήξη, σφύριξε τη λήξη, το κρύο είναι τσουχτερό θα πάθουμε και ψύξη"
Το story: Το καλοκαίρι του 2005 ο Παναθηναϊκός ενέτασσε στο δυναμικό του τον Ιγκόρ Μπίσκαν, πρωταθλητή Ευρώπης με την Λίβερπουλ, ωστόσο ο αρχικός ενθουσιασμός στις τάξεις των οπαδών του, μετατράπηκε γρήγορα σε απογοήτευση. Εντούτοις, δεν σταμάτησαν να ελπίζουν...

Το σύνθημα: "Ιγκόρ, Ιγκόρ, διεύρυνε το σκορ"

Το story: Λίγοι, αλλά εκλεκτοί ήταν εκείνοι που φώναξαν το παρακάτω λακωνικό σύνθημα με αποδέκτη τον Γιουράι Μπούτσεκ, όταν το καλοκαίρι του 2003 άφηνε την Ξάνθη για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Το σύνθημα: "Γιουράι, Γιουράι, είσαι σαμουράι"
Το story: Σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού έγινε η περίφημη δήλωση του Ντούσαν Μπάγεβιτς περί πληρότητας στο ρόστερ της ομάδας κατά τη σεζόν 2004-05. Βλέπετε, οι "ερυθρόλευκοι" είχαν αρχίσει να απομακρύνονται από τους στόχους τους και η Θύρα 7 ήθελε να ειρωνευτεί τον "πρίγκιπα".

Το σύνθημα: "Θρύλε ολέ, ολέ και είμαστε κομπλέ"
Το story: Στις 26 Οκτωβρίου 1999 ο Ρομπέρτο Κάρλος "βαφτίζεται" τερματοφύλακας και σώζει την εστία της Ρεάλ από βέβαιη παραβίαση, έπειτα από πλασέ του Σίνισα Γκόγκιτς. Όπως ήταν φυσικό, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θέλησαν να πικάρουν εκείνους του Ολυμπιακού...

Το σύνθημα: "Ρομπέρτο, πού μπλοκάρεις πιο καλά, αριστερά ή δεξιά;"



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *