ροή ειδήσεων

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ τα κριτήρια για να μας γραφουν εξετασεις οι γιατροί

 

του Σταύρου Ζαγκανά
Το ότι η Υγεία στη χώρα μας έιναι ένα απέραντο "φρενοκομείο"... (για να μην πω την άλλη λέξη και κατηγορηθώ για παράβαση του... νόμου περί ευπρέπειας) είναι δεδομένο.

Το ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο όμως, κατάντιας, ειδικά σε συγκεκριμένες κατηγορίες συνανθρώπων μας δεν το φανταζόταν κανείς.

Διαβάστε και φρίξτε πως σκέφτονται αυττοί που αποφασίζουν για τις τύχες μας!...


"Μαχαίρι" λοιπόν, μπαίνει από σήμερα, Δευτέρα στις εξετάσεις στα διαγνωστικά κέντρα, αφού τίθενται σε εφαρμογή οι πρώτες περικοπές σε διαγνωστικές εξετάσεις κάλυψης ΕΟΠΥΥ.

Τεστ ΠΑΠ, μαγνητικές τομογραφίες και εξετάσεις πρόληψης καρκίνου είναι μερικές από τις εξετάσεις που θα συνταγογραφούνται πλέον από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ με πολύ αυστηρά κριτήρια, με αποτέλεσμα πολλοί ασφαλισμένοι, στην περίπτωση που δεν πληρούν τα αυστηρά συνταγογραφικά κριτήρια, να αναγκαστούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Τεστ ΠΑΠ μόνο μέχρι τα 65(!)

Σύμφωνα με τις νέες συνταγογραφικές οδηγίες, το τεστ Παπανικολάου δεν δικαιολογείται σε γυναίκες μικρότερες των 21 ετών και σε γυναίκες άνω των 65 ετών, ενώ ενδείκνυται έλεγχος κάθε τριετία.

Σημειώνεται ότι ως σήμερα, όλες οι γυναίκες από την έναρξη της σεξουαλικής τους ζωής μπορούσαν να κάνουν τεστ και να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ.

Αυστηρά τα κριτήρια για την εξέταση για καρκίνο του προστάτη

Οσον αφορά την εξέταση για καρκίνο του προστάτη δεν θα δικαιολογείται πλέον σε άνδρες κάτω των 40 ετών(!) και άνω των 75(!) και σε όσους έχουν βαριές συνυπάρχουσες νόσους.

Θα δικαιολογείται σε άνδρες άνω των 50 ετών, σε άνδρες μεταξύ 45 και 50 ετών εφόσον έχουν πατέρα ή αδελφό που έχει προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη σε ηλικία κάτω των 65 ετών.

Τέλος θα δικαιολογείται σε άνδρες 40 με 45 ετών εφόσον έχουν πολλαπλούς συγγενείς που έχουν προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη σε ηλικία κάτω των 65 ετών.

Μαστογραφίες

Η μαστογραφία δικαιολογείται σε γυναίκες άνω των 40 ετών μια φορά το χρόνο και για όσο δεν πάσχουν από βαρέα και χρόνια νοσήματα.

Επίσης, το πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις περιλαμβάνει και την υποβολή συγκεκριμένου ποσού ανά μήνα που θα δικαιολογεί το κάθε διαγνωστικό κέντρο και εργαστήριο, ανάλογα με τον πληθυσμό, τις ανάγκες και τις απαιτήσεις που είχε το προηγούμενο έτος.

Ετσι, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να ρωτούν τα διαγνωστικά κέντρα, αν μπορούν να τους δεχτούν ή αν έχουν συμπληρώσει το πλαφόν.

Με λίγα λόγια;

Γελάει ο κόσμος κύριοι...

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/9/14 09:42

    Δεν γελαει ο κοσμος.....Οκοσμος θλιβεται αγαπητε, και σημειο που σερνρται στην πραγματικοτητα.....Δεν λεγεται ομως πουθενα μια αληθεια!!! πιως εφερε την υγεια σε αυτη την κατασταση???????????????????????????????? οι εκαστοτε μεγαλογιατροι διευθυνταδες καιεπιμελητες, διοικητες νοσοκομειων,κτλ.....Αφου ντερλικωσαν τον απαχο ,εκαναν τεραστιες περιουσιες,και υπερογκους λογαριασμους σε τραπεζες,τωρα καλειται ο απλος κοσμακης να πληρωσει αυτα που εφαγαν οι κλεφτες!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ολοι μας λιγο πολυ γνωριζαμε πως λυτουργουσε το συστημα και τι πανηγυρι γινοταν......Επιβαλεται το κρατος να εξετασει ανα νομους αυτα ολα που εχουν γινει τα χρηματα που εχουν ληστευτει απο την φαρα ειδικιων ατομων.....και να ΕΛΕΝΧΤΟΥΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ.......Οχι απο τοπικα κλιμακια.........χαχαχαααααααααα μικρη η ροδος, ολοι μας ξερουμε ποιοι καλυπτουν ποιους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Να αποδιδονται επιτελους οι ευθυνες σε αυτους που αναλογουν......Το κρατος γιατι κωφευει σε αυτον τον τομεα????Αραγε ποιοι, και απο που θα ξεσκεπαστουν......Τα παρτυ ηταν μεγαλα ...μα πολυ μεγαλαααααααααααααααααααααα..........και τωρα βγαινουν και καπιοι γιατροι και παραπονιουντε...........οχι κυριοι, μην παραπονηστε εσεις δεν το δικαιουστε αυτο το προνομιο σε αυτο τον τομεα......ακομα και αν εσεις δεν ειχατε λαβει μερος στα μεγαλα παρτυ, 100/100 ξερατε τι γινονταν.....γιατι τοτε δεν διαμαρτυροσασταν?????????????????? Η τωρα ακομη δεν ξερεται τι γινεται ταχα???????????? ποσοι γιατροι δεν δινουν αποδιξεις ,αλλα ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΥΚΝΥΕΙ ΠΙΩΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ.....ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΛΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ 50 ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ.....ΑΤΙΜΟΙ ΦΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ .....Να κανετε σε καθε σας παιδι και μια βιλα......που ειναι μωρε η δικαιοσυνηηηηηηηηηηηηηη ????????????????? επιτελους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σαφως υπαρχουν και οι εξαιρεσεις μετρημενες στα δαχτυλα........................... Θα παρακαλουσα να αναρτηθη το σχολιο μου....βοηθηστε ολοι απο ενα λιθαρακι μπας και σταματησουν επιτελους το φαγοποτι.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/9/14 10:27

    Η ανάπτυξη του Σαμαρά και το νέο σύστημα υγείας του Άδωνη , ρε δεν πάτε να γ@μ#θ#τε κ#λ#π#δαραδες , αλήτες του κερατά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/9/14 13:03

    Μηπως αραγε χρειαζοταν νεο συστημα,αλλα να βγουν στην φορα αυτοι που εφεραν το συστημα υγειας σε αυτην τη καταντια, και να αποδοθουν οι αναλογες ευθυνες??????????? καθως με το ποθεν εσχες..........τα περισευουμενα να επιστραφουν πισω..................δεν εχει Α@@@@@@@ να το κανει καποιος αυτο, γιατι τρωγανε πολλοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!! θα διαλυθουν πολοι παραγοντες αν βγουν στην φορα προσωπα και πραγματα.....γιαυτο λαουτζικο σφιξε το ζωναρι.........βλεπουμε ολοι μας γυρω μας ατομα που εχουν πραγματικη αναγκη ,και δεν καλυπτονται πλεον για φαρμακευτικη αγωγη....΄.αισχος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! καμαρωνεται σκουλικια.....οι εισαγγελεις τι ρολο παιζουν ρε παιδια????????????? το ΣΔΟΕ?????????? αλλα βεβαια τους μεγαλοκαρχαριες θα κυνηγησουν???????????? ηρθαν εχτες βραδυ στην παναγια την τσαμπικα να πιασουνε τους φοροφυγαδεςςςςςςςςςςς!!!!!!!!!!!!!!χαχαχααααααααααααα ρε σεις....ειχε εναν ανθρωπακο χωρις ποδια που σερνωντας πουλουσε κερακια, τον γραψατε????????????????????????????????????? τους τσιγγανους τους γραψανε,ορισμενους, βλεπεται δεν υπαρχει κατι κοινο μεταξυ τους........ενω τους μεγαλοαπατεωνες του νοσοκομειου πιως να τους αγγιξει......ο γνωστος του γνωστου ω !!!αδελφε!!!! ω!!!!!!!!! συνχωριανε ω!!!!!!!!! συμαθητη!!!!!!!!!!!!!!!! ε!!!!!!!! ρε !!!!! βρεγμρνη σανιδα που θελετε.....πιστευω καποια στιγμη θαρθει η ωρα ολων σας......να απολογηθητε.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/9/14 13:40

    Για να πάρω μία απλή βεβαίωση από καρδιολόγο για το γιο μου που την ήθελε ο προνονητής του, πλήρωσα 30 ευρώ. Κατά τα άλλα έχω ασφάλιση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *