ροή ειδήσεων

Οργή στη Κρήτη από την φαιδρότητα αλλοδαπών να δημοσιοποιήσουν βίντεο με..."μπουγέλωμα" τύπου Ice Bucket Challenge με "θύμα" το άγαλμα του Βενιζέλου



Την οργή των εκπροσώπων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» προκάλεσε βίντεο... που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο και παρουσιάζει έναν άνδρα, αλλοδαπό να “μπουγελώνει” το άγαλμα στη Χαλέπα…στα χνάρια του περίφημου Ice Bucket Challenge.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύει το flashnews.gr, η οποία υπογράφεται από τον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος, Νικόλαο Παπαδάκη αναφέρεται:

Τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας, αρχικά μέσω κοινωνικών δικτύων και στη συνέχεια με την αναπαραγωγή των σχετικών αναρτήσεων από ΜΜΕ, γραφικότητες και ανοησίες, με… ακούσιο πρωταγωνιστή το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα.

Εικόνες πραγματικά απαράδεκτες, που έρχονται να προστεθούν στο θλιβερό φαινόμενο του ακατάσχετου γκράφιτι που ρυπαίνει αισθητικά αδιακρίτως κτήρια με αρχιτεκτονική αξία ή απλώς φρεσκοβαμμένους τοίχους σπιτιών, πινακίδες οδικής κυκλοφορίας κ.λπ.

Στο όνομα της δήθεν ελεύθερης και εναλλακτικής έκφρασης και ψυχαγωγίας, διαπράττονται ατοπήματα. Οι εμπνευστές τους επιδιώκουν το φθηνό εντυπωσιασμό ή την προβολή στη διαδικτυακή τους παρέα. Οι ενέργειές τους μας θλίβουν και μας εξοργίζουν.

Η διαφύλαξη του δημόσιου χώρου και της ιστορικής μνήμης είναι υποχρέωση κάθε πολίτη που σέβεται τον τόπο του, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό. Η συνοικία της Χαλέπας, η πόλη μας συνολικά, έχει πλούσια ιστορία και μοναδική ομορφιά. Είναι ο εξ αδιαιρέτου πλούτος όλων μας και αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο.

Η έναρξη λειτουργίας της οικίας-μουσείου του Ελευθερίου Βενιζέλου τους προσεχείς μήνες, μιας μοναδικής εστίας διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης του μεγαλύτερου πολιτικού της σύγχρονης Ελλάδας, αναμένεται να δώσει ξεχωριστή ώθηση σε μια περιοχή που σημάδεψε τη νεότερη ιστορία του τόπου.

Το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» δεν θα μείνει απλός παρατηρητής τέτοιων αθλιοτήτων, που έχουν το άρωμα ενός ιδιότυπου “τζιχαντισμού”, και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.

ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/9/14 20:26

    Τι είπατε .......αλλοδαπός??? ααα....αλοδαπός ε...μπμμμμ.ο Κύριος Τσίπρας τι λέει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *