Το τσιγάρο και η κατανάλωση κρέατος και προϊόντων του αποτελούν τις κυριότερες αιτίες εμφάνισης καρκίνου...
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nutrients και αξιοποίησε στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σε σχέση με την εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου.
Οι ερευνητές διερεύνησαν τη συχνότητα εμφάνισης 21 διαφορετικών μορφών καρκίνου σε 157 χώρες και βρήκαν ότι στις 87 από αυτές τις χώρες πάνω από τα μισά είδη καρκίνου οφείλονται στο τσιγάρο και το κρέας.
Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς πόσο σημαντικό είναι το να μειώσουμε στη διατροφή μας τη συχνότητα κατανάλωσης κρέατος και ιδιαιτέρως κόκκινου και να το αντικαταστήσουμε με ψάρι, άπαχα πουλερικά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, περισσότερα φρούτα και λαχανικά.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nutrients και αξιοποίησε στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σε σχέση με την εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου.
Οι ερευνητές διερεύνησαν τη συχνότητα εμφάνισης 21 διαφορετικών μορφών καρκίνου σε 157 χώρες και βρήκαν ότι στις 87 από αυτές τις χώρες πάνω από τα μισά είδη καρκίνου οφείλονται στο τσιγάρο και το κρέας.
Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς πόσο σημαντικό είναι το να μειώσουμε στη διατροφή μας τη συχνότητα κατανάλωσης κρέατος και ιδιαιτέρως κόκκινου και να το αντικαταστήσουμε με ψάρι, άπαχα πουλερικά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, περισσότερα φρούτα και λαχανικά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.