ροή ειδήσεων

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΟΛΛΗΣΑΝ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΧΡΗΣΤΑ ...
ΑΝΤΙΦΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΡΡΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ



Το Αστυνομικό τμήμα Πατησίων είναι το τμήμα που επιλαμβάνεται τα περισσότερα περιστατικά με λαθρομετανάστες στο κέντρο της Αθήνας, και έμελλε περίπου 10 αστυνομικοί του τμήματος να κολλήσουν τον ιό της φυματίωσης.

Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim

16 Οκτωβρίου 2014Τα μυκοβακτηρίδια της φυματίωσης γίνονται ενεργά αν το αμυντικό σύστημα δεν μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξή τους.

Σε αυτή την φάση βρίσκονται σήμερα οι αστυνομικοί που μετά από τεστ «μαντού» που υποβλήθηκαν, βρέθηκαν θετικοί.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του προεδρικού διατάγματος όσον αφορά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, προβλέπεται να είναι εμβολιασμένοι από τον ιό της φυματίωσης – πόσο περισσότερο όταν έχουν αυτοι οι αστυνομικοί να κάνουν με πιθανά περιστατικά μολυσμένων λαθρομεταναστών.

Ας δούμε όμως τι αναφέρει η εφημερίδα της κυβερνήσεως στο προεδρικό διάταγμα σχετικά με το θέμα.

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 45
Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ένστολου προσωπικού
της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Άρθρο 2
Ιατρικός έλεγχος προσωπικού

1. Το ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας υποβάλλεται σε ιατρικό έλεγχο, ο οποίος διακρίνεται σε τακτικό και έκτακτο.

3. Το προσωπικό υποβάλλεται σε επιπλέον έλεγχο ως εξής :
α. έλεγχο έναντι ηπατίτιδας, φυματίωσης και δερματικών παθήσεων οι εκτελούντες ή διατιθέμενοι τακτικά σε υπηρεσίες φρούρησης και μεταγωγής κρατουμένων, δίωξης λαθρομεταναστών, τακτοποίησης αλλοδαπών και δίωξης ναρκωτικών.

6. Σε περιπτώσεις επιδημιών ή αυξημένου μολυσματικού κινδύνου το ένστολο προσωπικό υποβάλλεται σε έκτακτο έλεγχο από τον ιατρό εργασίας και εμβολιάζεται, εφόσον τούτο είναι αναγκαίο.

7. Αρμόδια για την εποπτεία, τον έλεγχο, τον καθορισμό και συντονισμό των ενεργειών σε ό,τι αφορά στον ιατρικό, κατά τις διατάξεις του παρόντος διατάγματος, έλεγχο είναι η Διεύθυνση Υγειονομικού του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Η ισχύς του παρόντος διατάγματος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στον Υπουργό Εσωτερικών αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος.

Αθήνα, 14 Απριλίου 2008
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΠΡΟΚ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΓΚΑΣ
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ − ΠΕΤΡΑΛΙΑ

Οπως είδατε κι εσείς, αφού οι αστυνομικοί απαραίτητα είχαν εμβολιαστεί κατά της φυματίωσης, θα έπρεπε να ήταν και απαλλαγμένοι από όποια πιθανή μόλυνση που σχετίζεται με φυματίωση.
Μήπως όμως ο οργανισμός γίνεται πιο ευάλλωτος ύστερα από έναν εμβολιασμό;


Ακριβώς αυτό συμβαίνει!



Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα εμβολιάζονται παιδιά και ενήλικες με το αντιφυματικό εμβόλιο (ΒCG) που όπως θα αποδείξουμε από την Αθέατη γνώση είναι το πιό άχρηστο εμβόλιο από όσα κυκλοφορούν.

Αυτό που οι προαγωγοί του εμβολιασμού απέτυχαν να συνειδητοποιήσουν είναι ότι η αναπνευστική οδός ΟΛΩΝ των θηλαστικών περιέχουν εκκριτική IgA (ένα αντίσωμα το οποίο ενεργοποιεί τη φυσική ανοσολογική αντίδραση) εντός της αναπνευστικής οδού του βλεννογόνου.

Η παράκαμψη αυτής της βλεννογόνου πτυχής του ανοσοποιητικού συστήματος με απ “ευθείας έγχυση οργανισμών στην κυκλοφορία του αίματος οδηγεί σε διαφθορά στο ανοσοποιητικό σύστημα. Ως αποτέλεσμα, οι παθογόνοι ιοί ή βακτήρια δεν μπορούν να εξαλειφθούν από το ανοσοποιητικό σύστημα και να παραμείνουν στο σώμα, όπου θα αυξηθούν περαιτέρω ή /και θα μεταλλάσσονται καθώς το άτομο είναι εκτεθειμένο σε ολοένα περισσότερα αντιγόνα και τοξίνες στο περιβάλλον τα οποία εξακολουθούν να επιτίθενται το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα εμβόλια γρίπης. Μόνο που εκεί την ανίκανη επίδρασή τους την διαπιστώνουμε άμεσα.

Ο Ιπποκράτης ήταν ο πρώτος που αναγνώρισε τη φυματίωση στο 460 π.Χ. με το ελληνικό όνομα φθίση, χαρακτηρίζοντάς την ως μια θανατηφόρα ασθένεια που συνοδεύεται από αιμόπτυση και πυρετό.

Το μόνο διαθέσιμο εμβόλιο αυτή την στιγμή για την αντιμετώπιση της φυματίωσης είναι ο βάκιλος Calmette-Guérin (BCG). Το αντιφυματικό εμβόλιο (ΒCG) έχει αποδειχτεί αποτελεσματικό κατά της κεγχροειδούς φυματίωσης στην παιδική ηλικία, αλλά δεν παρέχει επαρκή προστασία κατά της μεταδοτικής πνευμονικής φυματίωσης. Παρόλα αυτά πρόκειται για το πλέον ευρέως χρησιμοποιούμενο εμβόλιο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τώρα ας δούμε τι αναφέρει το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών σχετικά με την ανοσία που προσφέρει αυτό το εμβόλιο.

Τι θα συνέβαινε αν είχα κάνει το εμβόλιο BCG;

Το BCG είναι ένα εμβόλιο για τη φυματίωση. Αυτό το εμβόλιο δεν χρησιμοποιείται ευρέως στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά συχνά δίνεται σε βρέφη και μικρά παιδιά σε άλλες χώρες όπου η φυματίωση είναι κοινή. Το εμβόλιο BCG συνήθως δεν προστατεύει τους ενήλικες κατά της φυματίωσης. Μπορείτε ακόμα να κολλήσετε φυματίωση ή την Νόσο της φυματίωσης.





Το Lancet, είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά γενικά ιατρικά περιοδικά του κόσμου, και έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο έγκριτα ιατρικά περιοδικά στον κόσμο. Στις 14 Μαρτίου 1992, προέβη σε μια μελέτη με 83.000 άτομα που είχαν εμβολιαστεί κατά της φυματίωσης και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν μπόρεσαν να βρουν καμία στατιστικά σημαντική προστασία από το εμβόλιο BCG κατά της φυματίωσης. Η Ολλανδία δεν έχει κάποιο πρόγραμμα για το εμβόλιο BCG, και έχουν το χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας της φυματίωσης στην Ευρώπη.

Το 1930, 73 παιδιά σκοτώθηκαν από το εμβόλιο BCG μέσα σε λίγους μήνες.

Υπήρχε ένας παρόμοιος αριθμός θανάτων στην Ισπανία, όταν η Ένωση των ισπανών παιδιάτρων είπαν στα μέλη τους να μην χρησιμοποιούν το εμβόλιο. Μια έκθεση στο Medical Monitor (Ιούνιος 1992) δήλωσε επίσης ότι το εμβόλιο μπορεί να σας μολύνει με τη φυματίωση.

Εμβόλιο φυματίωσης [Bacillus Calmette-Guerin Vaccine (BCG)]

Για την Ελλάδα προτείνεται ο μαζικός εμβολιασμός των παιδιών στην ηλικία των 6 ετών, νηπιαγωγών, δασκάλων πριν από την πρόσληψή τους, πρωτοετών φοιτητών Ιατρικής και Νοσηλευτικής, ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού που ευρίσκεται σε αυξημένο κίνδυνο έκθεσης.

Ο αντιφυματικός εμβολιασμός εξακολουθεί να γίνεται στην ελλάδα όπως και τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή στην ηλικία των 6 ετών, αφού προηγουμένως γίνει έλεγχος με δερμοαντίδραση mantoux. Για όσα παιδιά δεν εμβολιάστηκαν για διάφορους λόγους στην ηλικία αυτή, ο εμβολιασμός μπορεί να γίνει μέχρι την ηλικία των 12 ετών.

Τι επίδραση έχει ο εμβολιασμός για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού;

Εμβολιασμός, είναι η πράξη τεχνητής απόκτησης μιας ασθένειας έτσι ώστε να αποκτήσεις ανοσία σε αυτή – και είναι ελαττωματική με διάφορους τρόπους.

Πρώτον, ένα εμβόλιο περιέχει πολλές επικίνδυνες χημικές ουσίες και όχι μόνο τους ιούς ενάντια στην ανοσοποίηση. Αυτά τα εμβόλια έχουν το καθένα τη δική του τοξική επίδραση στο σώμα.

Δεύτερον, η διαδρομή της εισόδου είναι διαφορετική σε μια φυσική ασθένεια. Οι περισσότερες φυσικές ασθένειες θα εισέλθουν μέσω του στόματος ή της ρινικής κοιλότητας, και όχι το δέρμα.

Ο εμβολιασμός σπάει το δέρμα με μια βελόνα και εγχέει ξένα σώματα στην παροχή αίματος. Αυτό παρακάμπτει το ρόλο που παίζει το δέρμα μας στην λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς επίσης και τις αμυγδαλές, τους βλεννογόνους, και ούτω καθεξής.

Κανονικά, το σώμα παράγει επιπλέον αντισώματα αφού εμπυρευματιστεί από τις αμυγδαλές ότι υπάρχει επικείμενη μόλυνση. Ως εκ τούτου, εάν η μόλυνση καθιερωθεί, θα υπάρξει ένας στρατός λευκών κυττάρων του αίματος, έτοιμος να εξουδετερώσει τη μόλυνση.

Στην περίπτωση του εμβολιασμού, αυτή η μόλυνση πηγαίνει κατ “ευθείαν στο αίμα, χωρίς προγενέστερη συσσώρευση για το σώμα, και δεν υπάρχουν επιπλέον κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος για να το ελέγξουν.

Τί μας λένε λοιπόν;;; Κάντε το εμβόλιο γιατί έτσι αποφασίσαμε ότι πρέπει, αλλά αν κολλήσετε φυματίωση το εμβόλιο δεν θα σας παρέχει καμία απολύτως προστασία.

Για το μόνο που μπορούν να μας εγγυηθούν – σύμφωνα με τα συμπεράσματα του άρθρου της Αθέατης γνώσης είναι ότι κάνοντας το αντιφυματικό εμβόλιο θα γεμίσει ο οργανισμός μας με ενα κάρο καρκινογόνα χημικά που μας κάνουν πιό ευάλλωτους σε κάθε αρρώστια.

Μόνο ενα είδος ανοσίας υπάρχει και αυτή είναι η φυσική ανοσία, με την οποία γεννιόμαστε και αναπτύσσουμε όλα αυτά τα χρόνια στην υγεια μας.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *