ροή ειδήσεων

Αυτά είναι τα 10 τρόφιμα που κάνουν το ανθρώπινο σώμα να μυρίζει



Eχει τύχει σε όλους. Είτε να βρεθούν στη θέση αυτού που μυρίζει η αναπνοή του και το σώμα του είτε στη θέση του...απέναντι αυτού που μυρίζει, λόγω της κατανάλωσης κάποιου τροφίμου.
Και μπορεί όλοι να γνωρίζουμε ότι το σκόρδο προδίδει για ώρες όποιον το έχει καταναλώσει αλλά δεν είναι η μοναδική τροφή που επηρεάζει τον τρόπο που μυρίζει το ανθρώπινο σώμα. Για αυτό υπάρχει σαφώς και επιστημονική εξήγηση. Σύμφωνα με αυτή, λοιπόν, αυτό συμβαίνει γιατί απλά ο ανθρώπινος οργανισμός δυσκολεύεται να μεταβολίσει ενώσεις του θείου που βρίσκονται σε πολλά τρόφιμα όπως το σκόρδο, το κύμινο και τα σπαράγγια.
Παρακάτω παρουσιάζονται 10 τέτοιες τροφές,που προκαλούν... οσμές και πώς, σε περίπτωση που τις έχετε καταναλώσει, θα μπορέσετε να περιορίσετε την επίδρασή τους:

Κόκκινο κρέας
Το 2006 Τσέχοι ερευνητές συλλέγοντας και συγκρίνοντας δείγματα ιδρώτα από κρεατοφάγους και χορτοφάγους άνδρες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι δεύτεροι μυρίζουν σαφώς πολύ καλύτερα από τους πρώτους. Ο μόνος τρόπος για να περιοριστούν οι επιδράσεις του είναι ο περιορισμός της κατανάλωσής του.

Κύμινο-Κάρυ
Η μυρωδιά του κυμίνου και κάρυ μπορεί να παραμείνει στο ανθρώπινο σώμα για μέρες. Πάντως, μπορεί κανείς να περιορίσει την επίδρασή τους καταναλώνοντας λίγο τζίντζερ.

Σκόρδο
Η μυρωδιά του σκόρδου και ιδιαίτερα αν έχει καταναλωθεί ωμό μπορεί να παραμείνει στο ανθρώπινο σώμα για μέρες. Και αυτό γιατί πέρα από τις ενώσεις του θείου περιέχει και άλλη μια που απελευθερώνεται όταν το σκόρδο κόβεται και το οποίο εν συνεχεία και αφού έχει καταναλωθεί μετατρέπεται σε άλλες ουσίες που προκαλούν τη δημιουργία βακτηριδίων. Τα τελευταία αναμειγνύονται με τον ιδρώτα με τα γνωστά αποτελέσματα. Και αν γι το ζήτημα της αναπνοής λύση δεν υπάρχει, στο θέμα του ιδρώτα μπορεί να βοηθήσει το ξύδι μηλίτη, ή οποιοδήποτε άλλο λευκό ξύδι, αν απλωθεί στην περιοχή της μασχάλης.

Σπαράγγια
Τα σπαράγγια κάνουν το σώμα να μυρίζει ιδιαίτερα έντονα, καθώς η τροφή διασπάται στο πεπτικό σύστημα. Λύση για να το σώσει κανείς δεν υπάρχει, για αυτό συστήνεται η κατανάλωση σπαραγγιών με σύνεση.

Μπρόκολο, Λάχανο, Λαχανάκια Βρυξελλών
Περιέχουν μεγάλες ποσότητες ενώσεων του θείου και είναι λογικό να κάνουν το σώμα να μυρίζει. Ο μόνος τρόπος που μπορεί να περιορίσει έστω και λίγο τις επιδράσεις τους είναι το καλό βράσιμο.

Κρεμμύδια
Μέχρι τα κρεμμύδια να αποβληθούν εντελώς από το ανθρώπινο σώμα, δεν σταματούν να το κάνουν να μυρίζει. Ενας τρόπος για να περιορίσει κανείς τη μυρωδιά τους είναι τα σοτάρει, ή ακόμη να τα περάσει με λίγο λάδι πριν τα καταναλώσει.

Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες
Πάνω από πέντε γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα, όσο παράξενο και αν ακούγεται, είναι δυνατό να προκαλέσουν δυσάρεστες οσμές, καθώς περιέχουν υδρογόνο, διοξείδιο του άνθρακα και μεθάνιο. Ενας τρόπος για να περιοριστεί η επίδρασή τους είναι το να πίνει κανείς αρκετό νερό μετά την κατανάλωσή τους.

Κόλιανδρο
Το κόλιανδρο προκαλεί δυσάρεστες μυρωδιές λόγω της ένωσης σολοτόνης που περιέχει. Ενας τρόπος για να περιορίσει κανείς την επίδρασή του είναι να ταμπονάρει τις μασχάλες του με ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και χυμό λεμονιού που σκοτώνει τα βακτήρια.

Ντούριαν
Πρόκειται για ένα ασιατικό φρούτο που όσοι το έχουν δοκιμάσει θα έχουν αντιληφθεί τις επιδράσεις του στην οσμή τους... Η μυρωδιά που αναδίδει το σώμα μετά την κατανάλωσή του είναι έως και φρικτή. Ενας τρόπος για να την περιορίσει κανείς είναι η κατανάλωση εσπεριδοειδών...

Καφές
Και όμως ο καφές κάνει το σώμα να μυρίζει. Η καφεΐνη διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα, κάνοντας του ιδρωτοποιούς αδένες να ενεργοποιούνται. Επίσης, είναι πολύ όξινος με αποτέλεσμα να στεγνώνει το στόμα. Και ως γνωστόν όταν το σάλιο λείπει αναπτύσσονται στο σώμα βακτήρια που τρέφονται από τις ενώσεις του θείου, δημιουργώντας έτσι την κακή αναπνοή.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *