ροή ειδήσεων

Η 13χρονη που προετοιμάζει η NASA να στείλει στον Άρη χωρίς επιστροφή



Δεν είναι απλά ένα παιδί που μετρά τα άστρα. Είναι ένα κορίτσι που ονειρεύεται να φτάσει εκεί...
που κανείς άνθρωπος δεν έχει βρεθεί: στον Άρη. Και η Αλίσα Κάρσον δεν κάνει σχέδια με το μυαλό της. Η13χρονη εκπαιδεύεται από τη NASA για αυτή την αποστολή.

Η Κάρσον έχει περάσει τα τελευταία 9 χρόνια, όπως λέει, στη σχετική εκπαίδευση, ελπίζοντας ότι θα αποτελέσει μέλος της πρώτης επανδρωμένης αποστολής στον Άρη, το 2033. Η έφηβη από τη Λουϊζιάναέχει περάσει και από τα τρία «καμπ» της NASA, μία πενθήμερη προπονητική διαδικασία για παιδιά που θέλουν να γίνουν αστροναύτες.



Alyssa Carson

Σε αυτά, οι μικροί κατακτητές του διαστήματος εκτοξεύουν πυραύλους, μπαίνουν σε προσομοιωτές διαστημικής πτήσης, δοκιμάζουν τις συνθήκες έλλειψης βαρύτητας και δοκιμάζουν τις σωματικές τους αντοχές.

Η εκπαίδευση δεν σταματά εκεί όμως, αφού διδάσκονται ξένες γλώσσες- γαλλικά ισπανικά κινέζικα, αγγλικά- αλλά και άλλα σχετικά μαθήματα, όπως μαθηματικά και φυσική. «Θέλω να πάω στον Άρη γιατί κανένας άνθρωπος δεν έχει πάει ως τώρα. Θέλω να κάνω αυτό το πρώτο βήμα»,λέει μιλώντας στο BBC η Αλίσα, που ξεκαθαρίζει ότι για εκείνη η αποτυχία δεν υπάρχει ως επιλογή.

Αν και είναι το μεγάλο της όνειρο- όπως λέει πάντα ήθελε να γίνει αστροναύτης- προσθέτει ότι δεν επικεντρώνεται όλη της η ζωή στις δραστηριότητες της NASA. «Άλλες φορές παίζω σε αγώνες ποδοσφαίρου, άλλες δίνω ρεσιτάλ πιάνου. Αυτά με βοηθούν να είμαι παιδί. Έχω μία ισορροπημένη ζωή», λέει η 13χρονη.

Το ταξίδι στον Άρη βέβαια, λογικά, δεν θα έχει επιστροφή. Όπως λέει ο πατέρας της, οι δύο τους έχουν συζητήσει για αυτό το ενδεχόμενο και εκείνη επιμένει να το κάνει, ακόμη κι αν δεν γυρίσει ποτέ στη Γη.

Το όλο θέμα δεν είναι απλά ένα παιδικό καπρίτσιο. Όπως δήλωσε ο Πολ Φόρεμαν της NASA, η υπηρεσία παίρνει πολύ σοβαρά την Αλίσα, ενώ προσθέτει ότι πιστεύουν πως η πιτσιρίκα έχει αρκετές πιθανότητες να πάει τελικά στον Άρη.

ΑΠΟ: www.boxtv.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *