ροή ειδήσεων

Παρελθόν το 8ωρο για έναν στους τρεις μισθωτούς



Παρελθόν αποτελεί πλέον το παραδοσιακό 8ωρο στον ιδιωτικό τομέα, καθώς...
ένας στους τρεις μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα δεν εργάζεται πλέον 8ωρο αλλά με μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση.
Τα στοιχεία που παρουσιάζει έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, περισσότεροι από 850.000 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για πάνω από τέσσερις μήνες, ενώ "παρελθόν" για τη συντριπτική πλειοψηφία των μισθωτών αποτελούν οι κλαδικές συμβάσεις.
Τουλάχιστον επτά στους δέκα εργαζόμενους έχουν υπογράψει ατομική σύμβαση, ενώ μέσα σε τέσσερα χρόνια υπήρξαν 1.440 επιχειρησιακές συμβάσεις με τις μειώσεις στις αποδοχές να είναι από 10% έως και 40%.
"Η ευελιξία με ανασφάλεια είναι το κύριο χαρακτηριστικό στην ελληνική αγορά εργασίας" επισημαίνει σε δηλώσεις του στο "Έθνος" ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Σάββας Ρομπόλης.
Σύμφωνα με την έρευνα, από το 2009 έως και το 2013 οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης έχουν αυξηθεί κατά 73%. Συγκεκριμένα ο αριθμός των μερικώς απασχολούμενων από τα 272.561 άτομα το 2009 έφτασε στο τέλος του 2013 τα 440.433 άτομα.
Ραγδαία είναι η εξάπλωση της εκ περιτροπής εργασίας με τον αριθμό των συμβάσεων από 57.825 το 2009 να εκτιναχθεί στις 131.512 στο τέλος της περυσινής χρονιάς.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *