ροή ειδήσεων

AIDS: Τα βασικά συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε



Ίσως δεν είναι η πρώτη φορά, και σίγουρα όχι η τελευταία που ακούτε ότι το AIDS είναι μία ...

από τις μεγαλύτερες μάστιγες της εποχής μας, και πως εκτός του ότι καθημερινά σβήνουν από τον ιό αυτό, αμέτρητοι άνθρωποι στις χώρες του Τρίτου Κόσμου, από άλλα αίτια φυσικά, έχουμε καταφέρει, να κάνουμε το AIDS τεράστια απειλή ακόμα και στον λεγόμενο αναπτυγμένο κόσμο, κάτι που φυσικά δεν θα πρέπει να μας κάνει περήφανους. Και ξέρετε κάτι, είναι τόσο απλό να προσέχεις κατά τη σεξουαλική επαφή, γιατί σύμφωνα με ειδικούς ερευνητές, τα ποσοστά μετάδοσης από άλλους τρόπους, μεταγγίσεις, σύριγγες κτλ είναι πολύ μικρότερα, ή από τον μητέρα προς το έμβρυο, δυστυχώς αναπόφευκτο, ευτυχώς σπάνιο. Χωρίς λοιπόν να θέλουμε να πανικοβάλλουμε, και αφού τονίσουμε ξανά ξανά ότι η μετάδοση της νόσου μέσω σεξουαλικής επαφής, είναι κάτω από τον απόλυτο έλεγχό μας - εδώ κάνουμε άλλα κι άλλα, την υγεία μας δε θα φροντίσουμε; - αποφασίσαμε να σας εκθέσουμε κάποια πολύ βασικά συμπτώματα της νόσου, με απόλυτη προσοχή, όχι φυσικά αυθαίρετα, και με την ελπίδα, να αφυπνίσουμε έστω και τους ελάχιστους από εσάς.
Το Πρώτο στάδιο:
Το πρώτο στάδιο ονομάζεται οξεία λοίμωξη και εκδηλώνεται εντός 2-6 εβδομάδων μετά την μόλυνση. Κατά την περίοδο αυτή ο ασθενής μπορεί να εκδηλώσει τα απλά συμπτώματα γρίπης ή άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Το κακό σε αυτή την περίοδο, είναι ότι ακόμη και ειδικές εξετάσεις να γίνουν, ο ιός δεν είναι ακόμη ανιχνεύσιμος. Τα βασικά συμπτώματα του σταδίου αυτού είναι:

- Πονοκέφαλος
- Διάρροια
- Ναυτία και εμετός
- Κόπωση
- Πόνος στους μύες
- Πονόλαιμο
- Κόκκινο εξάνθημα
- Πυρετός
Το Δεύτερο στάδιο:
ίσως το πιο δύσκολο και επικίνδυνο στάδιο του ιού. Ονομάζεται ασυμπτωματικό και μπορεί να διαρκέσει από 1-10 ολόκληρα χρόνια. Κατά την περίοδο αυτή ο ασθενής δεν παρουσιάζει συμπτώματα, και μπορεί ακόμη και να μεταδίδει τη νόσο, εν αγνοία του. Αυτό που συμβαίνει στον οργανισμό, είναι ότι ο ΗIV σκοτώνει σιγά σιγά τα CD4 Τ-λεμφοκύτταρα καταστρέφοντας το ανοσοποιητικό. Οι ειδικές εξετάσεις το μόνο που μπορούν να αποκαλύψουν είναι η μείωση των κυττάρων, κάτι που κάνει τον οργανισμό ευάλωτο σε λοιμώξεις.
To Τρίτο Στάδιο
Το στάδιο αυτό είναι και το τελικό. Μόνο όταν αυτό έχει επέλθει η λοίμωξη HIV ονομάζεται πια AIDS. Είναι το στάδιο που το ποσοστό του ασθενούς σε κύτταρα CD4 είναι κάτω του 200. Τα συμπτώματα του σταδίου αυτού είναι:

- Διαρκές αίσθημα κόπωσης
- Διόγκωση των λεμφαδένων στο λαιμό ή τη βουβωνική χώρα
- Πυρετός για περισσότερες από 10 ημέρες
- Νυχτερινή εφίδρωση
- Ανεξήγητη απώλεια βάρους
- Πορφυροειδή δερματικά σημάδια που δεν φεύγουν
- Δύσπνοια
- Σοβαρή διάρροια
- Ζυμομύκητες στο στόμα, το λαιμό ή τον κόλπο
- Μώλωπες και ανεξήγητη αιμορραγία



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *