ροή ειδήσεων

Δεκάδες απολύσεις εποχικά εργαζομένων στον τουρισμό



Σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων τονίζει τα εξής: ...

«Με αφορμή τις δεκάδες απολύσεις που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στην Ρόδο (Rodos Palace, κ.Καμπουράκης Πρόεδρος Ξενοδόχων Ρόδου) απομακρύνοντας σταδιακά τους εποχικά εργαζόμενους ανεξαρτήτως της ημερομηνίας λήξης της λειτουργίας της μονάδας, η οποία ενδεχομένως θα ξεπεράσει και το τέλος Οκτωβρίου. Η Ομοσπονδία και το Σωματείο μας στη Ρόδο αντιδράσαμε έγκαιρα καταγγέλλοντας το περιστατικό στην Κοιν. Επιθεώρηση Εργασίας Ρόδου αλλά και ενημερώνοντας τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ κ. Πανταζή, η άμεση παρέμβαση του οποίου έφερε αποτέλεσμα.

Διευκρινίστηκε από το ΣΕΠΕ ότι ο τυπικός ορισμός ημερομηνίας αποχώρησης του εποχικά εργαζόμενου δεν αποτελεί δικαιολογία για την καταστρατήγηση του Ν.1346/83 που ρυθμίζει τις προϋποθέσεις επαναπρόσληψης καθώς και της Κ.Σ.Σ.Ε. Ξενοδοχοϋπαλλήλων, αφού η εργασιακή σχέση των εποχικά εργαζόμενων σταΞενοδοχεία είναι ιδιόρρυθμα ρυθμιζόμενη ορισμένου χρόνου, η οποία λήγει ανεξάρτητα από την σταδιακή μείωση του ποσοστού πληρότητας των ξενοδοχείων μόλις παρέλθει η περίοδος λειτουργίας των τελευταίων.

Ως εκ τούτου η πρακτική των ξενοδόχων να ορίζουν ημερομηνίες λήξης της απασχόλησης διαφορετική από αυτή που θα κλείσει η μονάδα είναι παραβατική και καλούμε όλες τις περιφερειακές οργανώσεις μας να ενημερώσουν και να διεκδικήσουν την ταύτιση της απασχόλησης των συναδέλφων με αυτή της λειτουργίας της ξενοδοχειακής μονάδας».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *