ροή ειδήσεων

Η απάντηση των εφοριακών στον άνεργο που παρέδωσε το παιδί του στην εφορία Ρόδου



Απίστευτες στιγμές εκτυλίχθηκαν χθες στη Ρόδο
Πολλά ερωτήματα έχουν γεννηθεί από την τραγική υπόθεση, που ήρθα στα φώτα... της δημοσιότητας χθες και αφορά έναν διαζευγμένο πατέρα από τη Ρόδο, ο οποίος πήγε και παρέδωσε το παιδί του στην Εφορία επειδή οι οικονομικές υπηρεσίες είχαν κατασχέσει τα τελευταία του χρήματα από το λογαριασμό του. Συγκεκριμένα, κατάσχεσαν 300 ευρώ που προορίζονταν για τις καθημερινές ανάγκες του παιδιού, καθώς είχε χρέη προς το Δημόσιο.

Διατηρούσε παλαιότερα επιχείρηση αλλά τον τελευταίο καιρό ήταν άνεργος. Το ύψος των οφειλών του είναι άγνωστο. Ύστερα από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο φορολογούμενος δεν είχε επικαιροποιήσει τον λογαριασμό του ως ακατάσχετου που προστατεύεται από την κατάσχεση έως 1.500 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε χθες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ο έφορος της Ρόδου, επιλήφθηκε αμέσως του θέματος και αφού τον ενημέρωσε για την αιτία της αυτόματης κατάσχεσης, όπως προβλέπει ο νόμος, ανέλαβε προσωπικά και διεκπεραίωσε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να καταστεί και πάλι ο λογαριασμός του ακατάσχετος.

Ο φορολογούμενος, λοιπόν, έπρεπε να είχε δηλώσει τον ακατάσχετο λογαριασμό. Πάντως, υπάρχουν καταγγελίες και για κατασχέσεις επιδομάτων, τα οποία σύμφωνα με το νόμο εξαιρούνται της κατάσχεσης,

Για την αποφυγή παρόμοιων δυσάρεστων περιπτώσεων στο μέλλον, η ΓΓΔΕ καλεί όλους τους φορολογουμένους ,να επικαιροποιήσουν το ακατάσχετο του τραπεζικού τους λογαριασμού.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *