ροή ειδήσεων

Πόσο κοστίζει στον τουρ οπερέιτορ ένα ατύχημα τουρίστα σε ξενοδοχείο;

T

o ξενοδοχείο Barcelo Santiago στην Τενερίφη, όπου έγινε το ατύχημα...
Τα ατυχήματα τουριστών σε ξενοδοχεία, εφόσον αποδειχθεί ευθύνη του ξενοδοχείου, πληρώνονται ακριβά από τους τουρ οπερέιτορ, που τους διακινούν. Πριν από λίγες ημέρες, ο Thomson Holidays αποδέχθηκε εξωδικαστικό συμβιβασμό και αποζημίωσε την Βρετανίδα τουρίστρια Κάθλιν Πάουλ γιατί έσπασε το πόδι της και δυο δάχτυλα σε χορό salsa στο ξενοδοχείο Barcelo Santiago στην Τενερίφη το 2006.

Η τουρίστρια και ο δικηγόρος της υποστήριξαν ότι το δάπεδο όπου γινόταν ο χορός γλιστρούσε και όφειλε το ξενοδοχείο να ενημερώσει τους τουρίστες, που έλαβαν μέρος στο χορό. Η παθούσα τουρίστρια, που τοποθέτησε 4 βίδες στον αστράγαλό της, είπε στο δικαστήριο ότι αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη δουλειά της (ήταν νοσοκόμα στο στρατό) λόγω του ατυχήματος, ενώ χρειάσθηκε και χρειάζεται πολυδάπανη θεραπεία.

Η αποζημίωση που έλαβε από τον Thomson ανέρχεται σε 225.000 λίρες, με την οποία θα χρηματοδοτήσει τη συνέχιση της θεραπείας της και της αποκατάστασης με φυσικοθεραπεία. Ο δικηγόρος της δήλωσε ότι τα ξενοδοχεία οφείλουν να εξασφαλίζουν ασφαλείς δημόσιους χώροθς για τους επισκέπτες και έχουν καθήκον να λαμβάνουν προφυλάξεις όταν μια περιοχή μπορεί να είναι ολισθηρή. Ο Thomson δεν έκανε κανένα σχόλιο, αλλά...πλήρωσε...

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *