ροή ειδήσεων

Εκπτώσεις για τις μετακινήσεις των φοιτητών



Πληροφορίες για τις μειωμένες τιμές εισιτηρίων
Οι φοιτητές-σπουδαστές όλων των ΑΕΙ-ΤΕΙ δικαιούνται, με την επίδειξη της φοιτητικής... τους ταυτότητας, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, έκπτωση 50% στην οικονομική θέση για μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, ήτοι από 1/9 κάθε έτους έως και 30/6 του επόμενου έτους.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω εκπτώσεις δεν ισχύουν για μετακινήσεις με ταχύπλοα/δυναμικά υποστηριζόμενα πλοία κατά τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, με τον όρο ότι οι συγκοινωνιακές ανάγκες εντός της ίδιας μέρας καλύπτονται και από συμβατικό πλοίο.

Με βάση τα πιο πάνω δεν δικαιούνται οι φοιτητές έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Το θέμα ήρθε στη Βουλή από τον κ. Καπερνάρο μετά από καταγγελίες φοιτητών ότι δεν τους δόθηκε η έκπτωση για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο παρά το γεγονός ότι σε πολλά πανεπιστήμια η εξεταστική ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο.

Στον κ. Καπερνάρο απάντησε και το υπουργείο Παιδείας ως προς τις εκπτώσεις που δικαιούνται οι φοιτητές με άλλα μέσα μεταφοράς. Πιο αναλυτικά από το 2011-12 έχουν υπογραφεί συμβάσεις που προβλέπουν τα ακόλουθα:

- Σύμβαση με τον ΟΑΣΑ για παροχή μείωσης 50% στην τιμή επί των κομίστρων στους φοιτητές των ΑΕΙ που μετακινούνται με όλα τα ΜΜΜ αρμοδιότητάς του.

- Με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνίων) για παροχή μείωσης 50% στην τιμή επί των κομίστρων σε όσους φοιτητές μετακινούνται με λεωφορεία της αρμοδιότητάς της από τον τόπο μόνιμης κατοικίας προς τον τόπο σπουδών τους και αντίστροφα καθώς και σε όλες τις ζώνες εντός των πόλεων Γρεβενών, Διδυμοτείχου, Έδεσσας, Ζακύνθου, Ηγουμενίτσας, Κιλκίς, Κορίνθου, Λιβαδειάς, Ναυπάκτου, Πρέβεζας, Πύργου και Ρεθύμνου.

- Με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών για να παρέχει δια των οργάνων που ανήκουν στην ομοσπονδία των αστικών λεωφορείων των πόλεων: Αγρινίου, Αιγίου, Αλεξανδρούπολης, Άρτας, Βέροιας, Βόλου, Δράμας, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κατερίνης, Κέρκυρας, Κοζάνης, Κομοτηνής, Λαμίας, Λάρισας, Μεσολογγίου, Μυτιλήνης, Νάουσας, Ξάνθης, Πατρών, Πτολεμαϊδας, Σερρών, Τρικάλων, Φλώρινας, Χαλκίδας, Χανίων, Χίου, «ΡΟΔΑ» Ρόδου μείωση 50% στην τιμή επί των κομίστρων σε όσους φοιτητές μετακινούνται με τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης που εδρεύει η σχολή και 25% σε όσους μετακινούνται με τις υπόλοιπες αστικές συγκοινωνίες.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι οι ανωτέρω συμβάσεις ισχύουν για όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.

Όσον αφορά τις ακτοπλοϊκές εταιρείες το υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι δεν υφίσταται υποχρέωση των ακτοπλοϊκών εταιρειών να διευκολύνουν τη μετακίνηση των φοιτητών με μειωμένο εισιτήριο. Οι εκπτώσεις χορηγούνται με πρωτοβουλία των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *