ροή ειδήσεων

Δεν θα πιστεύετε ποιο είναι το ΜΥΣΤΙΚΟ για καλά γηρατειά! (ΚΑΙ όχι δεν είναι η γυμναστική ή τα λαχανικά)



Είστε άντρας και ψάχνετε μια καλή δικαιολογία για μια (ακόμα) έξοδο σε μπαρ; Η παρακάτω έρευνα...
αποτελεί την καλύτερη δικαιολογία που θα μπορούσατε ποτέ να χρησιμοποιήσετε.

Θέλετε να γεράσετε καλά; Πιείτε μπίρα και παίξτε μπιλιάρδο, συμβουλεύουν οι επιστήμονες!
Οι ερευνητές λένε ότι οι άνδρες άνω των 70 διατηρούνται δραστήριοι όταν απολαμβάνουν που και που ένα ποτό ενώ παίζουν μπιλιάρδο. Το παιχνίδι -συχνά συνδυασμένο με ποτό σε μπαρ γεμάτα άνδρες- αποτελεί για τους συνταξιούχους την ιδανική «άσκηση» λόγω των μεγάλων σε διάρκεια διαλειμμάτων ανάμεσα στο παιχνίδι, σύμφωνα με νέα δανέζικη έρευνα.
Ο διδακτορικός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και επικεφαλής της έρευνας, Aske Lassen, έκανε μάλιστα την εξής δήλωση: «Το μπιλιάρδο και η μπίρα θα πρέπει να συμπεριληφθούν στις επίσημες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) σχετικά με το πώς γερνάμε καλά.
Ο ερευνητής πραγματοποίησε τη μελέτη του σε 2 κέντρα για ηλικιωμένους στην Κοπεγχάγη, όπου 1 στους 15 άντρες ηλικίας 70-95 χρονών παίζει μπιλιάρδο 4 φορές την εβδομάδα.
«Το να παίζει κανείς μπιλιάρδο συνήθως συνεπάγεται και έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής που μεταφράζεται συχνά σε σκοτεινά μπαρ με μπίρα που ρέει... Και είμαι βέβαιος ότι δεν θα είχαν κάτι τέτοιο στο μυαλό τους στον ΠΟΥ και στην Ε.Ε. όταν διατύπωναν τις συστάσεις για με το πώς θα καταφέρουμε να γεράσουμε καλά, παραμένοντας δραστήριοι», δήλωσε ο κ. Lassen και συνέχισε: «Το μπιλιάρδο, όμως, πράγματι εξασφαλίζει καλά γηρατειά. Πρώτα απ' όλα, επειδή αποτελεί μια δραστηριότητα που αγαπούν πολλοί άντρες. Δεύτερον, ταιριάζει πολύ σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, ακριβώς συνδυαζει περιόδους ενεργητικότητας με περιόδους παθητικότητας, με αποτέλεσμα οι παίκτες να μπορούν να παίζουν για ώρες».
«Το ερώτημα είναι το πώς ορίζουμε τα "καλά γηρατειά" και το πώς οργανώνουμε την κοινωνία μας προς όφελος της τρίτης ηλικίας», τονίζει ο κ. Lassen. «Γι' αυτό και χρειαζόμαστε έναν πιο ευρύ και περιεκτικό ορισμό σχετικά με πώς να μεγαλώνουμε υγιείς και δραστήριοι. Έναν ορισμό που θα επιτρέπει σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να παίρνουν μέρος σε δραστηριότητες που θα έχουν θετικό αποτέλεσμα στην καθημερινότητά τους, στην ποιότητα ζωής και στην υγεία τους».
newsbeast.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *