ροή ειδήσεων

Έχει μία κόκκινη πανσέληνο απόψε και είναι ωραία!



Βαθυκόκκινο χρώμα θα έχει το φεγγάρι απόψε, κάνοντας ακόμη πιο έντονη την πανσέληνο, που θα συνοδεύεται και από ολική έκλειψη...

Αυτή η ολόκληρη σεληνιακή έκλειψη θα είναι το δεύτερο και τελευταίο «ματωμένο» φεγγάρι του έτους, που θα είναι ορατό στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Η σεληνιακή έκλειψη είναι ήδη ορατή από νωρίς το πρωί της στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά. σελήνη θα είναι σε τέτοια θέση που οι ακτίνες του Ήλιου που θα τη φωτίζουν θα περνούν μέσα απ' τη γήινη ατμόσφαιρα και έτσι το φεγγάρι θα βαφτεί κόκκινο.

Η NASA λέει ότι το φεγγάρι θα εμφανιστεί 5,3% μεγαλύτερο από ότι το προηγούμενο “ματωμένο φεγγάρι”, στις 15 Απριλίου... Αν χάσετε το αποψινό θέαμα θα πρέπει να περιμένετε μερικούς μήνες, το φεγγάρι θα ... ξαναματώσει στις 4 Απριλίου και στις 28 Σεπτεμβρίου του 2015.

Η έκλειψη δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα, όμως λίγα λεπτά μετά τις έντεκα τη νύχτα το φεγγάρι θα έχει ένα κατακόκκινο χρώμα προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα
Στρέψτε τα μάτια στον ουρανό, στις 23:12 η πανσέληνος θα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.

Επειδή αυτή η έκλειψη θα συμβεί δύο ημέρες μετά το σεληνιακό περίγειο, το οποίο είναι το σημείο, όταν το φεγγάρι είναι πιο κοντά στη Γη, η NASA λέει ότι το φεγγάρι θα εμφανιστεί 5,3% μεγαλύτερο από ότι το προηγούμενο «ματωμένο φεγγάρι», στις 15 Απριλίου.

Το φεγγάρι παίρνει αυτό το χρώμα κατά τη διάρκεια της έκλειψης καθώς περνά μέσα από τη γήινη σκιά.

Στις 4 Απριλίου και 28 Σεπτεμβρίου του 2015 θα είναι τα επόμενα «ματωμένα» φεγγάρια.

Στους ρυθμούς της λεγόμενης Σελήνης της Σοδειάς θα κινηθούν μικροί και μεγάλοι σε ολόκληρη τη χώρα.

Τραγουδιστές, ποιητές και καλλιτέχνες έχουν εμπνευστή από την πρώτη πανσέληνο του Φθινοπώρου.

Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Στο κέντρο της Αθήνας: Στην ταράτσα του Βίος ( Πειραιώς 84, Αθήνα), η οποία θα είναι ανοιχτή από τις 21.30, γίνεται το τρίτο κατά σειρά Supermoon, με τίτλο «September Moon.

Στην Θεσσαλονίκη: Το κτήμα Γεροβασιλείου (Επανομή, Θεσσαλονίκη) καλωσορίζει τη νέα αμπελουργική χρονιά με μια ειδική προβολή της ταινίας «September» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου με την Κόρα Καρβούνη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στο πλαίσιο της προβολής το μουσείο θα είναι επισκέψιμο, με ελεύθερη είσοδο από τις 19.30 έως τις 20.30.

Στα Νυμφαία της Ρόδου: Περίπατο στο χώρο των Νυμφαίων της Ροδιακής Ακρόπολης διοργανώνει ο Σύλλογος Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου, με τη στήριξη της ΚΒ Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Ο περίπατος θα ξεκινήσει με τη δύση του ηλίου από το ναό της Αθηνάς Πολιάδος και του Διός Πολιέως και θα καταλήξει στους 4 υπόγειους χώρους των Νυμφαίων, με ξενάγηση στα μνημεία και στην ευρύτερη περιοχή,

Στους Αμπελώνες της Σταμάτας: Με τίτλο «Μια νύχτα με πανσέληνο», ο ΣΕΜΑ οργανώνει τη μουσική εκδήλωση στο κτήμα Κοκοτού, στη Σταμάτα Αττικής, η οποία είναι αφιερωμένη στους μεγάλους Έλληνες συνθέτες με την υψίφωνο Τζίνα Φωτεινοπούλου και τον πιανίστα Γιώργο Δούση.

Στην Αρχαία Μεσσήνη: Μια μοναδική συναυλία με τίτλο «Νύχτα με πανσέληνο στην Αρχαία Μεσσήνη» πραγματοποιείται στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης στις 20.30 με τη διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου.

Η βραδιά περιλαμβάνει τραγούδια των Χαντζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Μαρκοπούλου, Σπανού, Σαββόπουλου, Τσιτσάνη κι άλλων σημαντικών Ελλήνων συνθετών με τη συνοδεία της Orchestra Mobile, σε διεύθυνση Θεόδωρου Ορφανίδη.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *