ροή ειδήσεων

Μάνατζερ της Χρονιάς στη Γερμανία μία Ελληνίδα



Η δρ Βιρτζίνια Γκριν ή στα ελληνικά Βιργινία Γιοβανούδη, ιδρύτρια και επικεφαλής της ENCOS, ανακηρύχθηκε φέτος Μάνατζερ της Χρονιάς...
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η κ. Γιοβανούδη στα 18 της χρόνια μετανάστευσε στη Γερμανία και σπούδασε Χημική Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο του Ντόρτμουντ. Αρχικά προσλήφθηκε σε διυλιστήριο της Esso ενώ το 1990 ίδρυσε στο Αμβούργο την Green Engineering.

Με έδρα το Αμβούργο, η εταιρεία επεκτείνεται συνεχώς και διαθέτει παραρτήματα στη Φρανκφούρτη, το Γκράιφσβαλντ, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, καθώς και σε διάφορα εργοτάξια στη Β. Γερμανία ενώ απασχολεί περισσότερους από 150 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 25 είναι Ελληνες.

Η Βιργινία Γιοβανούδη υπογραμμίζει πως ιδιαίτερα καθοριστικό ρόλο για την επαγγελματική ανέλιξη του ατόμου παίζει η σκληρή δουλειά.

Για τους Έλληνες η κ. Γιοβανούδη μιλάει πολύ θετικά, σημειώνοντας πως «είναι πολύ καλοί επιστήμονες, ευέλικτοι, έξυπνοι και φιλόπονοι – δεν υπολείπονται από τους λοιπούς Ευρωπαίους, πράγμα που επέμενα να τονίζω στους Γερμανούς ήδη πριν από την αρχή της κρίσης».

Όπως σημειώνει η βραβευμένη επιχειρηματίας στην Ντόιτσε Βέλε, «πρέπει να αποβάλουμε ως λαός τη μελαγχολία και την απαισιοδοξία και να βγούμε μπροστά».

«Αντί να αναζητούν οι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα κάποια θέση εργασίας, ας αναπτύξουν ως αντιστάθμισμα το επιχειρηματικό πνεύμα», συμβουλεύει η κα. Γιοβανούδη.

Την Ελληνίδα, με καταγωγή από το Διδυμότειχο, βράβευσε ο πολυεθνικός όμιλος TÜV Nord, στον οποίο εργάζονται πάνω από 10.000 άτομα σε 70 χώρες και παρέχει υπηρεσίες ασφάλειας και πιστοποίησης ευρέος βεληνεκούς σε πολλούς κλάδους.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *