ροή ειδήσεων

Το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου [ΦΩΤΟ]



Το τεράστιο σπήλαιο Miao το οποίο είναι σε μέγεθος 10.780.000 κυβικά μέτρα σε όγκο, είναι το μεγαλύτερο σπήλαιο στον κόσμο....

Είναι κρυμμένο κάτω από λόφους, μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση σε αυτό μόνο μέσω μιας υπόγειας ροής και έχει ονομαστεί η μεγαλύτερη αίθουσα σπηλαίου στον κόσμο. Πρόκειται για το Miao Room στην Κίνα.

Μια νέα μέτρηση του τεράστιου σπηλαίου της Κίνας Miao Room, δείχνει πως η αίθουσα φτάνει τα 10,78 εκατομμύρια κυβικά μέτρα. Αυτό καταρρίπτει το ρεκόρ του μέχρι τώρα κατόχου του τίτλου, το σπήλαιο Sarawak στη Μαλαισία.

«Για μένα είναι σαν να ανακαλύπτουμε ότι το Κ2 είναι μεγαλύτερο από το Έβερεστ» δήλωσε στο National Geographic ο Τιμ Άλλεν, επικεφαλής της αποστολής, που μελέτησε το κινέζικο σπήλαιο. Αναφερόταν φυσικά στο K2, την κορυφή των Ιμαλαϊών που είναι ψηλότερη από όλα τα άλλα βουνά της Γης, εκτός από το Έβερεστ.

Η αίθουσα Miao Room που βρίσκεται στο σύστημα σπηλαίων της Κίνας Ziyun Getu He Chuandong, χαρτογραφήθηκε για πρώτη φορά με έρευνες σάρωσης το 2013, αναφέρει το National Geographic. Στη συνέχεια οι ερευνητές επανεπεξεργάστηκαν τις συγκεκριμένες σαρώσεις με τη βοήθεια επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ, προκειμένου να καθορίσουν τον όγκο και το μέγεθος της αίθουσας.

Οι μετρήσεις ανακοινώθηκαν στο συνέδριο «Hidden Earth 2014» που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία στις 26-28 Σεπτεμβρίου.














Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *