ροή ειδήσεων

Το σεξ με πολλές γυναίκες προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη



Οι άνδρες που κάνουν σεξ με πολλές γυναίκες έχουν σχεδόν ένα τρίτο λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη...

Οι επιστήμονες από τα πανεπιστήμια του Μόντρεαλ και του Κεμπέκ πραγματοποίησαν τη σχετική μελέτη σε δείγμα 3.000 ανδρών που κλήθηκαν να συμπληρώσουν ειδικά ερωτηματολόγια σχετικά με την σεξουαλική τους ζωή.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως οι άνδρες που είχαν 20 ή περισσότερες ερωτικές συντρόφους στη διάρκεια της ζωής τους διέτρεχαν κατά 28% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη. Επίσης η αντίστοιχη μείωση εκδήλωσης επιθετικής μορφής καρκίνου του προστάτη ήταν 19%, ενώ η αποχή από το σεξ από την άλλη πλευρά διπλασιάζει τον κίνδυνο της ασθένειας.
Από την άλλη πλευρά, οι ομοφυλόφιλοι άνδρες που είχαν περισσότερους από 20 άνδρες συντρόφους στη διάρκεια της ζωής τους είχαν διπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη σε σχέση με τους ετεροφυλόφιλους οι οποίοι ποτέ δεν είχαν κάνει σεξ με άντρα. Αντίστοιχα, ο κίνδυνος καρκίνου του προστάτη των ομοφυλόφιλων ανδρών με πολλαπλούς ερωτικούς συντρόφους ήταν πενταπλάσιος σε σύγκριση με εκείνον που διέτρεχαν οι ομοφυλόφιλοι άντρες σε μονογαμική σχέση.
Όπως εξηγούν οι ερευνητές, οι άντρες που δεν έχουν μονογαμική σχέση με μία γυναίκα, κατά κανόνα κάνουν περισσότερο σεξ απ’ ό,τι οι δεσμευμένοι ή παντρεμένοι. Ωστόσο το όφελος αυτό ίσως χάνεται στους ομοφυλόφιλους επειδή υπάρχει αυξημένος κίνδυνος σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων και τραύματος στο σώμα κατά το σεξ.
«Η ύπαρξη πολλαπλών ερωτικών συντρόφων στη ζωή ενός ετεροφυλόφιλου άντρα οδηγεί σε αυξημένη συχνότητα εκσπερματώσεων, η προστατευτική δράση των οποίων έναντι του προστατικού καρκίνου έχει παρατηρηθεί και σε προγενέστερες μεγάλες μελέτες», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Μαρί-Ελίζ Παρέν, καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Καρκίνου στο Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ.
Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Cancer Epidemiology», είναι η πρώτη που συσχετίζει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη με τον αριθμό των ερωτικών συντρόφων, και όχι με την ποσότητα του σεξ και τον αυνανισμό.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *