ροή ειδήσεων

Απατεώνες κλινικάρχες χρέωναν τοκετούς σε ασφαλισμένους άντρες!!!!



Τι έβγαλε ο έλεγχος 444.000 χρεώσεων του ΕΟΠΥΥ - Νοσηλεία ενηλίκων σε μονάδα νεογνών... και το ανίστροφο είχαν εφεύρει επιτήδειοι για να απομυζούν τον Οργανισμό, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Μάκης Βορίδης
Το αποτέλεσμα του ελέγχου από ιδιωτικές εταιρίες στις ιδιωτικές κλινικές της χώρας παρουσίασε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, κ. Μάκης Βορίδης, παρουσία και των τριών προκατόχων του στον θώκο της Αριστοτέλους – των κκ Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, πέντε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες έλεγξαν...


τα νοσήλια ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ σε 101 ιδιωτικές κλινικές για το έτος 2013. Ελέγχθηκαν 444.000 χρεώσεις ύψους περίπου 286 εκατ. ευρώ.

Διαπιστώθηκαν χρεώσεις ύψους 36 εκατ. ευρώ για τις οποίες υπάρχει διαφορά αστικού χαρακτήρα, όπως διευκρίνισε, μεταξύ ΕΟΠΥΥ και κλινικών. Για νοσήλια ύψους 5 εκατ. ευρώ, όμως, προέκυψαν «χρεώσεις απολύτως ασύμβατες με όσα ορίζει ο κανονισμός του ΕΟΠΥΥ ή εξόφθαλμα ασύμβατες με τα ιατρικά περιστατικά που αφορούσαν ή που βρίσκονταν σε αντίθεση με προφανείς κανόνες δεοντολογίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Οι χρεώσεις αυτές, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, θα εξεταστούν από τη νομική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ και θα σταλούν στον εισαγγελέα. Παράλληλα, θα επιβληθούν διοικητικά μέτρα στους παραβάτες κλινικές, με ηπιότερο -τόνισε ο υπουργός- εκείνο της διακοπής των συμβάσεων.

Χρεώσεις τοκετών σε άνδρες και νοσηλεία ενηλίκων σε Μονάδα Νεογνών

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι βρέθηκαν χρεώσεις για παράλληλες ταυτόχρονες νοσηλείες ασφαλισμένων, για εξετάσεις που διπλοχρεώνονταν ενώ καλύπτονταν από το Κλειστό Νοσήλιο, για νοσήλια ανδρών σε γυναικολογικές κλινικές, νοσηλείες ενηλίκων σε μονάδα νεογνών και το αντίστροφο!

Ο έλεγχος θα επεκταθεί και για το έτος 2012 στις ιδιωτικές κλινικές, ανήγγειλε ο κ. Βορίδης, ενώ διερευνάται το θεσμικό πλαίσιο προκειμένου οι έλεγχοι των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών να επεκταθούν και στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο κ. Βορίδης ευχαρίστησε τους προκατόχους του διότι, χάρη σε αυτούς, όπως είπε, ξεκίνησε ο έλεγχος που απέφερε τόσο θετικά αποτελέσματα για τα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ και περαιτέρω για τον κρατικό κορβανά.

Τι είπαν για το πόρισμα οι υπουργοί της… κρίσης

Ο κ. Λοβέρδος εξήρε το έργο όλων των υπουργών Υγείας από το 2010 και μετά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε υπουργοί της κρίσης, και η προσπάθεια μας έχει μεγαλύτερη αξία. Βάλαμε τις βάσεις να γίνει εξορθολογισμός στις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες» είπε ο κ. Λοβέρδος.

«Θέσαμε ως στόχο την προστασία του δημοσίου χρήματος σε μια περίοδο που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Λυκουρέντζος.

«Είμαστε η Ελλάδα που θέλουμε, που πρέπει να έχουμε, αυτή είναι εικόνα: τέσσερις υπουργοί Υγείας από διαφορετικά κόμματα, που μας ενώνει η ίδια αγωνία και η ίδια προσπάθεια» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Υγείας, κ. Γεωργιάδης, ο οποίος μάλιστα εξέφρασε και την απορία που είχε ως επιχειρηματίας προτού αναλάβει το υπουργείο Υγείας: «προσωπικά αναρωτιέμαι πόσα χρήματα σπαταλήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Ως επιχειρηματίας πάντα είχα την απορία πώς έβγαιναν με τόση καθυστέρηση στις πληρωμές, μετά κατάλαβα πώς λειτουργούσε το σύστημα με τις χρεώσεις», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *