ροή ειδήσεων

Ξεκινά η κόλαση: Το πρωτο εξώδικο για κατάσχεση απο ξένη εταιρεια που “αγόρασε” δανειο ελληνικής τράπεζας.



Το πρώτο εξώδικο ξένων τραπεζικών συμφερόντων επιδόθηκε σε πολίτη στα Χανιά...

– ζητούν αποπληρωμενή “κόκκινου” στεγαστικού μέσα σε πέντε ημέρες!


Της Κατερίνας Πολύζου | Από το Λονδίνο… ζητούν από Χανιώτη αποπληρωμή «κόκκινου» στεγαστικού μέσα σε πέντε ημέρες – Μια εξώδικη καταγγελία που έλαβε Χανιώτης συμπολίτης μας από τράπεζα στην Αγγλία, φέρνει στην επιφάνεια, το μέγεθος του προβλήματος των κόκκινων επιχειρηματικών αλλά και στεγαστικών δανείων.

Πρόκειται για Χανιώτη που η κρίση τον ανάγκασε να κλείσει την επιχείρησή του και να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην αποπλήρωση στεγαστικού δανείου ύψους 128.701 ευρώ από την τράπεζα Πειραιώς.

Στον συμπολίτη μας επέδωσε κλητήρας εξώδικη καταγγελία από την εταιρεία ειδικού σκοπού με την επωνυμία “ESTIA MORTGAGE FINANCE A.E.” με έδρα το Λονδίνο.

Με το εξώδικο καλείται ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να καταβάλλει μέσα στις επόμενες πέντε (!) ημέρες το σύνολο της οφειλής του –χωρίς σε αυτό να συμπεριλαμβάνονται οι τόκοι και τα έξοδα-, αλλιώς η εταιρεία θα προχωρήσει στις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για κατάσχεση του σπιτιού.

Το εξώδικο έγγραφο έφερε στον Κρήτη fm και στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Καφές και σχόλια», το στέλεχος των ΑΝΕΛ Μιχάλης Αλεξάκης, ο οποίος έχει ήδη ενημερώσει και τον Πάνο Καμμένο.

Είναι το πρώτο εξώδικο ξένων τραπεζικών συμφερόντων που επιδίδεται σε πολίτη στην Κρήτη.



Ένα ανάλογο περιστατικό έχει καταγραφεί και στην Αθήνα, από αμερικανικό όμιλο.

Επικοινωνήσαμε με νομικούς οι οποίοι δίνουν δύο πιθανές ερμηνείες, η μία χειρότερη από την άλλη…
Το ένα ενδεχόμενο είναι η τράπεζα να έχει δημιουργήσει την εταιρεία “ESTIA MORTGAGE FINANCE A.E.” με έδρα το Λονδίνο, προκειμένου να διαχειρίζεται τα «κόκκινα» δάνεια, επομένως να μη φαίνεται υπερχρεωμένη και να προχωρεί σε κατασχέσεις.

Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι θυγατρική βρετανικής τράπεζας να έχει αγοράσει δάνεια από την Πειραιώς και να διεκδικεί την άμεση αποπληρωμή τους.

Αυτό θα αποσαφηνιστεί τις επόμενες ημέρες…
Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ η συγκυβέρνηση μας υπόσχεται ευνοϊκές ρυθμίσεις και η Κομισιόν πιέζει για διαδικασία άμεσης αποπληρωμής ή κατασχέσεων ακινήτων.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών σήμερα, ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας έχει αφιερωθεί στην προσπάθεια να διαγράψει δάνεια επιχειρηματιών, δεν έχει γίνει επισήμως καμία προεργασία προκειμένου να δημιουργηθεί το πλαίσιο προστασίας για την πρώτη κατοικία πολιτών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Οπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να μην παρατείνει τις ρυθμίσεις για αναστολή πλειστηριασμών μετά το 2014, καθώς «στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής, οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν να καταρτίσουν ένα συνεκτικό σχέδιο για τη δημιουργία δικτύου κοινωνικής ασφάλειας με βάση εισοδηματικά κριτήρια υπέρ των κοινωνικά αδύναμων ιδιοκτητών κατοικιών».





Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *