ροή ειδήσεων

Ξενοδόχος της Ρόδου κατηγορείται για πλαστογραφία



Τις κατηγορίες της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση κατ’ επάγγελμα... και κατά συνήθεια αντιμετωπίζει ένας ξενοδόχος της Ρόδου που παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου μετά από μήνυση του αδελφού του, μέλους της ίδιας ξενοδοχειακής επιχείρησης, την 6η Νοεμβρίου 2014.

Σύμφωνα με την dikoratiki, η ξενοδοχειακή εταιρεία συστάθηκε το Δεκέμβριο του 1986. Μέχρι το έτος 2004 οι σχέσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου και ειδικά των δύο αδελφών ήταν ομαλές χωρίς να παρουσιάζονται έριδες και προβλήματα. Μέχρι την 30η Ιουνίου 2004 τα δύο αδέλφια είχαν στην κατοχή τους από 26.338 μετοχές έκαστος.

Ωστόσο, στις 30 Ιουνίου 2004 και ενώ συνετάγη το πρακτικό της γενικής συνέλευσης, το οποίο υπέγραψε νομότυπα με την ιδιότητά του ως πρόεδρος ο ένας εκ των δύο, στη συνέχεια ο άλλος, φέρεται εν αγνοία του, να πρόσθεσε παραπομπή στο ανωτέρω κείμενο του πρακτικού, στο κάτω δεξί περιθώριο, όπου ανέγραψε τα εξής: «Επίσης η γενική συνέλευση αποφάσισε την αύξηση του ΜΚ κατά 69.975,90 ευρώ για τις ανάγκες της. Λόγω αδυναμίας του άλλου μετόχου να συμμετάσχει στην ως άνω αύξηση, παραχωρεί το δικαίωμα στον άλλο μέτοχο (…) να καλύψει το ποσό αύξησης παραιτούμενος του δικαιώματος του. Μετά τα ανωτέρω το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυξάνεται κατά 69.975,90 ευρώ δια εκδόσεως 2385 αντίστοιχων μετοχών των 29,35 ευρώ έκαστη. Το ΜΚ ανέρχεται σε 1.615.489,74 ευρώ, διαιρούμενο σε 55.061 μετοχές».

Σύμφωνα με το δικαστικό συμβούλιο, που επιλήφθηκε της υποθέσεως, το γεγονός ότι τα ανωτέρω ανεγράφησαν από τον κατηγορούμενο, προκύπτουν από τη διαφορετική γραφή σε σχέση με το υπόλοιπο κείμενο, από το γεγονός ότι η προαναφερόμενη παράγραφος «στριμώχθηκε» σε κενό σημείο του αρχικού εγγράφου, ενώ δεν δικαιολογείται ένα τόσο σημαντικό για την εταιρεία ζήτημα να τίθεται στο πρακτικό υπό τη μορφή παραπομπής.

Φέρεται δε με τον τρόπο αυτό να άλλαξε τη μετοχική σύνθεση στην εταιρεία αποκτώντας έτσι την πλειοψηφία των μετοχών.

Στις 20 Αυγούστου 2004, ο κατηγορούμενος, φέρεται παραπέρα να συνέταξε σε δακτυλογραφημένη μορφή έγγραφο το οποίο περιελάμβανε το περιεχόμενο του χειρόγραφου πρακτικού της συνεδριάσεως των μελών του ΔΣ της εταιρείας, θέτοντας στη θέση «ο πρόεδρος» κατ’ απομίμηση, την υπογραφή του αδελφού του, χωρίς ο τελευταίος να συναινεί προς τούτο, ενώ στο πρωτότυπο χειρόγραφο πρακτικό δεν είχε τεθεί υπογραφή στη θέση «ο πρόεδρος».

Με το ανωτέρω πρακτικό πιστοποιείται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που προήλθε από καταθέσεις του ποσού 69.975,90 ευρώ.

Περαιτέρω, σε από 30 Ιουνίου 2006 πρακτικό της γενικής συνέλευσης της εν λόγω εταιρείας στη θέση «ο πρόεδρος» φέρεται να έθεσε ο κατηγορούμενος κατ’ απομίμηση την υπογραφή του αδελφού του.

Με τον τρόπο αυτό εμφανίστηκε, ο αδελφός του να ψηφίζει υπέρ της έγκρισης του ισολογισμού της 31ης Δεκεμβρίου 2005, να απαλλάσσεται το ΔΣ και οι ελεγκτές πάσης ευθύνης για την εταιρική χρήση 2005, να εκλέγονται δύο τακτικοί ελεγκτές και ισάριθμοι αναπληρωματικοί και να αποφασίζεται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στο ποσό των 441.097,56 ευρώ διαιρούμενο σε 15.034 μετοχές των 29,34 ευρώ έκαστη.
Με τον τρόπο αυτό και σύμφωνα και με τις προηγούμενες αυξήσεις κεφαλαίου ο κατηγορούμενος είχε πλέον 46.045 μετοχές στην εν λόγω εταιρεία, ενώ ο αδελφός του 40.102 μετοχές.

Επίσης, με το από 10 Απριλίου 2007 πρακτικό, έκτακτης γενικής συνέλευσης της εν λόγω εταιρείας, στη θέση «ο πρόεδρος», φέρεται να έθεσε ο κατηγορούμενος κατ’ απομίμηση την υπογραφή του αδελφού του.

Με τον τρόπο αυτό εμφανίστηκε να ψηφίζει υπέρ της εκλογής του κατηγορούμενου ως προέδρου, της γενικής συνέλευσης και να αποφασίζεται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 470.965,98 ευρώ, η δε αύξηση να γίνεται με καταβολή από τους μετόχους αναλογικά σε μετρητά μέρος της ίδιας συμμετοχής ποσού 240.925 ευρώ, δηλαδή ποσό 125.281 ευρώ από τον κατηγορούμενο και ποσό 115.644 ευρώ από τον αδελφό του.

Περαιτέρω, στο από 30 Ιουνίου 2007 πρακτικό της τακτικής γενικής συνέλευσης, ο κατηγορούμενος φέρεται να έθεσε στη θέση «Ο πρόεδρος» κατ’ απομίμηση την υπογραφή του αδελφού του, να ψήφισε και να αποφασίστηκε η εκλογή του ως προέδρου της γενικής συνέλευσης, να εγκρίθηκε ο ισολογισμός της 31 Δεκεμβρίου 2006, να απαλλάσσεται το ΔΣ και oι ελεγκτές πάσης ευθύνης για την εταιρική χρήση 2006, να εκλέγονται δύο τακτικοί ελεγκτές και ισάριθμοι αναπληρωματικοί και να μέλη του ΔΣ.

Προέκυψε επίσης από λογιστική πραγματογνωμοσύνη ότι την 31 Δεκεμβρίου 2008 η ονομαστική αξία της μετοχής ανερχόταν σε 29,34 ευρώ, η ελάχιστη πραγματική της αξία σε 38,35 και η αντικειμενική της αξία σε 34,81 ευρώ, η δε αντικειμενική αξία των ακινήτων της εταιρείας σε 5.361.816 ευρώ. Επομένως, ο συνολικός αριθμός των μετοχών, που απέκτησε ο κατηγορούμενος με τις ανωτέρω πράξεις του, είναι 20.805, ενώ η συνολική αξία των μετοχών που αποκτήθηκαν μετά από την πλαστογραφία των ανωτέρω εγγράφων, ανήλθε στο ποσό των 726.658,75 ευρώ.

Σύμφωνα με το δικαστικό συμβούλιο τα ανωτέρω έγγραφα κατέθεσε ενώπιον των υπαλλήλων της Δ/νσης Εμπορίου Δωδ/σου προκειμένου να καταχωρηθούν στο μητρώο ανωνύμου εταιρειών και να δημοσιευθούν στο ΦΕΚ ΤΑΕ και ΕΠΕ, όπως και έγινε.
zougla.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *