ροή ειδήσεων

Τούρκος αρχηγός Στρατού: «Θέμα χρόνου ο πόλεμος για την Τουρκία»!!!



Θέμα χρόνου είναι για τον αρχηγό του τουρκικού Στρατού το ξέσπασμα ενός πολέμου στην περιοχή...
(την οποία δεν διευκρίνισε επακριβώς, αλλά εμμέσως πλην σαφώς συμπεριέλαβε και την Ελλάδα, λέγοντας πως η χώρα του «στέκεται στο κέντρο ενός κύκλου φωτιάς» σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα Ραντικάλ.

Ο Τούρκος στρατηγός Hulusi Akar...
περιέγραψε με πολύ μελανά χρώματα την γεωστρατηγική κατάσταση σε όλη την περιοχή, στην ερώτηση εάν ο τουρκικός Στρατός πρέπει να βρίσκεται σε υψηλή ετοιμότητα.

Ο Τούρκος στρατηγός είπε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή για μια πολεμική σύρραξη, αποφεύγοντας όμως να πει με ποιον ή ποιους.

«Οι προβλέψιμες απειλές έχουν απρόβλεπτες, από απλές έχουν γίνει σύνθετες, οι ασύμμετρες απειλές έχουν αυξηθεί. Υπάρχουν αλλαγές σε κάθε τομέα στην περιοχή που ζούμε. Οπότε και εν κατακλείδι μια πολεμική ετοιμότητα πρέπει να είναι διαρκώς σε εγρήγορση πάνω από οποιαδήποτε άλλη που είχαμε μέχρι τώρα. Ο πόλεμος είναι θέμα χρόνου»

...είπε πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος Α/ΓΕΣ.

Σε άλλη ερώτηση για τη σημερινή θέση της Τουρκίας ο Τούρκος στρατηγός είπε..

«Η γεωστρατηγική θέση της Τουρκίας προσφέρει αναρίθμητες ευκαιρίες αλλά μαζί με αυτές υπάρχουν και κίνδυνοι. Στο σημερινό περιβάλλον ασφάλειας φάσμα των απειλών έχει επεκταθεί, ενώ γρήγορα οι κρίσεις μετατρέπονται σε συγκρούσεις. Η χώρας μας η οποία είναι το σπίτι πολλών πολιτισμών μέσα από την ιστορία εξαιτίας της σημερινής της κρίσιμης γεωπολιτικής της θέσης βρίσκεται μέσα ένα κύκλο φωτιάς».

Τέλος ο Τούρκος περιγράφοντας τις δυνατότητες του τουρκικού Στρατού μέχρι το 2020 είπε πως η αποτροπή των δυνάμεων θα έρθει μέσα από μια υβριδική δύναμη τόσο για συμβατικό πόλεμο όσο και για ασύμμετρες επιχειρήσεις, επιχειρήσεις στο κυβερνοπόλεμο στον αέρα και το διάστημα, όπως η χρήση στρατιωτικών δυνάμεων για στοχεύμένα πλήγματα προληπτικού τύπου, σε κάθε χρονική στιγμή, με υψηλό επίπεδο επιβιωσιμότητας οι οποίες θα μπορούν να αντιδρούν ακαριαία με παγκόσμια εμβέλεια(!) και υψηλή ακρίβεια.

ΟΙ δηλώσεις αυτές αν και στο πλαίσιο των γεγονότων στη Μέση Ανατολή εντούτοις ουσιαστικά δεν στοχεύουν τόσο στην κρίση με τους Κούρδους, καθώς η Τουρκία βρίσκεται σε πόλεμο με το ΡΚΚ συνεχώς αλλά σε άλλα μέτωπα περιγράφοντας τον «κύκλο φωτιάς» ο οποίος βέβαια περιλαμβάνει τόσο την Ελλάδα όσο και την Κύπρο.

Ιδιαίτερα στο τελευταίο η Τουρκία επεκτείνει συνεχώς τον δικό της κύκλο προκλήσεων και επιθετικών ενεργειών.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα μετά την Κορβέτα Bafra και τη Φρεγάτα Gelibolu στέλλει και την φρεγάτα Gokceada, στην κυπριακή ΑΟΖ ενισχύοντας την παρουσία της στην περιοχή.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η «Ίμβρος» όπως είναι το όνομά της στα Ελληνικά της Gokceada, έλαβε σαφείς οδηγίες να βρίσκεται στην περιοχή και να ελλιμενίζεται παράνομα στο λιμάνι της Αμμοχώστου μαζί με την κορβέτα τύπου Α-69 ενόψει της έναρξης των παράνομων εργασιών που έχει εξαγγείλει η Τουρκία με NAVTEX που εξέδωσε για εργασίες του ερευνητικού πλοίου Μπαρμπαρός στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Το πλοίο, είχε βρεθεί και πάλι τον περασμένο Μάρτιο στην Κυπριακή ΑΟΖ προκαλώντας και πάλι καθώς είχε παρενοχλήσει τις εργασίες γεώτρησης στο οικόπεδο 12.

Την ίδια ώρα η Άγκυρα εξακολουθεί να θερμαίνει τα νερά στην περιοχή με την φρεγάτα Geliboluη οποία αποτελεί μάλιστα μέρος της Μόνιμης Ναυτικής Ομάδας του NATO και η οποία έχει θέσει εδώ και αρκετές μέρες υπό στενή παρακολούθηση το οικόπεδο 9 σε απόσταση μάλιστα μόλις 5 ναυτικών μιλίων επιβλέποντας σχεδόν τις εργασίες γεώτρησης του πλοίου γεωτρύπανου «Saipem 10000», που διενεργεί γεώτρηση στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» για λογαριασμό της κοινοπραξίας ΕΝΙ-Kogas.

Σε όλο αυτή την «διακεκαυμένη» ζώνη η Ελλάδα φυσικά είναι απούσα αδυνατώντας να προσφέρει την παραμικρή έννοια της προστασίας όχι μόνο στην κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και στο ίδιο το Αιγαίο εάν κρίνουμε από τις συνεχείς παραβιάσεις των Εθνικών Χωρικών Υδάτων από τουρκικά σκάφη τα οποία φτάνουν μέχρι τις ακτές του Σουνίου.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον γίνεται άμεσα αντιληπτό πόσο ανόητες είναι οι σκέψεις μερικών όπως αυτές στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ όταν σε ερώτηση του τι θα γίνει με την Τουρκία εάν μειωθούν –μηδενιστούν πρακτικά- οι αμυντικές δαπάνες, όπως έχει εξαγγείλει στο πρόγραμμα του το συγκεκριμένο κόμμα αυτός είχε απαντήσει «ε τότε θα το ρισκάρουμε με την Τουρκία».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *