ροή ειδήσεων

Ο «αντάρτης» απ’ το Καστελόριζο πάει στην Κρήτη



Ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει στο Ηράκλειο και θα επιμείνει στις διαφωνίες του...
τόσο με τη συγκυβέρνηση όσο και με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου.

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη

Τις διαφωνίες του με καίριες επιλογές της συγκυβέρνησης και τις διακριτές του αποστάσεις από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τη στρατηγική που έχει χαράξει θα υπενθυμίσει σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου με ομιλία του στο Ηράκλειο Κρήτης, στο πλαίσιο της έκθεσης ιστορικού υλικού του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου.

Η νέα παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, ένα μήνα μετά τα γεγονότα του Ζαππείου στις αρχές Σεπτεμβρίου, αναμένεται να είναι εξίσου αιχμηρή και πρόκειται να προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό της δικομματικής αλλά και στη Χαριλάου Τρικούπη.

Μάλιστα, πραγματοποιείται σε μια συγκυρία ιδιαιτέρως κρίσιμη, τόσο για την κυβέρνηση, που πασχίζει να πείσει ότι η έξοδος από τα μνημόνια έχει αρχίσει να δρομολογείται, όσο και για το ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται σε περίοδο ανασυγκρότησης αντιμετωπίζοντας δεκάδες προβλήματα, με αποτέλεσμα κάθε επικριτική αναφορά να αποκτά πρόσθετη σημασία.

Επίθεση στον Καραμανλή

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιμείνει στις θέσεις του για τις ευθύνες της Ν.Δ. που οδήγησαν στην προσφυγή στο ΔΝΤ, με έμφαση στην πενταετία του Κώστα Καραμανλή. Συγκεκριμένα, όπως είχε τονίσει και στο Ζάππειο, θα κάνει λόγο για «τερατώδη ελλείμματα», «αισχρά μαγειρέματα» και «ρουσφετολογία» που δημιούργησαν τη «φούσκα» και το «έγκλημα του 2009».

Επιπλέον, θα υποστηρίξει ότι όλα όσα έγιναν στη δική του πρωθυπουργία αποδομούνται πλήρως ή απαξιώνονται από το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου, χωρίς να τους κατονομάσει, φέρνοντας ως παράδειγμα την πρόσφατη «αποψίλωση» της «Διαύγειας».

Στο σημείο αυτό, ο κ. Παπανδρέου θα αφήσει αιχμές για τη στάση του κόμματός του και τη συνεργασία «με τη Δεξιά», άνευ ενός «πραγματικά προοδευτικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων», γεγονός που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ να ταυτίζεται με τη συντηρητική παράταξη και οι ψηφοφόροι του να το εγκαταλείπουν.

Παράλληλα, θα εκφράσει με εύσχημο τρόπο την αντίθεσή του με την επιχειρούμενη μετεξέλιξη σε Δημοκρατική Παράταξη, υπογραμμίζοντας ότι μέσω «μεταλλάξεων» δεν έρχεται η αλλαγή, παρά μόνο επιτείνεται η σύγχυση στους πολίτες και θολώνει το στίγμα για τα «μεγάλα διακυβεύματα». Ως διαχρονικές αξίες για την Κεντροαριστερά θα περιγράψει τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και τη Δημοκρατία. Πάντως, συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού διαψεύδουν ότι προτίθεται να ιδρύσει κόμμα.

Μετά Μνημόνιο εποχή

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα αφιερώσει σημαντικό μέρος της ομιλίας του στο θέμα της «μεταμνημονιακής-μεταπελατειακής Ελλάδας», υποστηρίζοντας ότι η χώρα κάποια στιγμή θα απεμπλακεί από την επιτήρηση, θα μπορέσει όμως να σταθεί ξανά στα πόδια της, μόνο εφόσον καταπολεμηθούν τα γενεσιουργά αίτια και οι ρίζες της κρίσης που είναι βαθύτερες.

Η έκθεση με θέμα «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» θα στεγαστεί στο ξενοδοχείο «Ατλαντίς» του Ηρακλείου, έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό και ξεκινά στις 7.30 το απόγευμα. Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα διοργανωθούν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/10/14 11:43

    Και όμως είμαστε τόσο μ@λ@κες που αντί να τον μπουζουριάσουν τον αληταρά ,τον έχουν και μας κοροϊδεύει ακόμα ,να δεις ότι θα έχει και κόσμο εκεί που θα μιλήσει , να δεις ότι θα τον χειροκροτούν , να δεις ότι θα τρέχουν σαν τους τρελούς να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί του , τελικά αυτοί μας αξίζουν αφού τελικά εμείς φταίμε που άνθρωποι σαν αυτόν ακόμα γυρνάνε και το παίζουν σωτήρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *