ροή ειδήσεων

Europa League: Αϊντχόφεν - Παναθηναϊκός 1- 1



Με την καλύτερη εμφάνισή του το τελευταίο δίμηνο ο Παναθηναϊκός έφυγε αλώβητος... από την Ολλανδία, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Αϊντχόφεν. Οι Πράσινοι πήραν πανάξια την ισοπαλία, ενώ εάν το πίστευαν λίγο παραπάνω θα μπορούσαν να φύγουν νικητές. Το Τριφύλλι διατήρησε έτσι τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση. Αρκεί να εκμεταλλευτεί την έδρα του στα παιχνίδια με Αϊντχόφεν, Εστορίλ και να μην γκελάρει η Ντινάμο Μόσχας (κέρδισε 2-0 στην Πορτογαλία) στα ματς με τους συγκεκριμένους αντιπάλους. Πάνω απ’ όλα, όμως, ο Παναθηναϊκός κρατάει την ψυχωμένη εμφάνισή του, με τον Αναστασίου «διαβασμένο» και την ομάδα να υπηρετεί πιστά το πλάνο. Οι Ολλανδοίο προηγήθηκαν στο 43’ με τον Ντεπάι και ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο 87’ με τον Καρέλη.

Τα αποτελέσματα του 5ου ομίλου
Εστορίλ-Ντιναμό Μόσχας 1-2
Αϊντχόφεν-Παναθηναϊκός 1-1

Η βαθμολογία
  1. Ντινάμο Μόσχας 9 
  2. Αϊντχόφεν 4 
  3. Εστορίλ 3 
  4. Παναθηναϊκός 1

Η επόμενη αγωνιστική 
  • Ντιναμό Μόσχας-Εστορίλ 
  • Παναθηναϊκός-Αϊντχόφεν

Α’ ημίχρονο: Με τρία κεντρικά χαφ (Δώνης, Μπούι, Ζέκα) και δύο πλάγια (Πράνιτς, Ντίνας) να συγκλίνουν, ο Παναθηναϊκός ανάγκασε την Αϊντχόφεν να κινείται μονίμως από τα πλάγια όπου με τις αλληλοκαλύψεις δεν δημιουργήθηκαν επικίνδυνες στιγμές για την εστία του Στιλ . Μοναδική απειλή ήρθε στο 17’ από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντεπάι, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ. Οι Πράσινοι ήλεγχαν την επιθετική δραστηριότητα της Αϊντχόφεν, έχοντας κυρίως στο μυαλό τους να κλείνουν τους χώρους και πολύ λιγότερο να κυκλοφορούν τη μπάλα και να δημιουργούν ευκαιρίες. Έτσι ο Κλωναρίδης ήταν σχεδόν θεατής του αγώνα ενώ οι υπόλοιποι προσηλώνονταν στα ανασταλτικά τους καθήκοντα. Ο τραυματισμός του Ντίνα στο 18’ αποδιοργάνωσε για λίγα λεπτά τον Παναθηναϊκό μέχρι να βρει τα πατήματά του ο Ατζαγκούν που τον αντικατέστησε και να πιέσει ξανά σωστά το Τριφύλλι. Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου έγινε η ζημιά. Και αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός αποφάσισε για πρώτη φορά να βγάλει αρκετούς παίκτες μπροστά από τη μπάλα. ΟΜπούι σούταρε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ο Χέντριξ έβαλε την κόντρα και η Αϊντχόφεν έφυγε σε χρόνο dt στην αντεπίθεση. Ο Ντε Γιονγκ είδε την κίνηση του Ντεπάι στην πλάτη του Τριανταφυλλόπουλου και τα υπόλοιπα ήταν θέμα διαφοράς ταχύτητας. Ο Ντεπάι πέρασε σαν σταματημένο και τον Στιλ και άνοιξε το σκορ στο 43’.

Β’ ημίχρονο: Δυνατά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Αϊντχόφεν και προσπάθησε να πετύχει δεύτερο γκολ. Οι Ολλανδοί πίεσαν στο πρώτο οκτάλεπτο αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Από εκεί και πέρα πήρε τα ηνία του αγώνα ο Παναθηναϊκός. Ανέβασε ψηλά το πρέσινγκ του και άρχισε να πιστεύει ότι θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Αναστασίου είδε την αλλαγή ισορροπιών και στο 60’ άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 με την είσοδο του Καρέλη. Ο Παναθηναϊκός είχε καλές στιγμές που θα μπορούσε να σκοράρει αλλά οι παίκτες του ήταν βιαστικοί. Η Αϊντχόφεν είδε μέσα στο γήπεδό της τον Παναθηναϊκό να έχει κατοχή μπάλας σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Και τελικά αποδόθηκε δικαιοσύνη στο 87’ με τον Καρέλη να σκοράρει έπειτα από προσπάθεια του Πέτριτς .

Κακή διαιτησία από τον Ζέλινκα που απέβαλε στο 89’ τον Μπρούμα με δεύτερη κίτρινη και αρνήθηκε από ένα πέναλτι σε κάθε ομάδα.

Αϊντχόφεν: Πασβέερ, Ρέκικ, Μπρούμα, Μπρένετ, Βίλεμς, Χέντριξ (90’ Μιρίν), Μάχερ, Γκουαρδάδο, Ντεπάι (67’ Γιόζεφζον), Νάρσινγκ (75’ Ριτζμάγιερ), Ντε Γιονγκ.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Μπούι, Δώνης, Πράνιτς (60’ Καρέλης), Ζέκα, Ντίνας (24’ Ατζαγκούν), Κλωναρίδης (75’ Πέτριτς).

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *