ροή ειδήσεων

Η Google θα ανιχνεύει τον καρκίνο και τα καρδιακά επεισόδια με ένα χάπι!



Η διάγνωση του καρκίνου θα είναι στο άμεσο μέλλον υπόθεση ενός… hi-tech χαπιού. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο τεχνολογικός κολοσσός της Google, ο οποίος επιχειρεί να αναπτύξει μια νανο-συσκευή που θα ανιχνεύει καρκινικά κύτταρα στον ανθρώπινο οργανισμό και θα ενημερώνει το χρήστη για επικείμενη καρδιακή προσβολή!

Η αποκάλυψη έγινε δια στόματος «Andrew Conrad», επικεφαλής του τομέα Life Sciences του ερευνητικού εργαστηρίου Google X, ο οποίος και περιέγραψε τον τρόπο λειτουργίας του καινοτόμου χαπιού.

Σύμφωνα με τον ίδιο η νανο-συσκευή θα μεταφέρει μικροσκοπικά σωματίδια εντός των αρτηριών, τα οποία θα αποτελούνται από μαγνητικά υλικά με αντισώματα ή πρωτεΐνες, που θα μπορούν να κινούνται στον οργανισμό και να εντοπίζουν άλλες «εχθρικές» μοριακές μάζες για την ανθρώπινη υγεία.

«Ο γιατρός σας θα μπορεί να πει λόγου χάρη ότι για τις 312 ημέρες του χρόνου όλα φαίνονται καλά στον οργανισμό σας και ότι τους τελευταίους μήνες παρατηρεί ενδείξεις για ασθένεια», αναφέρει ο Conrad.




Το χάπι του τεχνολογικού κολοσσού θα συνοδεύεται από ένα gadget-βραχιόλι που θα προειδοποιεί το χρήστη για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας εντοπίσει στον οργανισμό του. Η εν λόγω wearable συσκευή θα μπορεί, μάλιστα, να συνδέεται στο Διαδίκτυο και να αποστέλλει σε πραγματικό χρόνο δεδομένα στον προσωπικό γιατρό του ασθενή.

To πρόγραμμα Google X και η «Πλατφόρμα Νάνο-σωματιδίων» αποτελούν μέρος της ευρύτερης προσπάθειας του αμερικανικού κολοσσού να αναπτύξει νέες τεχνολογίες που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στον τομέα της υγείας.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *