ροή ειδήσεων

Βόμβα στον χώρο των media! Πασίγνωστος ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ πτώχευσε και βαράει ΚΑΝΟΝΙ!!!


Λίγους μόνο μήνες μετά την εκταμίευση κρατικής χρηματοδότησης, ...μέσω αναπτυξιακού νόμου η Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική που εκδίδει την εφημερίδα Μακεδονία, υπέβαλλε αίτηση για την ένταξη της στο άρθρο 99-106 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Όμως η αίτηση αυτή έχει το περίεργο χαρακτηριστικό να αφορά κυρίως τα ασφαλιστικά ταμεία των Δημοσιογράφων, το προσωπικό που εργάζεται στην επιχείρηση αλλά και ομολογιακό δάνειο που έχει ληφθεί από δύο εταιρίες που σχετίζονται με το βασικό της μέτοχο κ. Ιωάννη Ρήγα.
Η εταιρία Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική στις αρχές του 2014 είχε λάβει επιδότηση από τον αναπτυξιακό νόμο προκειμένου να πληρώσει οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Συγκεκριμένα η εταιρία έλαβε επιχορήγηση 8.181.527,99 Ευρώ προκειμένου να εξοφληθούν οι οφειλές στο δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και μισθών στους εργαζόμενους της εταιρίας. Όμως από τα τα ταμεία πλήρωσε σχεδόν όλες τις υποχρεώσεις στο ΙΚΑ τα 2/3 της οφειλής στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και περίπου το 40% της οφειλής στον ΕΔΟΕΑΠ. Ταυτόχρονα έλαβε δάνειο 1,3 εκ Ευρώ και επιπλέον πραγματοποίησε αύξηση κεφαλαίου 1,1 εκ Ευρώ όχι με καταβολή μετρητών αλλά με μετοχοποίηση υποχρεώσεων που είχε προς την εταιρία Σύγχρονα Εκτυπωτήρια.
Με την προσφυγή της η επιχείρηση ζητά να μετοχοποιηθεί ομολογιακό δάνειο 4 εκ Ευρώ που έχουν εταιρίες συμφερόντων του βασικού μετόχου της Μακεδονίας κ. Ιωάννη Ρήγα, οφειλές (επίδικες και μη) προς το προσωπικό ύψους 1,2 εκ Ευρώ σε έξι ετήσιες δόσεις που θα ξεκινούν στα τέλη του 2015, οφειλές προς το δημόσιο 158 χιλιάδεων Ευρώ σε 90 δόσεις και οφειλές 2,4 εκ Ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε 180 δόσεις. Στο ΙΚΑ η οφειλή είναι 80 χιλιάδες Ευρώ περίπου (αφού πληρώιθηκε σχεδόν όλη από τον επενδυτικό νόμο) και με απόφαση του διοικητή κ. Σπυρόπουλου υπάρχει συναίνεση για 180 δόσεις. Απόφαση συναίνεσης για 180 δόσεις έλαβε και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για ποσό που υπερβαίνει τα 1,2 εκ Ευρώ ενώ ο ΕΔΟΕΑΠ απέρριψε το αίτημα της εταιρίας για ποσό άνω του 1,1 εκ Ευρώ. Ουσιαστικά η εταιρία μέσω της υπαγωγής στο άρθρο 99-106 ζητά να πληρώσει σε 15 χρόνια τα δημοσιογραφικά ταμεία και σε 7 χρόνια τους δημοσιογράφους ικανοποιώντας όλους τους άλλους πιστωτές.
Η εταιρία σε ανακοίνωση που δημοσίευσε στην εφημερίδα Μακεδονία, το περασμένο Σάββατο, επισημαίνει ότι «θα εξυπηρετηθούν οι συμφωνίες με την αγορά, τους προμηθευτές και τις τράπεζες χωρίς καμιά αλλαγή και γι’ αυτό εξαιρούνται από τη διαδικασία του άρθρου». Η εκδίκαση της αίτησης έχει προσδιοριστεί για τις 27 Οκτωβρίου ενώ η Μακεδονία έχει λάβει μέχρι τότε προσωρινή διαταγή προστασίας από τους πιστωτές της.
Πηγή: fpress


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *